Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

Wade 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je film hodně nevyrovnaný a nedokáže udržet pozornost diváka po celou dobu. Megan Is Missing mohl být ultra FF s brutálním nepříjemným koncem a s jasnýma 5 hvězdami. ale bohužel není. Nedokázalo to ve mě vyvolat pocit, že je to skutečné a proto jsem chtěl dát jen 3 hvězdy, ale nakonec hlavně kvůli konci dam 4. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako plnohodnotný film tohle na mě působilo jako samoúčelná šoková terapie, která je v určitých momentech na ránu (dekadentní párty v úvodu), v jiných zase brutálně směšná (prostřihy na fiktivní zprávy), nelogická (proč Amy dál komunikovala s únoscem bez dohledu policie), aby na závěr obě dívky a potažmo diváka ztrestala nekompromisní a mrazivě věrohodnou brutalitou. Film, kterej by děcka v pubertě vidět měla, ale zároveň film, kterej by jim normální rodič asi úplně pouštět nechtěl. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(Podľa "skutočnosti") Zostrihaný snímok z video hovorov a web kamier, ktorý vyobrazuje únos dvoch dievčat. Keď z tohto údajne "originálneho" 85 minútového found footage filmu, vypustíme 60 minút, ktoré ponúkajú akurát tak komunikáciu dvoch trúb, z ktorej je jedna fľandra, a druhá kostolný "singer", dostaneme 15 minútový krátkometrážny snímok na podpriemernej úrovni, ktorý síce malililinkú chvíľočku znepokojí, ale že by som mal výskať od radosti, to ma teda podrž. Nuda, nuda a ešte raz nuda pre-nu-do-va-ná. Chvála na režisérovu "hlavu" za nápad a pointu (myslím vážne!). Takto dopadnú všetky uvrešťané, v spoločnosti nezaradené, neuvedomelé, sami sebou preceňované, ako prostitútky, provokujúco sa obliekajúce teenegerky. Je to smutné, ale bezpečné už nie je ani like-ovanie na "FB" (:D) - 30%. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Koncepce sledu událostí a realistické pojetí vyvolává nepříjemné pocity. Bohužel se v začátku nic neděje a zápletka se pohne z místa až v polovině filmu. Do té doby se seznamujeme s hlavními aktérkami, které jsou spíše děsně nesympatické anti-hrdinky. Slibně rozjetou druhou polovinu potápí do jisté míry delší kamerový záběr mušení, který není ničím originální a nemá ani tížený efekt. Film je navíc po všech stránkách amatérský, včetně hereček, kterým bych nevěřil ani prst mezi očima.......4/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film plný nesmyslů a samoúčelné manipulace. Já samozřejmě nezpochybňuji to, že mladé holky (a nejen holky) v době online všeho lezou nevědomky do náručí masochistickým magorům, ale vysoce zpochybňuji způsob, jakým o tom chce tenhle naivní pokus vypovídat. Celé to vyznívá nepřesvědčivě jako Trumpův příčesek, tlačení jediné normální postavy Amy do pozice loosera je ryzím prototypem mechanické vykalkulovanosti a ten koncept found footage je prostě na palici - odkdy vrah natáčí poslední hodiny svých obětí a pak hází kameru, která navíc patřila oběti, do veřejně přístupného koše? Vypovídá to o tragédii, ale tu tragédii to jenom hnusně zneužívá a vůbec nic nám to neřekne. A navíc je to nuda k uzoufání, dokonce i v samém 'šokujícím' závěru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Po tom, čo sa v novembri 2020 stal film virálnym na TikToku, režisér Goi vydal varovanie pre potenciálnych divákov: „Nepozerajte film uprostred noci. Nepozerajte film osamote. A ak na obrazovke uvidíte slová „fotka číslo jedna“, máte asi štyri sekundy na vypnutie filmu, než začnete vidieť veci, ktoré možno nechcete vidieť." (Arsenal83)
  • Vo filme sa niekoľkokrát odkazuje na film Sedem (1995). Je to zámer režiséra Michaela Goia, ktorého cieľom bolo, aby film vyznel rovnako znepokojivo ako Sedem. (Arsenal83)
  • Režisér se inspiroval zejména případem Ashley Pond a Mirandy Gaddis. Jejich vrahem byl Ward Weaver. (smetyl)

Reklama

Reklama