Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 1

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (607)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na Sviňáka jsem se dlouho těšil a hodně od něj očekával. Když jsem kdysi viděl film Trainspotting od stejného knihopisce, tak vidění Sviňáka bylo neodmyslitelné. Moc se mi to líbilo. James McAvoy zde působil naprosto slizce, jako správný sviňák. MUDr. Xavier Crement by ho ve svých knihách jistě nazval exemplárním kokotem. Hnán traumatem minulosti se pokoušel ze všech sil o svoje povýšení. Vzhledem k tomu, že veškerý policejní sbor kolem něj byl prezentován jako parta absolutních idiotů, tak to vypadalo, že drží povýšení ve svých rukou a je otázkou času. Kromě toho, že měl rád bílý prášek a sex, tak když zrovna byla nálada, tak si občas rád potýral své kolegy a odstraňoval tak z cesty veškerou svoji konkurenci. Nakonec byl však poražen sám sebou, což se dalo čekat. Utíkal před něčím, čemu nebylo úniku. Postupem stopáže se z pokryteckého bastarda bohužel stává zničený uplakánek, který už projevuje pouze záchvěvy bastardství, ale rozhodně to neubírá na kvalitě filmu. Přesně takhle si představuji takové ty lepší feťáky. Takřka dokonalé. Lepší 4*. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, byla jsem na film zvědavá hlavně kvůli mé slabosti jménem James McAvoy, trochu jsem se bála, že film nebude úplně můj šálek čaje, ale opak je pravdou. Sviňák jede od začátku od konce na plné obrátky, na 100% funguje jak v komediální rovině, tak i v té dramatické. O Johna S. Bairda teď bude bez pochyby velký zájem, protože pravděpodobně natočil jeden z nejoriginálnějších filmů roku. Výborný scénář, velmi originální režie a pochvalu si zaslouží i hudba, která sedla přesně do každé scény. James McAvoy podává svůj nejlepší dosavadní výkon, který by si zasloužil i nějaké to ocenění, protože to s jakým přesvědčením zahrál jednu z nejodpornějších filmových postav, bralo dech. Škoda, že konzervativní akademici si tohoto filmu ani Jamesova hereckého výkonu vůbec nevšimnou. Výborný film, který doporučuji. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

K druhému celovečernímu počinu Jona S. Bairda, který je podepsán i pod scénářem, lze přistupovat dvěma způsoby. Lze se ke snímku stavět tak, že záměrem bylo natočit trainspottingový kult, z kterého budou citovány hlášky a vytrhávány scény z kontextu pro svůj pobuřující obsah. Je ale možné SVIŇÁKA vzít na milost a vnímat ho jako představitele tzv. mind-game filmů, tj. těch s narušenou ústřední postavou, jejíž vychýlené optice je vše přizpůsobováno a divák si je tohoto velmi dobře vědom a na tuto hru přistupuje a baví se jí. Proč je dobré snímku vyjít vstříc a chápat ho spíš prostřednictvím druhé zmíněné optiky, popisuji v recenzi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád sebestředné jedince nekompromisně prahnoucí po moci, penězích, kokainu a sexu, ale musí nás oddělovat televizní obrazovka nebo alespoň vězeňské mříže. Ve skutečném životě tyto týpky raději přivazuji za přirození k traverzám a posílám je na dovolenou na dno Orlické přehrady. Bratr Robertson se svými pomatenými představami naštěstí zůstal ve filmovém světě a ačkoli jsem mu ze srdce přál jen to nejhorší, tak jsem se s ním celkem pobavil. Vždyť život je hra a ta jeho sice byla trochu pomatená, ale měla alespoň malé koule a rozhodně nebyla nudná. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si úplně poprvé přečet českej název, říkal jsem si, ha novej dokument o našem prezidentovi, jenže hlavní hrdina ve svý amorálnosti předčí toho našeho násosku z vysočiny o několik tříd a to už opravdu stojí za pozornost. Uživatelé csfd opravdu nemohli od Poma dostat lepší vánoční biják. Hlavně v první půli má film ďábelský tempo a hláškoměr se vytačí do červenýho (Píchals jí ze zadu ? Jasně, zepředu píchaj holky jen buzny. ) Natočit onanii takovým způsobem, že při ní smíchy seru červoteče na to je potřeba mít koule z ocele. Ke konci se filmek mírně proměňuje v slzavý údolí a tím ztrací na svým vražedným tempu a ani ataky na bránici už nejsou tak intezivní. Ovšem i tak film doráží do cílové pásky s rukama nad hlavou a přebírá pohár, protože podobnou jízdu divák v kině moc často nezažívá.P.S. Zajímalo by mně co to bylo za pořad na který se James (mimochodem vynikající) tak rád díval na svý plazmě. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • V kanceláři šéfa Boba Toala (John Sessions) visí obrovský plakát filmu 2001: Vesmírná odysea (1968), na který také Bruce (James McAvoy) upozorní. (Seejey8)
  • Keď Bruce (James McAvoy) číta vo výklade výsledky z futbalu, na obrazovke sa zobrazí čas 4:45. V decembri je v Edinburgu o takomto čase už tma, vo filme je však jasný deň. (toi-toi)
  • David Tennant původně přijal nabídku zahrát si postavu Petera Inglise. Bohužel se změnou data natáčení musel od projektu odstoupit kvůli jiným povinnostem. (Cheeker)

Reklama

Reklama