Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 2

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (607)

castor 

všechny recenze uživatele

Někteří si troufají tvrdit, že z toho jednou bude kultovní kousek. Chce to být divoké, buřičské, kontroverzní. Nejsem si jistý, zda tomu tak je. Nebo je? Já si budu hlavně pamatovat svižné tempo, cynický voice-over, několik dokonale mířených dialogů, dokonalé Eddieho Marsana a Jamese McAvoye. Ten řeže lidi, bere drogy, souloží se vším, co má nohy, intrikuje a hodně bojuje s minulostí. Antihrdina, svině, hovado. Jo, a nutno podotknout, že především polda. Čím chce ale výsledek být? Divokou jízdou? Výpovědí o jedné psychicky narušené duši? Hlouběji se mě to prostě nedotklo. Mrzí mě to hlavně kvůli McAvoyovi, jehož návaly vzteku a následné sebelítosti si měly potykat s nějakou filmovou cenou. Kdo si troufá na výlet do Hamburku? ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dobrá pointa a výborný songy z první půlky 90. let, to bylo plus. Ale zápory převážily – na mě to bylo až moc sexuálně explicitní, přehnaný; a jakmile se děj začal ubírat trochu jinam, než se ze začátku zdálo (halušky atd.), celkem brzy jsem se začal nudit a těšil se na konec. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh ** | hudba *** | humor * | akce * | napětí * | pustil bych si znovu * ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Netknut psanou předlohou může jen odhadovat, že pravděpodobně v knížce funguje lépe ona linka z druhé poloviny filmu, kde se z černé komedie zabrousí do vážnějšího psychologického profilu ˇpana policajta. Naštěstí to skvostně vynahrazuje ona první polovina, kde si snímek nebere žádné servítky a s drsně humorným pohledem jede jak dobře namazaný stroj. P. S. Doporučeno jen pro otrlejší. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Absolutní dokonalost a vrchol žánru Komedie! Film není rozhodně vhodný pro všechny! Film obsahuje hodně násilí, sprostých slov, tvrdé pornografie & masturbace, drogy a psychické onemocnění. Suma sumárum je to film, který vás donutí se smát, choulit se a v nejhorším případě snad i zvracet. Já si tuhle šokující jízdu stihl užít už dvakrát, jelikož je film na pochopení docela náročný, ale i na podruhé je to pořád intenzivní, psycho zábava. 90% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

McAvoyova one-man show. Film samotný je sice chvílemi tak šílený a ulítlý, až se se skoro rozpadá na slepenec více či méně povedených scének. Právě díky výtečnému výkonu James McAvoye a vývoji jeho postavy to však i přes jisté neduhy zatraceně šlape a klidně byste si tuhle prochlastanou a prosouloženou anarchii dali hned znova. Jon S. Bairda se vyplatí sledovat. 70% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • James McAvoy v rozhovoru prozradil, že během natáčení pravidelně před usnutím vypil půl lahve whiskey, aby jeho postava vypadala reálně ztrhaně a jako s kocovinou. (TaNya_)

Reklama

Reklama