Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument. Dva bratři Kličkové v objektivním a zcela seriózním dokumentu mapujícím jejich boxerské začátky a vlastně i celý život. Box jako sport mám rád, před tímto dokumentem jsem tyto dva bratry moc nemusel a to z toho důvodu, že jejich box je zkrátka nudný. Pamatuji si na doby, kdy po ringu běhal Mike Tyson a rozdával rány všem svým soupeřům, to byla podívaná! Kličkové jsou ale úplně jiní, u boxu přemýšlí a dělají ho s rozvahou a právě to jim přineslo všechny jejich úspěchy. Kličkové moc dobře vědí co dělají a po zhlédnutí dokumentu jsem si i uvědomil, že vlastně boxovali s těmi nejlepšími boxery a boxovali s nimi velmi dobře. Zejména se mi líbil zápas s šampiónem Lennoxem Lewisem, který v době své největší slávy porážel jak Tyson, tak i další velké boxery tehdejší doby. Jeho zápas s Kličkem byl nesmírně vyrovnaný a nebýt vážného zranění možná byl Vitali i vyhrál. Ale to jsou spekulace. Rozhodně jsem rád, že jsem se mohl skrz tento dokument podívat na osudy těchto dvou bratrů a zároveň je mi i trochu smutno, protože až Kličkové odejdou (40 a 35 let), tak box ztratí dvě nesmírně velké osobnosti. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Podobne ako to bolo u Mika Tysona, tak to platí aj u bratov Klitschkovcov. Úprimná a nevnútená spoveď svetových boxerov, rodiny, ľudí okolo nich. Dokument sleduje ich boxerskú kariéru od úplnych začiatkov až po súčasnosť. Je vidno, že za každým úspechom je veľa námahy a tento dokument to potvrdzuje a zároveň necháva odkaz divákovi, že z každého úderu, ktorý dostaneš je potrebné sa rýchlo otriasť, neostať na zemi a hlavne treba ísť ďalej a to platí nie len v ringu, ale aj v živote :) 90% ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Takto nejako by mal dobrý životopisný dokument vyzerať. Pohrabať sa v archívoch, urobiť časovú následnosť, vyjadrenia rodiny a známych, okoreniť nejakým "son of a bitchom" typu Dona Kinga. A samozrejme dať tam nádherné detaily bitiek z kritických okamihov kariéry. Kličkovcov som dlho nemusel, mal som rád živočíšne typy a la Mike Tyson, no tento dokument zväčšil moje sympatie k bratskej dvojici. Dozvedel som sa dosť vecí zo zákulisia a tak to má byť. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skoro dvouhodinový doumentární film sleduje kariéru dvou ruských a posléze německých boxerů - Vitalije a Vladimíra Kličkových. Zádumčivá hudba, zpomalené záběry příchodu do ringu či soubojů samotných. Těmito atributy je orámováno vyprávění o mládí, dospívání a životní kariéře Kličkových. Dozvíme se, že jejich otec dobrovolně šel likvidovat následky havárie v Čenobylu, jak probíhala komunistická výchova na tehdejších školách, vše doprovázeno dobovými záběry, a pak už přejdeme na první výhry, vítězství v mistrovství Ukrajiny a posléze SSSR, o emigraci do Německa, a dalších zápasech. Dokument je stylizován pro skutečné fanoušky těchto boxerů, a navíc nenabízí nic dalšího. Dokonce ani záběrů z tréninků moc neuvidíme. Dozvíme se třeba, že a Ukrajině byly těžké časy, ale v obraze vidíme, jak cvičí Vladimír bojového psa. Dozvíme se však, že oba bratři vystudovali vysokou školu a v ringu více přemýšlejí. Jak říkám, dokument ocení především fanoušci boxu a obou bratrů. Mne osobně neláká ani jedno, proto těžko mohu hodnotit - ale nějak mi nic nového dokument nepřinesl. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/klicko.html ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Boxerské filmy nemám moc rád, ale tento se dal. Mám opačný vývoj postavy než Kličkův otec, důstojník Rudé armády. Z nadšení pro USA přesvědčení, že v této zdegenerované zemi se nedá žít a na Floridě plné gangů, drog a seniorů už vůbec. Scéna s nátlakem na podpis smlouvy a samohrajícím piánem je poučná. Pobavilo mě "Na diskotéce je třeba vrhat správné pohledy správným směrem". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno