Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, který vás nechá 140 minut civět na plátno s otevřenou pusou a na konci vás vyplivne jako žvýkačku bez příchuti. Ale koho to po Blue Valentine překvapuje, že jo. Každopádně Cianfrance je Pan režisér s naprosto excelentním citem pro gradaci scén, rytmus vyprávění, kompozici záběrů a odvahou dělat věci prosté, ale nikoli banální a jednoduché. Tleskám ve stoje. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Epos rozsáhlý přes dvě generace s ambicemi vykreslit všechny možné stránky společnosti, které však nebyly úplně naplněny. Myšlenka filmu je pěkná, ale provázanost a pojítka mezi jednotlivými událostmi a samostatně fungujícími scénami nejsou dostatečně silná, aby způsobila celistvý a komplexní zážitek. Konečné "uzavření kruhu" pak působí vyloženě vynuceně. Ryan Gosling i Bradley Cooper hrají chvalitebně, nicméně ani jedna z postav nehraje vyloženě prim, proto je obtížné k něčemu ve filmu takříkajíc přilnout. 140 minut lze překvapivě hravě strávit, snímek má v každém momentu, co říct, jenže k dokonalosti tomu chybí patřičný Drive :) Taktéž kamerové filtry v sobě skrývají cosi lehce nesympatického. 6/10 ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Film stojí a padá s tím, jak je rozdělený na tři části a přehrává tři navazující příběhy třech postav. A první z nich (Gosling) mi bohužel přišel o hodně silnější než další dva. Nakonec ani nevím, co si z toho všeho odnést, jen je to cítit osudovostí tak že moc nevoní. Cianfrance měl skončit u nešťastné romance. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který mám v lásce asi tak jako když mám jít v půlce pařby dom chrápat. Zvládnu to bez problémů, ale podle situace jsem více či méně nasranej. Tady se jedná o metr dlouhý, na rádoby nevhodným místě vysraný a navrch rozšmatlaný hovno, který ale vůbec nesmrdí. Abych to přeložil - strašně natažený drama, kterého cílem je jistě vyvolat nějaké pocity, jenže divák neví vlastně jaké, takže se jedná v podstatě o zbytečnou záležitost. Nebavilo mě to, nevěřil jsem tomu, nehnulo to se mnou, je zázrak, že jsem se na to dodíval. Nedávno jsem viděl jedno silné drama o pomstě, které byť také nebylo mojí krevní, tak ho rád doporučím místo této nicky. Kdybych mě nebylo líto herců, tak tomu dám snad jen jednu. 45% ()

chezush 

všechny recenze uživatele

If you ride like lightning, you're going to crash like thunder.. Nebudu lhát a přiznám se hned na začátku, že největším lákadlem pro mě byl Gosling, bez kterého bych se tomuto filmu nejspíše velkým obloukem vyhnula. A je to právě on, kdo film drží pohromadě. Příběh, který je rozdělen do tří částí, tři dějové linie, které se mezi sebou na první pohled liší, ale přesto se navzájem prolínají. Každá část filmu je svým způsobem zajímavá, ale první s Goslingem je určitě ta nejsilnější. Kdyby se film nesl v duchu první části, neváhala bych napálit plný počet. Nechápu, jak někdo může mít tak obrovské charisma, téměř bez dialogů jen s pomocí výrazů obličeje. Zbylé dva příběhy bylo obtížné sledovat, protože tady Cooper nemá na to, aby utáhl celý film, zvlášť po prvním příběhu a výkonu Goslinga. Ztrácí se tempo, atmosféra a vše se tak nějak táhne. Režisér sice zachytil podstatu, kterou chtěl prostřednictvím filmu sdělit ''naše rozhodnutí/činy budou mít následky.. historie se opakuje.. hříchy otců'' .. ale myslím si, že se to dalo sdělit i jinou/zajímavější formou. Jako celek to určitě není špatný film, ale kdyby nebylo první hodiny a soundtracku, určitě bych šla s hodnocením dolu. Takhle musím to hodnocení zvýšit, protože na tom prvním a nejsilnějším příběhu vše stojí. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Luke (Ryan Gosling) nosí vo filme takmer stále tričká s logom metalovej skupiny Metallica. (MikaelSVK)
  • Podle Ryana Goslinga byly všechny scény, ve kterých jeho postava vykrádala banky, natočeny na první pokus. (Dr Lizal)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama