Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend! (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (200)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně obsazená komedie, které pomáhá hlavně to obsazení. Z De Nira se na stará kolena klube velmi zábavný komik. Katherine Heigl předvedla dosud nejlepší výkon, co jsem od ní viděl. A to hraje jen vedlejší roli. Konečně není tak přímočará, sevřená v předepsaných mantinelech (a taky jí to tady hrozně moc sluší). A i mladší ansábl se snaží. Příběhově je to taková klasika, která vygraduje až v cimrmanovskou sodomu gomoru (ale nějak to skončit muselo a i tak mi to přišlo vcelku sympatické, myslím si, že fyzickou stránku lásky lidé zbytečně přeceňují). Přišlo mi to zábavné a v nejednom případě humorné. Taková velmi příjemná jednohubka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh plný jemných a hlavně dějově nenásilných gagů. I zde se vlastně ukazuje, jaký problém může během příprav honosné svatby vzniknout a jak nejednoduché ho je vyřešit. A to ještě přitom vyplují na povrch věci, které asi měli zůstat utajené. Příběh je svým způsobem velice podobný těm teenagerovským, jen s tím rozdílem, že hlavními aktéry jsou tentokrát rodiče - tedy ti starší. Jak vidno, na věku skutečně nezáleží. Nejedná se vyloženě o komedii, že by se divák smíchy popadal za břicho. Jedná se pouze o úsměvný film, kdy si možná právě ti starší diváci připomenou svoje zálety a různá nevyřčená tajemství. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý autorský film, který mi je sympatický tím, jak je herecky dvougenerační. Sledovat onu souhru ostřílených hereckých bardů s jejich o generaci mladšími kolegy bylo vážně docela fajn - za zmínku určitě stojí vynikající Robert De Niro, okouzlující Susan Sarandon a především naprosto fantastická Katherine Heigl, na níž jsem mohl nechat oči. Užasl jsem, jak skvělá herečka se stala z toho 16 letého písklete, které si svůj herecký debut odbylo v r. 1994 v průměrné komedii MŮJ TÁTA HRDINA, v níž se objevilo po boku svého filmového otce Gérarda Depardieu. Při sledování VELKÉ SVATBY jsem si říkal, že by to klidně mohl být i můj oblíbený film. Vadilo mi však, že film v několika momentech sklouzne do protivně obscénní polohy, která nepříjemně kontrastuje s jinak relativně kultivovaným zbytkem. Jako by scénář neobratně balancoval někde mezi chytrou konverzační komedií a vulgární slátaninou plnou postav řešících problémy, na nimiž jen nevěřícně kroutíte hlavou. Pokud bych měl tento snímek porovnat s nějakou tematicky podobnou podívanou z poslední doby, dere se mi na mysl islandská hořká komedie SVATBA ZA BÍLÉ NOCI z r. 2008, která po mém soudu strčí VELKOU SVATBU hravě do kapsy. Zatímco Zackham rozpačitě lavíruje mezi vážnou a komickou polohou, neváhaje přitom sáhnout k řadě odpudivých stereotypů à la nadržená latina, jeho islandský protějšek si nekompromisně razí cestu přímo do srdce svého diváka a osobně jsem byl v jeho záběru hodně naměkko. Vzato kolem a kolem, viděl bych své hodnocení někde mezi 3 a 4 hvězdami, s tím, že nepochybuji, že si tento film své diváky určitě najde. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Už jsem to jednou viděla, ale spolehlivě zapomněla a jak teď koukám, tak jsem si to fakt nemusela připomínat. Hvězdnými jmény se komedie Velká svatba jen hemží, humoru je v ní však pomálu a příběh působí naprosto nanicovatě. Dokonce ani závěrečné romantické vyznění nezachrání tohle scenáristické fiasko. (35%) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Velká svatba" není skvělým filmem, ale je to přesně ten film, na který se nemusíte bát vzít přítelkyni. Užijete si ho oba, protože je to nenáročná komedie, u níž je skutečně možné se zasmát. Je mi jasné, že to nesedne každému a někdo bude z principu tvrdit, že je to nuda. Ona je to pravda, protože film jen opakuje jiné filmy, ale jako směs to funguje. Když potřebujete pobavit, nezávazně a bez přemýšlení, tohle naprosto stačí. Navíc milostné mnohoúhelníky, které se zde staví, jsou skutečně krásnou ukázkou toho, jak je naše společnost intimně zvrácená. Ale v takovém podání to zase tak nevadí, i když je pravda, že jako výukový by se snímek neměl pouštět nikomu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/05/velka-svatba-2013-50.html ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Svatba se koná v Connecticutu, kde vyrůstali Katherine Heigl a Topher Grace, kteří ve filmu ztvárnili sourozence. (jenik71)
  • Původní název filmu byl "Gently Down the Stream". (squella)

Reklama

Reklama