Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (253)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ptá se snad někdo, jak se cítí moje ruka, když dala ránu ocelové čelisti toho dítěte?" Se smutným kukučem musím konstatovat, že se nemohu stát americkým kongresmanem, neboť jako seriózní šetřílek nejsem schopen obětovat 900 USD za načesání svého řídkého vlasu. Takže mne nečekají žádné sexuální hrátky se stážistkami, pařba na počítači v době hlasování ani sebeuspokojení z nicnedělání pro blaho své země. Přesto jsem byl přesvědčen, že když se o kongresové křeslo utkají takoví dva trotlové, jakými Ferrell s Galifianakisem rozhodně jsou, tak se přitom umlátím smíchy. Nebudu zapírat asi tři spontánní výbuchy smíchu ani užití si podlosti politických kampaní, ale na druhou stranu se té zákeřnosti nabízelo daleko více a vítězství "úžasně tradičních" amerických hodnot mi v závěru hodně nadzvedlo žaludek a lehce snížilo hodnocení. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Synergie. To je něco co - obzvláště v komediálních vodách většinou nefunguje - živým důkazem jest film s kouzelný slovenským názvem Pr(e)dvolebné sľuby. Humorný součet veteránských person Jaye Roache, Willa Ferrella a Zacha Galifianakise nespouští automaticky obvyklý hurónský uragán, spíš takováta drobná úšklébnutí. I když občasné záchvěvy, hlavně v reakci na Ferrella, jsem pociťoval, kulťák jako filmy Adama McKaye tohle nikdy nebude. 40 % ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Viděno v RegioJetu po cestě z Prahy do Brna. Není to špatné, ale jak co a jak kdy. U něčeho jsem se bavil docela slušně a některé ty nápady se mi líbily, navíc místy to dokáže být docela přesné (včetně toho, jak dav jedná naprosto bezhlavě, ať stojí na jakékoli straně barikády), jenže to kazí nemalý počet trapných scének jak z kdejaké podprůměrné americké komedie, kvůli kterému to chytřejší v tom prostě vyniknout nemůže. A kvůli tomu to celé bohužel spadlo do průměru a dokonce ani nevím, jestli se mi to spíš líbilo nebo ne. Tak moc neutrální dojmy z toho mám. Tak jako tak, charakter Martyho Hugginse je zpočátku takový, jako by vypadl z Ligy gentlemanů, to se mi popravdě celkem líbilo... :D 3* ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem humor a holky nahoře bez. Naneštěstí se scénárista a režisér nechali unést a zapojili tolik emocí, že Láska nebeská je oproti The Campaign jen ochuzeným vývarem z kostky s absencí emocí. Intro bylo perfektní, avšak pak se zjevily ty nechutné emoce a člověk měl definitivně zkažený zážitek. Kdyby ve snímku neúčinkoval Zach Galifianakis, tak by nemělo pražádný význam koukat na TOTO. 60% Celosvětový výdělek k 27. 12. 2012: $103,430,245 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komediální režisér situačních kousků Jay Roach má v posledních letech k politice překvapivě blízko, což prokázal televizním dramatem Nové sčítání hlasů o vyhrocené povolební situaci v roce 2000 nebo oceňovaným snímkem Prezidentské volby o zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008. Tady nabízí souboj o kongresmanský post, ale vážný u toho opravdu není, navíc párkrát trefně uhodí do citlivých amerických témat. Terčem jeho snímku se stává absurdní vtírání se do přízně voličům během kampaně. A daří se mu to náramně. Duo Ferrell – Galifianakis výborné. Na hraně tří a čtyř.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Cam Brady (Will Ferrell) vo filme konfrontuje okrem iných aj psíka Uggieho. Tento Parson Jack Russell teriér získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok (tzv. “psieho Oscara“), cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)
  • Malou roli si ve filmu zahrál i John Goodman, který se objeví jako kongresman v televizi na závěr filmu. (Dr Lizal)
  • Labradory a retrievery sú vo filme predstavené ako typické americké psy, avšak labradory pochádzajú z Kanady a retrievery zase z Veľkej Británie. (vander19)

Reklama

Reklama