Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (253)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Volby úplně k popukání zrovna nejsou. Co by taky na nich mohlo být k smíchu. Pokud se tedy nezesměšňují přiblblí politici sami (a to je prakticky denně). V tomto filmu výborně zastupují politiky pánové Galifianakis a Ferrell. Některé situace a dialogy totiž přivádějí do absurdních mezí, což byl nepochybně i záměr scénáře. Právě proto je vlastně tento film parodií na politickou scénu. Nakonec proč by vlastně předvolební souboj nemohl být také humorný. Tato komedie není žádná velká pecka, ale propadák rovněž ne. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Synergie. To je něco co - obzvláště v komediálních vodách většinou nefunguje - živým důkazem jest film s kouzelný slovenským názvem Pr(e)dvolebné sľuby. Humorný součet veteránských person Jaye Roache, Willa Ferrella a Zacha Galifianakise nespouští automaticky obvyklý hurónský uragán, spíš takováta drobná úšklébnutí. I když občasné záchvěvy, hlavně v reakci na Ferrella, jsem pociťoval, kulťák jako filmy Adama McKaye tohle nikdy nebude. 40 % ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to připomínalo povedené Trading Places a řikal jsem si, jestli už sem film někdy neviděl, ale celkem sympatické obsazení (Ferrell je jako vždy bombový) mě donutilo film dokoukat. Má také pouze něco přes hodinu a půl, takže se to dá přežít bez následků. Občas jsem se i zasmál a pobavil, ale popravdě jsem nečekal ani to, takže jsem vlastně celkem spokojen a nelituji, že jsem film viděl. Dlouhou dobu ho však, jestli vůbec, vidět podruhé nepotřebuji...50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že politické filmy moc nemusím, a to ani v případě, pokud se jedná o komedii, respektive parodii. Musela by to být parodie opravdu dobrá, ale to o snímku "Volte mě!" vůbec neplatí. Postavy jsou zde karikatury a to je hlavní problém, protože přesně víte, jak se budou chovat, aby se to v závěru zlomilo a oni udělali něco velkého. Spojení Will Ferrell a Zach Galifianakis jsou zárukou alespoň nějakého toho humoru, i když se většinou nejedná o humor nějak převratný. Sem tam se tu najde nějaký ten vtip, který je dobrý, kterému se člověk zasměje, ale v konečném důsledku se jedná jen o další sprostou a nevybíravou komedii. Je vulgární, je drsná, ale dle mého skromného názoru není dobrá. Ferrell a Galifianakis zde předvádí, jak jsou schopni zahrát roztodivné charaktery, Galifianakis jde tak daleko, že je v podstatě gay kandidátem, Ferrell je zase ten pravý Američan. Koho chce Amerika víc? Člověka z lidu, který mluví jako chlapík s něčím zaraženým do zadku, nejspíš s něčím růžovým, anebo člověka, který má v hlavě kulové, ale dokáže hrát podle scénáře, který se mu dá? Ano, v konečném důsledku je to vlastně úplně jedno, protože nesmíme zapomenout na poselství, které film přináší v závěru. Ne, tohle jen tak nekousnu. Podle mě velmi zbytečný film, kterému se dostalo financí, jež by se mohly využít lépe. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/volte-me-sousedska-hlidka-universal.html ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Filipínští provozovatelé kolotočů jsou páteří tohoto národa." Bude se vám chtít zvracet. Mě se chtělo. Ne proto, že by byl film špatný, ale proto, že není a to hlavní vystihuje (sice trochu ad absurdum ale přesto) parádně a do hloubky. Tenhle film nakládá úplně každému - voličům, kanidátům, těm v pozadí. Ferrell je bez debat, počítám, že si svou roli náležitě užíval, Galifianakis u mě děfinitivně konečně překročil Pařbovskou hradbu. Co mě ale nejvíce rozsekalo a bavilo, jsou obě manželky kandidátů, ty jsou neskutečné. Dobrá volba obsazení i charakteru. Chtěl bych mít doma obě. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Snímek satirizuje aféru, v níž bratři Kochové ovlivňovali politika Johna Edwardse. (chelseaman22)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom meste New Orleans v štáte Louisiana. (Darkage)

Reklama

Reklama