Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, Zábavné, Trapné, Excelentní a Choré! Není to vůbec špatný film! Některé povídky jsou bezcenné a k ničemu, některé působí jako maléj Mistrovskéj KUS! Vítěz je bezpochyb D: is for Dogfight: Na tohle jsem celou dobu Koukal s otevřenou Tlamou a s ovisnutným jazykem... Slow Motion tomu přidal Hodně ! Další super zvrácené Kousky, které se povedly ! X:is for XXL, L: is for Libido, V: is for Vagitus, R: is for Removed U: for Unearthed.. Nejhorší, nekoukatelné Povídky : M:Miscarriage, G: is for Gravity, W: is for WTF, F: is for Fart, E: is for Eterminate! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The ABCs of Death je skutočne ambicióznym a nápaditým počinom - natočiť poviedkový horor, zložený z 26 nezávislých príbehov, zoradených podľa abecedy, pričom každý z nich má na svedomí iný režisér, to je vcelku odvážna myšlienka, bohužiaľ jej realizácia nakoniec dopadla omnoho skromnejšie, než som dúfal. Napriek tomu, že do projektu sa podarilo dotiahnuť niektoré zaujímavé filmárske mená ako Gens, Nishimura, Jake West či Ti West, výsledok nie je nijak svetoborný, nakoľko tvorcovia si toho na ramená naložili viac než dokázali uniesť a niektoré sotva párminútové epizódky ma absolútne nezaujali a z môjho pohľadu mali asi takú výpovednú hodnotu ako bežná televízna reklama s koncom, snažiacim sa byť za každú cenu vtipný a originálny. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dle zdejších komentářů jsem měl poněkud obavy, nakonec jsem byl příjemně překvapen. Jistě, v tom množství drobných povídek se najdou studentská cvičení a bláboly - např. těšil jsem se na zvířecí snuff, což je ve většině současných kinematografií v dnešní době tabu, jenže jsem se dočkal nevtipné pointy jako z laciné telenovely - , avšak u mnohých jsem se od srdce zasmál. Zapomeňte na horror, pokud ho nezaměňujete za gore a rozličné bizarnosti. Horror je děs a strašení, zde se jich ovšem nedočkáte. Přesto mne mírně děsil zápas se psem (vím, byl upravený počítačem, ale stejně...). Záchvaty smíchu se dostavovaly u příběhů - Prd (ti Japonci!), Samurajský film (harakiri je prostě bžunda), Vraždící hovínko (vybavila se mi postavička animovaných filmů Doodieman, kterou se mi na CSFD nepodařilo najít), Libido či X-XL (jo, tomu říkám správná dieta!). Hodně příběhů se točilo okolo toalety, jsou k vidění rozličné podivnosti - muž, kterému rostou pod kůží svitky filmu, a v sexu dominovaly japonské prasárničky, zejména poslední povídka. Takže - strašení ne, zábava ANO! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

A-B-C-D, kočka přede, ... - tak zní dětská říkanka, nicméně tento krvavý povídkový soubor složený z krátkometrážních filmů rozhodně není pro malé publikum. Kvalita jednotlivých povídek je velmi kolísavá, od slušných až po úplný odpad. Nejvíce mě zaujala písmenka S (Speed), K (Klutz) a T (Toilet). Nejhoršími, nejtrapnějšími, či bezúčelně nejkrvavějšími povídkami byla písmenka F (Fart), H (Hydro-electric Difusion) a Z (Zetsumetsu). Zkrátka ve výsledku, když jsem si to všechno sečetl a podrhnul, tak jde spíše o podprůměrnou záležitost, ke které jsem se dostal čirou náhodou přes režiséra, jehož povídka mě upřímně zklamala. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Amatérčina. Napriek tomu, tá forma mozaiky niekoľkominútových minipríbehov udrží pozornosť celé dve hodinky bez problémov, pretože aj keď sa na obrazovke aktuálne deje akákoľvek nepozerateľná trapná a ubohá zverina, tak si v duchu stále hovoríte, že tých pár minutiek pretrpíte a ďalšie písmeno to možno "vyžehlí". Na jedno podarené písmeno (D, L, Q, R, T, X) však naozaj pripadá tak 5 slabých až vyslovene hrozných. Ale po celej abecede mám jasno aspoň v jednom - japonci sú perverzní prasáci, pretože s výjnimkou dobre vypointovaného a krutého "L" je všetko, pod čím je podpísaný nejaký rákosník, s prepáčením neskutočná chujovina. :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)
  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)

Reklama

Reklama