Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Od(d) Sommersa som aj napriek skromnému rozpočtu ( oproti jeho bombasťákom spred dvoch dekád ), predsa len čakal väčšiu nálož, než toto lacné a hlavne nudné, romanticko fantazijné divadielko. To, prečo sa snímok nevedel ( a dá sa povedať, že len v minimálnom nasadení ) dostať do svetových kín, je už v podstate jasné. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská mystery fašírka. Přímočará, jednoduchá, neřeší velké faily a rozhodně jsem ani neměl pocit, že chce být něčím velkým a hloubavím a to mě na tom bavilo. Sommers adaptoval svoje dřívější filmy a vše co v nich nabral přetransformoval do oddychovky ze záhrobí. Se solidním a neokoukaným obsazením (Anton s Addison skvělá dvojka) a příběh, který rozhodně neurazí. Je to na jasné 3*, ale závěr, panečku to je silná síla. Bravůrní a tak dojemný konec, který dokáže rozebrat i pořádného chlapa jsem dlouho neviděl. Navíc Addison je maximální kočka! 3,5* ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Já byl spokojen, parádně jsem se bavil. Líbí se mi styl vyprávění, je to odlehčené, svižné, má to zajímavý námět, místy vtipné, místy napínavé, na nic si to nehraje, natočeno s nadhledem a přehledem. Totální oddechová pohodovka, ve které se vše výše zmíněné skloubí a je to prostě taková jednohubka na pobavení a odreagování. Výkony herců jsou takové příjemné, dobře se na to kouká, jako by si to všichni pěkně užívali. Nelze čekat nějaké veledílo, ale takovou trošku svižnou úleťárnu. Lepších 70%. Spokojenost. Howgh! ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za to, že jsem se u toho dvakrát počůral smíchy a musel jsem následně jít na operaci mimických svalů neb mě popraskali samým smíchem a občasnými výkřiky. Aneb natočíme film bude to pecka jako kráva...třeba něco jako Shyamalan udělal v šestém smyslu. Proč ne povídá si partička týpků s kamerou v čele se Sommersem, kterej si asi chce vzpomenout na své začátky. Dají dohromady nějakou tu korunu a začnou si mazat na papír nějakej scenář. Pak si řeknou, že to chce nějakou hvězdu tak unesou Defoa, zfetujou ho, znásilní a pak mu slíbí z celkového rozpočtu 90% a on teda že jako joooo, že to vezme. Dvakrát si tam vrzne na gauči a na místě činu se chová jako kretén ale za ten bakšiš se to dá vydržet. Když je film dotočenej má asi sedmnáct hodin tak ho dají mistru střihačovi kterej z něj vystříhá úplně všechno (rozuměj úplně všechno). Takže chvíli jsme na místě činu, v posteli, na místě činu (jak to ty postavy stíhají nevím) napětí se buduje na hajzlech mimo kino ve kterém sedíte a závěrem chci dodat, že motivace všech postav včetně hustýho Tomáše, co vidí duchy je naprosto ubíjející. Aneb SPOILER proč sakra někdo jde do obchodního centra střílet do skel kalašnikovem když má v garáži asi tunu výbušnin? Vysvětlí mi to nějaká chytrá ČSFD prdelka? UFFFF. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekala a dostala jsem dost. I když jsem v průběhu filmu začala tušit, kdo, co, proč, a jak, i tak mě některé věci překvapily. A musím se přiznat, že jsem na úplném konci plakala. Anton byl opět skvělý. Škoda, že zemřel tak mladý a ještě tak blbou smrtí. Za mě jsou to čtyři pěkné hvězdy. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)

Reklama

Reklama