Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nejdem v tomto komentári riešiť, prečo je Scary Movie tak úspešný a celosvetovo milovaný, pretože to viem. Chcem len vedieť, prečo sú ostatné paródie rovnakého razenia a úplne identickej štruktúry a prevedenia tak nenávidené. Pre príklad ďaleko zachádzať asi ani nemusíme a zostať môžeme rovno u scenáristickej a režisérskej dvojky Jason Friedberg x Aaron Seltzer, ktorí majú mimo iného na svedomí "trilógiu" Date/Epic/Disaster Movie, ktorá sa po rokoch stala synonymom filmovej žumpy, a to aj v rámci subžánru paródie. Prečo? Vážne netuším. Schrúmal som predvčerom 6 filmov z ich pera a fundamentálne rozdiely nevidím absolútne žiadne. Obsahové, samozrejme, áno, tie sú ale charakteristikou vlastne taktiež totožné. Môže byť dôvodom, že Scary Movie bol prvý, celý tento kolotoč začal a tento subžáner na ďalšie roky po sebe zadefinoval, preto sú mu prehrešky ospravedlňované a prehliadané, no a tie ostatné, správne považované za kopírky, teraz dostávají bídu, ako by povedali bratia Česi? Neviem. Snáď niekto vie a povie mi. Snáď x) (x) (2005) (2014) (28.7.2018) (13.12.2021) --- #1 Najviac ma fascinujú borci, čo tomuto dali 4-5 hviezd a v úvode spomenutým príkladom odpad a tituly najhorších filmov všetkých čias :D --- #2 Hviezdy reflektujú viac-menej skôr moje komplexnejšie pocity, z povrchného pohľadu by som kľudne pacol odpad aj tu. Rád si jeho sledovanie užívam, rozumiem a rešpektujem miesto tohto filmu v dejinách kinematografie, uznávam mu status legendy a pamätám silu, ktorú mal vo svojom čase na divákov a tiež o ňom cirkulovaného slova na začiatku milénia. Týmto bodom som len chcel povedať – nie som hejter. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Dost velká prákovina, která se ale místy trefuje vítečně do černého a ukazuje demenci teenagerských filmů ("kdyby tohle byl film, tak by nás místo puberťáků hráli herci kolem třiceti" " - musím vypadnout, dceruško, mám problémy s kolumbijskou narkomafií. - Myslíš, strýčka Escobara, tati?" ) Je to hloupé smát se cizímu seštěstí:), ale při scéně, kde babičku v chodítku srazí piáno, jsem málem umřel smíchy. Navíc Anna Faris má po celý film naprosto úžasný přihlouplný výraz ve tváři a závěr ve stylu Obvyklích podezřelích se opravdu povedl. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedním z nepsaných pravidel při parodování cizího díla je být alespoň tak chytrý, jako byl autor terče vašeho posměchu. V opačném případě byste mohli dopadnout jako tvůrci Scary Movie, kteří se snaží sofistikované vtipy nahradit dutinami tělních tekutin a vulgárními řečmi. Film má sotva něco jako děj a spíš se potácí od jedné komediální pohromy ke druhé. Jako marná snaha působí také vtípky pramenící z uvědomění hrdinů, že se nacházejí na filmovém place – již Mel Brooks byl u Vesmírných těles, popřípadě Ohnivých sedel v tomto směru mnohem vynalézavější. 40% Zajímavý komentář: Anderas ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

VSechny dily Scary Movie nemuzu ani vystat, je to vrchol trapnosti az na tenhle prvni dil. SLo znat, ze tvurci nejsou uplne zkazeni a jeste vi, co muze divaka pobavit, ne ho pohorsit. Nektere scery jsou perfektne zparodovany, dost jsem jsem bavil a to si myslim, ze je hlavni u tohohle zanru :) 3/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Parodie nepatří k mým oblíbeným žánrům, ale trochu zahanbeně musím (já, těškí yntelygent) připustit, že laciná demence s názvem "Scary Movie" mě dokázala rozesmát, ikdyž trapných scén se taky našlo dostatek. V tomto případě je u mě parodie skoro na stejné úrovni, jako (převážně) parodovaný film. Mít na vybranou, který si pustím, bylo by z toho docela těžké dilema. 51% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (46)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 19 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jméno střední školy je "B.A. Corpse High School". (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama