Reklama

Reklama

Trans

Trailer 2

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (775)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Boyle je podobný Nolanovi, či Tarantinovi v tom, že co film, to originál a přesto se drží některých svých tradičních režijních fines. Útočí na diváka jak opulentním minimalistickým vizuálem, tak i hutnou psychologií. Trance má vynikající obrazovou estetiku, hru se světly a "contemporary" feeling. Nadchne i silným scénářem a faktem, že ačkoliv je ve filmu především ke konci několik scénaristických spirál a veletočů, ani jednou se film nezamotá. Děj je přehledný, výborně vypointovaný a perfektně dává smysl. Zároveň je téma hypnózy podáno dostatečně komplexně aby diváka nadchlo a nutilo ho ponořit se do filmu a přece dostatečně zkratkovitě, aby nezačlo nudit to, že tomu není rozumět, tedy nedává to laikovi smysl. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle manipulátorský kousky, kde si vychcaná psychoterapeutka hraje s mozky ostatních postav i diváků a když na její hru přistoupíte a pozorně se díváte, dává vám finální rozuzlení docela i smysl. Já to sežrala nedávno Catherine Zetě-Jones v Side Effects a skoro stejnou měrou si se mnou dokázala vyhrát i vyholená Rosario (jedinej wtf pro mě v tomhle filmu byla myšlenka - on tam v týhle době má snad někdo něco jinýho?) v uvolněnější verzi těchhle hrátek kočiček a myšek. 90% ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se stydím za to, že dávám Boylovi tak nízké hodnocení. On vlastně neudělal nic špatného. To jen ten scénář je tak překombinovaný, že se vám v hlavě se začne budovat vlastní plán, jak byste to udělali. A nakonci jste zklamaní, že je to tak obyčejné vyústění, které mohlo být velkolepější a překvapivější. Místo aby šokoval překvapivými situacemi, tak šokuje násilím a sexem. Takových filmů tu už byly mraky a lepší. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// No, tomu teda říkám bordel. Ale zábavnej bordel! První cca půlka filmu relativně klasický heist thriller, jenom s maličko pozměněným konceptem, pak přišla jedna celkem cool písnička a při ní zásadní "AAAAWWW YEAAAAH!" moment a od té chvíle se to zvrhlo do absolutního nečekanýho finále, kde se to jen hemžilo twistama. Možná jich tam bylo až příliš, také to možná nemuselo být ke konci až tolik ukecané, Boyle si pohlídal kameru a obrazově se jedná o jeden z nejhezčích filmů roku, takže klidně mohl závěr nechat vyprávět jen pomocí obrázků ale nevadí, i tak zbývá celkem solidní film - jako obvykle platí pravidlo: kdo chce příliš, nedostane nic a kdo nic nečeká, bude bohatě odměněn. A teď mě omluvte, jdu si to přetočit zpátky k "AAAAWWW YEAAAAH!" ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To je tak úúúžasnej film!!! Já ani nedokážu vymyslet smysluplnej komentář ... Prostě vizual a hudba vládne, kamera, zápletka, průchody realit, výkony herců, estetika obrazu ... no nááádhera!!! Masakr největší, WOW!!!! Naprosto mega high lvl tohleto!!! Před chvílí shlídnuto ... (i když praxe s hypnózou je nesmysl, buď jak buď ...) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Když jde Simon (James McAvoy) na hypnoterapii, dostane mobil se zvoněním, které je nápadně velmi podobné písni „Extreme Ways“, kterou proslavily filmy s Jasonem Bournem. Tato postava také trpěla uměle vytvořenou amnézií. (TaNya_)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama