Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kubánská blbina plná politicky nekorektního a perverzního humoru, který není občas vůbec vtipný :) Ale zombie apokalypsa sponzorovaná americkými imperialisty pod rouškou nemrtvých disidentů za jedno zhlédnutí určitě stojí, ale čekal jsem určitě víc humoru, hasta la victoria siempre!60%.A nebojte, v tom komentáři spoiler fakt není :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V Kubánské produkci zde nahlédneme jak se žije zombíkům i lidem v této socialistické republice. Příběh začíná na moři. CITÁT - Nechce se ti někdy pádlovat až do Miami?....... V českém překladu znamená Juan Muertos - Juan Smrťák. Zde je Juan obyvatelem Kubánského státu a vůbec se netají, že má svou zemi rád. A divák mu to i věří, je to nádherný příklad patriotismu. CITÁT - Jsi, Juane, jako tahle země, ať se stane cokoliv, ty se nezměníš......... Zajímá scéna je okolo 13 minuty u kostela. CITÁT - Nesnáším pohled na krev........... DIALOG: JUAN - Kdy Roselino přestal chodit? YIYO - Před patnácti lety. Proč? JUAN - Právě se postavil. YIYO - To je zázrak!!!! JUAN - Já myslím, že to nebude zázrak............... Když si stopnete obraz v 18 minutě a 26 vteřině, budete mít na obrazovce nádhernou fotku ala Kája Saudek. CITÁT - Tihle disidenti jsou dobře živení......... Další nádherná scéna se odehrává pod mořskou hladinou (cca 35 minuta). Úplně z ní mám mrazení. Jenže, když už jsou tu zombie, a Juan nechce svou zemi opustit, napadne ho založit si podnik. Uklízení mrtvých. CITÁT - 30 za kus, 50 včetně úklidu a odklízení těla. Slevy pro seniory a děti do dvanácti let. Dvojnásobná sazba pro cizince a pro ty, co mají příbuzné v zahraničí............... Příběh je plný krve a snad ještě víc srandy - nebo se to vyvažuje. Krásné záběry na město bez reklam v nostalgickém socialistickém hávu. Příjemná, ikdyž ne moc výrazná hudba a krvavé scény jsou mírné, nesnaží se být brutální, ale naopak polechtají bránici - to jsou klady tohoto příběhu. Zápory snad ani nebudu hledat, moc jich není a ani za to nestojí. CITÁT - Mohlo by být i hůř.......... Tanec na střeše ve druhé třetině příběhu mě dokázal rozbrečet. CITÁT - Juane s tvojí sexy sousedky už je taky disidentka......... U scény "poslední přání" už jsem se válel zase smíchy. CITÁT - No tak, jenom líznout......... Spousty krve, spousty humoru, spousty krásných žen........... Já se bavil. A co vy? HABANA LIBRE. Kamera - Carles Gusi A.E.C. Hudba - Julio de La Rosa. CITÁT - Haló? Juan Smrťák. Zabíjíme vaše bližní. Jaké máte přání?........... Tak to je Juan. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a pár dobrých scén nezachrání ty nevtipné a nudné. Sice je to slušně udělané a je vidět, že samotné herce to natáčení nejspíš bavilo, ale na mě se to bohužel moc nepřeneslo, navíc tomu ubližuje i absence citu pro tempo scén. S takovou je to pak ve výsledku prostě dost mdlé... Lepší 2* ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa po kubánsku, aneb disidenti útočí! Jako komedie to na mě fungovalo tak půl na půl, některé vtípky byly super, jiné méně, ale když vezmu v potaz autentické prostředí špinavé Havany, samotné zombíky (mraky zombíků), vůbec ne špatnou akci a pár skutečně zajímavých nápadů, musím uznat, že jsem se opravdu výborně bavila. A tu skupinku flákačů a zkrachovalých existencí jsem si taky docela oblíbila. Za mě dobrý. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ve snímku je určitě cítit nějaké ty společenské prvky, které jsou na Kubě, chudoba, ale i ono silné vlastenectví, které se postaví proti něčemu novému, zlému, ale především je film dobrý, originální, zábavný, a přitom funguje i v dramatické rovině, kdy i finále je podáno s nadhledem, ale dovede vás přece jen zasáhnout. Kubánci a Španělé s filmem „Juan de los muertos“ trefili do černého. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama