Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 219)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem na tenhle film v okolí dost chvály. Říkal jsem si, že by nemusel bejt špatnej, a že bych možná ty hrozně vokatý product placementy mohl hodit za hlavu. Dobrý bylo, že product placement byl prakticky jenom v současnosti. Jakmile příběh vlítnul do roku 1989 o product placement neštěknul ani pes. Z toho ale pramení i celkové hodnocení. Já bych za nápad určitě dal hvězdičku. Se zpracováním už je to ale horší. Přítomnost byla natočená jak Ordinace v růžové zahradě včetně samotných herců. Scény z roku 1989 pak vypadají, jak kdyby je točil úplně jiný režisér. Jiná atmosféra, jiní herci, jiná kvalita. Ten rozdíl kvality je až hrůzný. Za rok 1989 si to ale vyslouží minimálně tři hvězdičky, protože některé scénky neměly chybu. Proto si myslím, že nápad nebyl špatný, škoda jenom toho špatnýho zpracování. No a závěr, ten byl na tom úplně nejhůř. Učitel češtiny Petr si změnil život, ale v poslední scéně vlastně vůbec nevěděl, jak ho prožil, hlavně, když je to tak, jak to chtěl v roce 1989. Bomba. Takže on si v roce 1989 změnil život a pak do roku 2011 fungoval jako robot bez myšlení. To bylo fakt debilní. A nebylo to jediný, co mě na filmu štvalo. Třeba koukám rád i na evropské filmy a opravdu málokdy vidím v evropských filmech Product placement. Tady učitel češtiny Petr nasedne do auta a pije Big Shock s logem brutálně viditelným snad přes celý filmový plátno. Pak si sedne do hospody, která má viditelně hlavní logo Labutě a pije Lobkowicze, kterej má logo snad všude. I na záchodě. Nakonec si dá Orbitku a odjede v super sporťáku z Wolfsburgu. No, fakt paráda. Nebejt těch skvělejch fórků, které filmy zachránily, tak je to na odpad. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Člověk musí být hodně shovívavý, aby dokázal překousnout mizerně hrajícího Mádla, neexistující chemii mezi dvěma zamilovanými anebo zvláštní střih scén. Zápletka má k nějaké fakt promakanosti fakt daleko ale na druhou stranu potěší v menších rolích herci jako Preiss, Táborský nebo rodičovské duo (Krbová, Skopal). Jinak je to docela bída. 50% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napřed nám předveď, že umíš Basic, a potom se můžeš chlubit těma svejma vyndej si, nebo jak je to." Až jednou bude cestování v čase cenově dostupnou zábavou, tak mne to nedonutí běžet si do banky pro úvěr, protože jsem při hloubkové analýze svého života nenašel zlomový bod, od jehož změny by byl můj život ještě fantastičtější, než je dnes. Ta má pozitivita je samozřejmě tak trochu umělá, ale to nic nemění na tom, že Petr ten bod našel a přestože jeho včerejší probuzení je jenom taková hravá kravinka, tak ode mne má čtyři hvězdy za to, že jsem se dvě hodiny přiblble usmíval, aniž bych to měl v plánu. A musím se přiznat, že mne potěšil závěr, protože když chlapovi dojde fantazie a najde v sobě zoufalou sílu svěřit se s neřešitelným vztahovým problémem ženě, tak ona ho skutečně bez vyvinutí nějaké zvláštní snahy brilantně vyřeší. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ať už se jedná o komedie či dramata, tento sci-fi prvek ve filmu mě prostě nikdy neomrzí. Tvůrcům se to v tomto případě navíc povedlo poměrně zdařile skloubit s komediální stránkou a využít nabízeného potenciálu, což se o všech českých filmech posledních let v tomto žánru říct nedá. Film rozhodně v mnoha momentech pobaví, s koncem začne sice trochu ztrácet (přepálená stopáž), ale celkově jsem si ho nadmíru užil, a to i díky projekci v letním kině v parku se sklenkou vína. PS: Za tu do očí bijící reklamu některých českých výrobků uděluju jedno velké bezvýznamné mínus! 75% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

No vida, žánr romantické komedie obohacený o sci-fi v cestování čase. Jak to vypadalo spočátku lacině, díky návratu do školy roku 1989 nakonec jisté aspekty filmu opět oceňuju. Jeden pohled na generaci tzv. "Husákovych dětí" v maturitním ročníku známe již z filmu Vrať se do hrobu, zde možno jako přínos vidět srovnání, jak si kdo svou budoucnost a povolání představoval a jak na konec dopadl. Takže si popři zábavném výletu do minulosti s často milými zápletky (honba na králíčka, pak shánění náhradního králička) užijeme i malý exkurs do vyučování ve školách v létě '89, kdy jak vidno mnoho soudruhů ještě věřilo a všem do hlavy tlučelo, že SSSR je naší pevnou jistotou, a o půl roka směle převrátilo kabát, aby si pánové v nové době povýšili ještě víc. Samozřejmě v souvislosti s cestováním v času mnoho vtipného a rovněž zajímavá konfrontace hodiny literatury v letech 1989 a 2012. Sice netuším, čím se autoři při reáliích a příhodách z konce 80. let inspirovali, třeba v dnešní době facebookem propagované slovo status se mi zdá na studentské nástěnce spřed 30ti lety v tomto smyslu nepravděpodobné, ale budiž! :-) V celkovém vyznění mi spíš dojem zkazil překombinovaný závěr při druhé cestě do minulosti a následně tak prudce vykonstruovaný zvrat pro romantický happyend. Přesto si myslím, že tvůrcům se povedla v rámci současné tvorby slušná průměrná komedie, která si ty tři hvězdičky z mé strany zaslouží. 55% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Filip Blažek nosil ve filmu čočky, aby měl hnědé oči. V běžném životě má oči modré. (Scelleton)
  • Scenárista filmu Kumír Holčák se rozhodl vydat v roce 2012 i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Nebýva zvykom, aby sa tá najzložitejšia a najľudnatejšia scéna nakrúcala medzi prvými. Pri tomto filme to bolo práve naopak. Scéna veľkej zábavy na posledný školský deň prišla na program v druhý natáčací deň. (Raccoon.city)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama