Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (210)

Foma 

všechny recenze uživatele

Ucházející retro krimi s psychedelickým přelivem a vynikající kamerou (jak mě někdy tyhle trhavý kamery vaděj, tak tady vůbec). Nízký hodnocení nechápu, co má bejt dobrej film, když ani tohle ne? Neříkám, že to mění dějiny filmu nebo že to je Antonioni, ale na to, co chodí z Ameriky, to je docela dobře nekomerční pořádný kino. A herci jsou až neuvěřitelně civilní (po americku), Kidman je opravdovou jižanskou šťabajznou, Cusack je taky dobrej magor, jenom McConaughey možná maličko přehrává, ale jen málo. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s několika bizarními scénkami, ale také s několika vynikajícími pasážemi a těžko předvídatelným dějem. To rozporuplné a ne zrovna vysoké hodnocení je vcelku pochopitelné. Hodně se toho asi dalo udělat jinak a lépe, ale mě nakonec převážily ty lepší stránky a film ve mně zanechal solidní celkový dojem. Krom toho se rozhodně povedly ještě dvě další věci – navození bezchybné jižanské retro atmosféry a obsazení Nicole Kidman. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jako o nechutném bych se o Reportérovi nevyjádřil, spíše jako o provokativním a nepředvídatelném. Většina diváků film zavrhla nejspíš v okamžiku, když viděla své oblíbené herce v naprosto nečekaných a nezáviděníhodných situacích, jinak si to nízké hodnocení nedovedu vysvětlit. Jižanská atmosféra plná horkých nocí a tajemných bažin z toho čiší na sto honů a scénář je svou naprostou nepředvídatelností velmi zábavný. S postavami se nemazlí a herci si na nich očividně zgustli, obzvlášť John Cusack v roli psychopata předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů. Nicole Kidman a Matthew McConaughey jsou záruky kvality a Zac Efron nadějným příslibem do budoucna. Nebýt uspěchaného a tak nějak vyměklého závěru (spoiler - čekal jsem, že na něj skočí ze stromu a zláme mu vaz, nebo tak něco), uvažoval bych i o maximu, takto dávám zcela zasloužených 80%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší, než Danielsův minulý film. Byť jsou tu podobné znaky (filmem se táhne spíše depresivní tón, špinavost z něj cítíte prakticky po celý snímek) tak film se mi rozhodně líbil (byť u tohoto filmu napsat "líbil" je zvláštní, ale budiž) víc, jednak kvůli parádnímu castingu (Nicole a Matthew fajn, ale je to snad poprvé, co jsem viděl Efrona hrát a upřímně, po celý film jsem si nevzpomněl, že to je on, kdo hrál v jedné nejmenované uzpívané filmové sérii) a příběhu, který mě opravdu zajímal. Něco k tomu k dokonalosti stále chybí, ale myslím si, že pokud Lee Daniels půjde touto cestou, tak za nějaký čas si pro toho Oscara za režii dojde. Uvidíme… 80 %. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojné herecké výkony v čele s nečekaně slizkým a tedy působivým Johnem Cusackem jsou hlavní devizou tohoto jinak mdlého a nedotáhnutého snímku. Dějové linie se zpočátku rýsují slibně, jenže v konečném důsledku nejsou schopny diváka oslovit a zapsat se do něj. Zejména tedy postavy nám i s přibývajícími minutami zůstávají lhostejné a to je problém, neboť film se na nich snaží stavět. Kriminální linie vyšumí absolutně do ztracena a celkově to nezachrání ani zajímavá kamera... 5/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman vytvorila „lacný“ vzhľad Charlotty sama, pretože v rozpočte chýbali peniaze na vizážistku. Ide tak o prvýkrát, keď si Kidman robila svoj vlastný make-up vo filme. (Astonko)
  • Režisér zamýšlel natočit film tak, aby vypadal jako z roku 1968. Charlotte Nicole Kidman pak byla režisérem definována jako "Sylvia Miles z filmu Heat (1972)". (Brousitch)

Reklama

Reklama