Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (210)

peiton 

všechny recenze uživatele

Film odohrávajúci sa na rozhorúčenej Floride nám sľubuje aj horúce chvíľky.Tak tam bolo ale horúco.Som to cítila až sem.A nebolo len dusno na pobreží,ale aj dusno celkovou atmosférou.Skvelé obsadenie hercov.Všetci tam hrali to,čo tam hrať mali.Cusackovi v roli väzňa/psychopata som verila každé slovo,každé gesto a pohľad. Kidman vniesla do filmu iskru,svetlo,prežiarila,oživila..Popasovala sa z dosť rozpačitými scénami. Medzi také najvýraznejšie scénky ,,kričí" scéna,ktorú by som kľudne označila za erotickú scénku roka,a síce telepaticko-orálny sex (vo väzení).Kidman to zahrala parádne a hlavne ku spokojnosti Johna.Je to Bohyňa.Zac Efron opäť chameleon.Jeden človek by ho nespoznal.Prekvapil nielen po fyzickej stránke,ale aj po stránke hereckej.Film prístupný jednoznačne od 15 vyššie.Hudba ma brala - vzrušujúca,úžasná,motivujúca.Tento snímok ma strašne oslovil.Nemám problém si to odpozerať s odstupom času ešte raz..Výborný nápad a dakujem im za tie dusné chvíľky,ktoré nám pripravili na horúcom pobreží.A aj vdaka takýmto snímkam sa mrazivé zimné mesiace stávajú o troška znesiteľnejšími.. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

hodně "divný", v určitých směrech až skoro úchylný snímek, který se trochu uměle snaží být retro a z žánrového hlediska se asi nedá zaškatulkovat.. celou dobu je to vlastně o ničem a herecké výkony mě nijak zvlášť neoslovily - Efron nevýrazný, postavy Kidman a Cusacka naopak až moc "vyhnané do extrémů" a ani McConaughey mě zde na rozdíl od jiných filmů nebavil.. závěrečná desetiminutovka má aspoň celkem koule, ale s celkovým dojmem jakési nijakosti už nic moc nenadělá.. slabé 3* ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jako o nechutném bych se o Reportérovi nevyjádřil, spíše jako o provokativním a nepředvídatelném. Většina diváků film zavrhla nejspíš v okamžiku, když viděla své oblíbené herce v naprosto nečekaných a nezáviděníhodných situacích, jinak si to nízké hodnocení nedovedu vysvětlit. Jižanská atmosféra plná horkých nocí a tajemných bažin z toho čiší na sto honů a scénář je svou naprostou nepředvídatelností velmi zábavný. S postavami se nemazlí a herci si na nich očividně zgustli, obzvlášť John Cusack v roli psychopata předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů. Nicole Kidman a Matthew McConaughey jsou záruky kvality a Zac Efron nadějným příslibem do budoucna. Nebýt uspěchaného a tak nějak vyměklého závěru (spoiler - čekal jsem, že na něj skočí ze stromu a zláme mu vaz, nebo tak něco), uvažoval bych i o maximu, takto dávám zcela zasloužených 80%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Rob Roy vymenoval všetky podstatné prívlastky. Najviac zaujal nie len stále väčší frajer McConaughey (ktorý týmto u mňa definitívne vypadol z ktg. neznesiteľných a presunul sa do skupiny mimoriadne zaujímavých hereckých typov), ale hlavne postava, ktorú tu tak perfektne zahral. Narozdiel od Friedkinovho Killer Joea tu mal čo a musel hrať, ak to nechcelo pôsobiť samoúčelne. A nezaváhal ani na sekundu. Až do úplného konca, ktorý som od istého momentu vytušil. Nie pre vlastný dôvtip, ale že to bola postava tak dobre napísaná a bezchybne stvárnená. Také nejde neoceniť. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pulpem, jižanským potem a aligátoří krví zbrocený příběh o dospívání. Krásně zemitá story s pár zábavně ujetými momenty, zvrhlá romance (na více úrovních), která ve scénách z bažin sklouzává až k hororu. Celé to má navíc vyloženě fantastickou dobovou atmosféru, stylovou analogovou kameru s použitím 16mm filmu a především nadupané herecké obsazení, kdy si každý svůj part zatraceně užívá, hlavně pak zmalovaná láca Nicole Kidman a slizák John Cusack. Laskomina. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Zac Efron se vyjádřil: „Hrát ve filmu s Nicole je skvělé a ocitnout se s ní v choulostivých scénách je jako splněný sen. Byl to s určitostí vrchol mé kariéry." (Sufferer)

Reklama

Reklama