Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 6

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (566)

liskam 

všechny recenze uživatele

V tuhle chvíli mám v knihovně 54titulů od Stephena Kinga. Z mého pohledu je Hřbitov zvířátek v knižní podobě to nejděsivější co napsal. Jáko film není špatný, ale na Osvícení a To tohle prostě nemá. Není to ani tak v jedné z věcí co by se na filmu dali pokazit... Tenhle film je prostě o něco slabší po všech stránkách. Né že by jsem se nebál, to né. Ale prostě to není úplně ono,je tam cítít, že tomu chybí ten poslední krok. Proto hodnotím za 4* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bezkoncepční rutina, která nejspíš potěší nekritické teenegery s popcornem (lekačky i gore obsahuje), ale sklame nebo naštve fanoušky předlohy i myslící fanoušky žánru. Silné momenty film má (obejmutí mámy dcerkou) a místama i hezké vizuály (pohřebiště), ale zároveň je blbý až za hrob a hlavně postrádá režijní vizi “chci dát osobité předloze adekvátně zajímavé filmové ztvárnění”. Herci fajn, rodinné souznění a počátečná atmosféra mrazivého prostředí fungujou, ale později se ve filmu začnou dít jednotlivosti, které ho shodí. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vzhledem k době vzniku filmu a možnostem současných technologií nelze nepochválit opravdu vynikající vizuální stránku. Hřbitov, všudepřítomná mlha - to všechno je úžasné. Úvodní budování atmosféry také skvěle funguje. Ústřední rodinka je také v rámci možností dostatečně sympatická. Režisér se nebojí držet hororových trendů a jako první poslat na věčnost opičku, což je v dnešní době počin nanejvýš riskantní a sám o sobě si zaslouží velké uznání. Vůbec zde ovšem nefungují lekačky a mám neblahý pocit, že se režisér snažil zavděčit i současné popcornové teen generaci, která mu film v kinech převážně zaplatí. V momentu pohřbení a oživení kočičky, kdy by měl film začínat gradovat, tak namísto toho začíná jeho kvalita upadat a divák si pomalu začíná přát, aby skončil. I přes ucházející tempo a několik fajn momentů, na mě působil snímek spíše lehce podprůměrným dojmem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No rest in peace.. Odklon od Kinga v jistých detailech vůbec nepřekážel, podivínský děd Lithgow zastiňuje Clarkea a je to silné v některých jednotlivostech (sestra v jídelním výtahu, cisterna, škodolibý konec se zvukem centrálního zamykání). K tísnivému pocitu může přispět i fakt, že jste rodič a to pak morální dilema o lásce až za hrob působí podstatně osobněji.. Sice žádný zázrak, ale rozhodně pár osvěžujících kapek v suchu současného hororového mainstreamu. Zdejší podprůměrná hodnocení jsou mimo, jak investiční záměr postavit v obci Ludlow kafilérii.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud se zfilmuje nějaká kniha od Kinga, tak to většinou nemůže dopadnout špatně. Snad jenom, když se toho zfilmování chopí nějakej fušér, tak pak to může bejt docela průser. Občas se ale stane, že z kvalitního námětu udělají průměrný film a to už je pak o určitých schopnostech těch tvůrců. Řbitov zvířátek třeba není prvním zfilmováním námětu, ale že by na něm bylo něco zvláštního a jedinečného, to se také říct nedá. Podle mě se jedná o hororový standard, u kterého se ale ani nějak nejde bát, protože tu myšlenka strachu je obrácena jaksi naruby. Navíc je průběh filmu i docela nuda a nebýt poslední půl hodiny, asi bych hrábnul i do menšího počtu hvězdiček. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Kocoura Churche si zahrálo celkem 8 koček, v titulcích jsou ale pouze 4. (houdek442)
  • Americká punk-rocková skupina Starcrawler přezpívala původní písničku od Ramones z roku 1989, která nese stejný název jako původní, tedy „Pet Sematary“. (Yoshitsune)
  • Sám King byl knihou tak zhnusen, že ji nikdy nechtěl vydat, avšak při jednom méně plodném období, kdy na něj vydavatel vyvíjel tlak, se rozhodl, že knihu přeci jen nakonec vydá. (Chipsonator)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama