Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

tron 

všechny recenze uživatele

Čakal som strašnú a lacnú a strašne lacnú (po finančnej, ale i scenáristickej stránke) hovadinu a tak som bol nakoniec milo prekvapený. Mnohí režiséri si myslia, že ak dej umiestnia do podzemia, hlboko pod zem, do priestorov, do akých ľudská noha nevstúpila minimálne niekoľko posledných desaťročí, tak automaticky bude ich film vyzerať úžasne. Často však dosiahnu presný opak a ich film vyzerá vizuálne odpudivo, nakoľko podzemné lokality zvyknú vyzerať škaredo, ak sa s nimi nedostatočne pracuje. V prípade Urban Explorer sa našťastie tvorcom podarilo nájsť kvalitnú výpravu, ktorá určite má niečo do seba a nejeden raz z nej príjemne nepríjemné mrazí a fakt sa cíti byť spolu s hrdinami dôkladne izolovaní od sveta tam hore. Berlínske podzemie proste má niečo do seba. A vôbec nie málo. K tomu fajn kasting, skvelý ústredný pošuk (celkom rád by som videl dvojku, v ktorej by sa ukázalo, že má staršieho brata a toho by hral Ron Perlman) a niekoľko nezabudnuteľných momentov, ktorým pravdepodobne šéfuje „košeľa“. Niečo ako (podzemné) Ruiny vs. Metro s Frankou Potente. Jeden z mála dobrých nemeckých filmov, aké som videl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hoďte do mixeru Metro + všechny ty Jeskyně + buranské horrory + Hory mají oči + ....a máte Urban Explorer. Zaráží mě úžas na německým filmem, který tu nechává kvalitní hodnoty již od němých a zjm. expresionistických dob. Stejně jako ostatní kinematografie i Němci umí filmy dobré a špatné. Oceňuji momenty napětí, dobrou hudbu a stabilní kameru (roztřesená ručka je opravdu na mašli). Většina děje a momentů je poměrně dobře předvídatelná, jen konec je poněkud debilní. Cílem těhle snímků je především napnout, což se zde částečně daří. K.Stiglmeier je mírně děsivý sám od sebe, namaskovaný je pak chvílemi hrůzný (zuby mu dali fakt příšerný). Přese všechno snažení film, bez něhož se dá lehce obejít... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak po pařížském, moskevském a "pražském" podzemí nás filmový horror zavedl i do podzemí berlínského. A bylo to přesně takové, jak se dalo očekávat. tedy vcelku nic moc nuda, kterou nakonec zachránil záporák. Oni ti němečtí záporáci od dob dr. Heitera z lidské stonožky začínají mít něco do sebe. K dobru filmu lze připočíst vlastně ještě jednu věc. Na začátku jsme v hloučku diváků tipovali, kdo zhebne první a kdo přežije. Netrefil se ani jeden. Jako není to úplně špatné, ale pokud vás vyloženě nebaví tunelové filmy, asi to moc nezaujme. 2,5* ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tomuto hovorím solídny nemecký exploitation s prvkami kanibalizmu, spojený s objavovaním podzemného Berlína. Spočiatku sa v ňom niečo splieta o nemeckej histórii, o Hitlerovi a Odinovi, ale hrozba je podstatne reálnejšia. Pochádza z čias NDR - násilníkom je komunistický psychopat, veterán z vojny v Afganistane (hoci mi nie je známe, či sa "dederóni" zúčastnili tohto konfliktu). Len škoda, že sa francúzska aj kórejská turistka vytratili tak skoro z obrazu a réžia dosť lapidárne až v závere ponúkla záber na ich dokaličené mŕtvoly. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Opravdu Obdivuhodný výkon od naších sousedů. Čekal jsem,že to bude dobrý, ale že to bude takový nářez, to jsem nečekal ani v nejmenším! Hlavní záporák byl super.. Mám obavy, že se mi dnes o něm bude i zdát. Atmosféra byla hustá téměř od půl hodinky filmu,což mi vůbec nevadilo. AA navíc jsem nečekal, že se při slasheru leknu vícX než u nějaké slušné duchařinky. Opravdu Super! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)

Reklama

Reklama