Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě doposud nejlepší film od Lynchové. Sice jsem se celou dobu ujišťoval, že je to takový hezký průměr, ale závěr mě donutil jednu hvězdu přidat. Masový vrah si nese trauma z dětství, což je v podobných filmech dost častý motiv k jednání. Podaří se mu ale podobným způsobem předělat i nedobrovolného zajatce? Jakýpak horror, sociální drama o tom, jak nás formuje či neformuje naše okolí. Strašidelné nikoliv, ale divně tísnivé a nepříjemné ano. Dusné atmosféře napomáhají klaustrofobické zvuky, strohá výprava a dům na samotě. Minimum krve a zobrazeného vraždění zde kupodivu nevadí (což neznamená, že zcela chybí podříznutí krku a podobně). Nejhorší je bezmocný křik oběti za zavřenými dveřmi... ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Cirkus skončil, závěrečné titulky rollujou a já kontroluji správnou funkčnost antivirového programu, jelikož si nejsem tak úplně jistý jak je možné, že tahle blbost mohla penetrovat přes můj firewall do přehrávače. Vyšinutý chlapec aka houseboy- cleaner je nonstop pod diktátem vrahounových befelů o mytí hajzlu, chystání snídaní a dalších domácích prací.. okna domu jsou zatlouklé patnáctkou umakartem a i se sebevětším úsilím se stejně nelze dostat ven... Tak takhle tento kousek uchopila neschopná niemandka Lynch. Přes nos mi přelétává snad stovka jízlivých poznámek, ale už se spokojím jen se sušším konstatováním, že jeden zapamatovák Chained opravdu má - nudnější explo / thriller / horror jsem ještě neviděl.. Jedno velké nic. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Atmosferická lahôdka s výborným psychologickým pozadím hlavných postáv. Psychologická hra medzi ústrednými postavami je tu rozohraná veľmi dobre. Škoda len, že sú tu voľnejšie, nudnejšie miesta (hlavne v strednej časti). Nie je ich veľa, ale aj napriek tomu uberajú na atmosfére a dávajú divákovi priestor aby si vydýchol, prípadne zazíval nudou. Tiež som čakal väčší masaker, prípadne nejaké mučeníčko, pričom koniec sa mi zdal predčasne ukončený. 75/100 ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Převýchova normálního dítěte v psychicky narušeného jedince se myslím povedla na výbornou. Volba Eamona Farrena byla opravdu třešničkou na dortu, protože to zahrál velmi slušně a řekla bych, že i jeho vzezření působí dosti psychedelicky, zkrátka tam sedí jako "prdel na hrnec". Konečné rozuzlení bylo zajisté překvapivé, ale přišlo mi jemně odfláknuté, tudíž za 72%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to určitým způsobem jiné a své, ale přesto to na víc jak průměr nevidím. Zpočátku pro mě bylo celkem zajímavé sledovat, kam se ten děj vlastně vyvine a atmosféru to nějakou dobu skutečně mělo, včetně toho zrychleného úvodu, ale v prostředku mě to jaksi přestalo bavit a kromě úplného konce (kde dojde k jednomu zvratu, který není úplně nejchytřejší, ale aspoň dokáže po tom všem zaujmout) už ani moc nechytlo. Prostě je to zvláštní - jeden z těch klasických průměrných hororů to není v ničem, ale stejně průměrný je. A Lynchovou bych v tom asi našel, ale vypadá to, že se skutečně moc nepotatila, i když aspoň nějaký svůj styl má, když už nic jiného... 3* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama