Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a drsné psycho od Lynchovej dcérenky Jennifer, ktorá sa pomaly zabeháva aj v hororovej oblasti a ide jej to viac než dobre. Surový, fungujúco vystavaný exploitation s bezútešnou atmosférou, ktorý ide nenápadne do hĺbky (nielen svojich obetí) a postupne ponúkne viac zvratov a nápaditých momentov, než by divák očakával. Taxikár Bob je sériovým vrahom, ktorý si domov unáša ženy, tie potom znásilňuje a vraždí. Pred rokmi si doniesol aj mladého chlapca, z ktorého vychoval svojho domáceho pomocníka, no podľa očakávania sa časom trochu zbližujú a je pravdepodobné, že Bob z neho bude chcieť urobiť svojho nástupcu. Nepríjemný film, za to však pôsobivo natočený, s výbornými hereckými výkonmi a ťaživým vyznením. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

D´Onofrio si střihl dalšího psychopata, který si tentokrát z uneseného děcka vychovává svého následovníka. Lynchová si i tady udržela svůj lehký nadprůměr, ale pořád čekám, kdy vyrazí s nějakou opravdickou peckou. Chained na trhák určitě neaspirovalo, ale přesto se jedná o velmi dobrou žánrovou jednohubku s vyústěním, které mě velmi překvapilo. 70% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Mrtvé holky nedělají žádný hluk." Dost milé překvapení. Jennifer jede. Poměrně zajímavý nápad, stojící na dvou hlavních postavách a jejich podání. A obě jsou podány poměrně dobře. D´Onorfia jsem viděl už ve více filmech, ale teprve až tady jsem si ho náležitě užil.  Opravdu mrazivé působení, pokusíte-li se vcítit do jakékoliv z obou hlavních postav. Hodně dobrý nápad se závěrečnými titulky, po dlouhé době jsem je zkoukl až do konce. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

wau... toto som necakal... jablko nepadlo daleko od stromu a David Lynch moze byt pravom hrdy. Atmosfericky zvladnute na jednotku D´Onofrio hra vyborne. Scenar dobry len miestami trosku nelogicky preto nie 5 ale 4. Inak cely film je v podstate o dvoch postavach a ich psychologickom boji. Skratka mne sa to pacilo... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Každý z Vás si určitě jednou řekl, že bude kosmonautem, nebo gynekologem slavných hvězd, ale nikdo nechce být slouhou. Tady mladý Tim se jím stane na hodně dlouhou dobu a je to pekelná podívaná. Od začátku na Vás dýchá ta deprese, atmosféra a v mém případě i otec, který nervozitou dýchal tak nahlas, že i nejlepší běžec z kopce takhle nedýchá. První půlka je hlavně teror, psychický nátlak. V druhé polovině už se jen konzervuje a pomalu se docupitává do konce, který je zvládnutý na jedničku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama