Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí zaoberajúcich sa výskumom paranormálnych javov prichádza do starej rodinnej vily v Lousiane, kde pred 25 rokmi došlo k štvornásobnej rituálnej vražde. Snaha o opätovný kontakt s mŕtvymi však nedopadne podľa predstáv samotných návštevníkov. Výsledkom zahrávania sa s temnotou je niekoľko mŕtvych i nezvestných. Teda, až na jednu výnimku.
Keď detektív Mark Lewis dorazí do vily, nájde v nej tri mŕtve telá a živého Johna, ktorý je v šoku. Mark preto zavolá policajnú psychologičku Elizabeth Klein, aby Johna vypočula. Medzitým sa Mark spolu s technickou podporou snažia obnoviť kamerové záznamy z domu, aby získali informácie o tom, kde sa môžu zdržiavať ďalší preživší. V tomto procese detektív objaví temné Johnovo tajomstvo... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (108)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠICHNI MUSÍ ZEMŘÍT, ABYCH JÁ MOHL ŽÍT…“ /// Starej dobrej barák Livingstonů. No, dobrej – jak pro koho. I 20 let po otřesný událost,i si žije svým životem a snaží se dodržet, že kolik lidí (vstoupí), tolik mrtvol (vodnesou). Vypravěčsky se střídaj současný události s těma „před“ (znovu)probuzením baráku. Nechybí ruční kamera ani kamerovej systém, takže prostoru pro zdokumentování z různejch pohledů je dost. Ze začátku mě celkem děcka + ten duch bavěj. Když vodbourám ty dialogy…. tak mně vlastně zbyde hlavně ten „duch“, u kterýho záleží na správným načasování. A tahle svině celkem zvládá. Kurvit mu to začnou policajti… Přestože nikdo ničím nezdržuje a tváří se to celkem logicky, vyklube se z toho úplně vobyčejná duchařina, která neuškodí, a který všichni, co měli velký voči, fláknou míň jak 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, na co si dát pozor při natáčení dokumentu. 2.) U nás doma visej kříže obráceně. 3.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ducharinka s dvomi dejovými líniami, kde prvá je akýmsi backgroundom tej druhej, hororovo omnoho zaujímavejšej (haunted house). Samotné krimi vyšetrovanie záhady okolo vrážd všetkých tých nešťastníkov je zaujímavé, jednoduché a bez zbytočných motaníc či nudnejších pasáží, avšak výrazne uberá druhej dejovej línii na hororovej atmosfére. Kým sa divák stihne spamätať zo šoku nejakej ľakačky alebo nepríjemnej scény, je tu strih a sme z desivého pekla vyslobodení. Dusnota a mrazivá atmosféra tak počas trvania snímku postrádajú akúkoľvek šancu naberať na obrátkach, to sa napríklad s takým Grave Encounters (hlavne s druhou polovicou) nedá ani porovnať. Koniec mi už prišiel trocha uletený a v pár veciach aj nelogický, ale vyslovená hlúposť to zase nebola, takže celkom spokojnosť. Škoda, že samotná kriminálna dejová linka ani pri konci nenabrala výraznejšiu hororovú atmosféru. 65/100 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nálepku James Wan nemůžete brát moc vážně, jelikož je pod filmem podepsaný pouze jako producent.Demonic střídá mysteriózní thriller s haunted house hororem a to pomocí flashbacků a přímého vyšetřování a to je dost možná největší škoda celýho filmu.Chápu, že to tím tvůrci chtěli trochu okořenit a dodat nějakou inovaci, ale kdyby se drželi jen toho baráku udělali by zatraceně lépe, protože v tom domě to má neskutečnou atmosféru a lekačky mě včera v noci přivodily nejednu mrtvici.Herci jsou taky dost v pohodě a to i díky dost vytříbenýmu obsazení.Vypadá to hezky, natočený to je víc než zručně, herecky bez výtek, ale bohužel tam kde není dobrá pointa a přijde ten nejklišovatější konec všech hororových konců ani smrt nebere.Pořád je Demonic v záplavě monumentálních sraček nadstandartní žánrová kvalitka, která nemíchat děj hororu lineárním thrillerem a mít místo konce splácaného z jiných 20 filmů něco originálního, vystrašila by si určitě víc, i tak ale 60%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wau, tak Demonic absolutně předčil veškerá má očekávání a slušně mě posadil na zadek. Film se může pyšnit fajn herci především Frank Grillo a Maria Bello, ale i ostatní teenejdžři hrají velmi slušně. Film je rozdělen na dvě dějové linie a je vyprávěn retrospektivně,což mi sedlo, obě linie mají co nabídnout. První ze současnosti má zajímavé krimi vyšetřování s perfektním závěrečným zvratem a vysvětlením alá Saw, v té druhé je to klasická vykrádačka, ale pozor! neskutečně funkční, film obsahuje spousta lekaček a fakt zákeřných, zlých, že se budete cukat v posteli a přát si ať je konec. Naštěstí jsem vyvázl bez většího zranění, ale naražená ruka po pádu z postele mě neminula. Sluchátka jsou povinnost! Líbilo se. 75ˇ% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

V starom dome je objavených niekoľko mŕtvol, prichádza polícia a začína vypočúvať jediného, vyplašeného človeka, ktorý masaker prežil. Ten tvrdí, že sa im tu seansa vymkla z rúk a hoci vyšetrovatelia paranormálnemu vysvetleniu neveria, onedlho sa objavuje čoraz viac podivností... James Wan's House of Horror alias Demonic je v podstate obyčajný, opozeraný horor dnešnej doby a s Wanom má už spoločné iba produkčné meno na komerčné účely. Máme tu 2 prepletajúce sa a trochu chaotické dejové línie, kde je bohužiaľ jedna otrepanejšia než druhá. Prvá je zo súčasnosti a predstavuje policajnú vyšetrovačku (trochu pripomínajúcu "Saw") a druhá jej predchádza a predstavuje partiu mladých, ktorí s kamerami nabehnú do osudného domu (pripomínajúc stovky podobných hororov). V závere sa to podľa očakávania dovlečie do zlučujúcého, predvídateľného finále, na ktorom bolo najlepšie, že tento nudný hororový podpriemer uzavrelo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama