Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (377)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

[Viděno 16.8.] Do nekonečna a ještě dál po čtvrté! Trojka je sice nepřekonatelná, ale čtyřka je důstojným epilogem Příběhu hraček. Kolem a kolem se jedná spíše o Woodyho sólovku, ale ačkoliv zde výrazně chybí intenzivní moment podobný tomu ve spalovně odpadků v závěru třetího dílu (jež žene divákovu hladinu adrenalinu na hranici snesitelnosti), se v té změti překrásných scenérií skrývá citlivý a neobyčejně subtilní příběh o (ne)opětované lásce a vůli někam patřit....Toy Story 4 by se dalo definovat jako citovej vyděrač - nejenže nám chce o citech vyprávět, chce je taktéž u diváka vyvolat, a chce, aby se jim plně poddal - což mu vychází přímo na výbornou. No a fotorealistická animace vás doslova nutí čumět na plátno jak vyvoraná myš (dokonce i obyčejný smítko prachu je zde působivější než celá srst všech zvířat v Zootropolis). Pixar prostě ví, jak tento intenzivní zážitkový koktejl pečlivě namíchat... jen tak dál Pixare, sbohem Woody s Buzzem 💔 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po naprosto dechberoucí trojce jsem nevěděl, co si o čtyřce myslet. Jak už bývá u Pixaru zvykem, překvapil a posunul hračky, ty neživé tvory, kteří se paradoxně chovají jako dospělí, o další odvážná rozhodnutí dál. Rozhodně zásah, o pětce ale stále nejsem přesvědčen (přijde?). Minimálně o třídu lepší, než další pixarovské série, tam je výsledkem víceméně stagnace. 90%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na rovinu, malem jsem to nedal. Prvni dva dily jsou genialni, treti uz je zbytecnej a o uroven slabsi, ale furt koukatelnej, ale tohle je vylozene shit. Nekdy po ctyriceti minutach, kdy se ve filmu prakticky nic nedeje, jsem se pristih, ze zacinam usinat, tak jsem se na to vybod a zbytek dokoukal az dalsi den, protoze nemam ve zvyku hodnotit neco, co jsem nevidel cely. Ale bohuzel, kdybych zbytek nevidel, o nic bych neprisel. Neustale se tu dokola omilaj ty stejny motivy, dialogy, zapletky a je to proste otravny. Pribeh proste stoji za prd, i kdyz prostredi poute je docela fajn. Lehce to zachrani par novejch vedlejsich postav, ty maj aspon par dobrejch hlasek a akce neni vylozene spatna. Ale to je tak vsechno, stary postavy jsou tu spis na pest. Tenhle dil proste vzniknout uz nemel a jestli Pixar planuje jeste patej, tak to me rovnou zastrelte. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Úctyhodné navázání na trilogii, s aktuálními tématy, dostatečnou vyspělostí a se stále svěží a nápaditou smrští gagů, přičemž ale tvůrci nezapomínají zase ani na slušnou dávku emocí. Navíc to je celé v nádherném vizuálním kabátku, kterým mě Pixar asi nikdy nepřestane uchvacovat. Na další dobrodružství Woodyho a volnomyšlenkářské pastýřky bych se podíval okamžitě. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Toy Story jednička je pro mě největší srdcovka z dětství. VHSku jsem viděl tak aspoň tisíckrát a hrála u nás klidně i dvakrát denně. Navíc mi humor přijde geniální dodnes. Kdo by nemiloval Šerifa Woodyho a Buzze Rakeťáka. V češtině navíc skvěle nadabované. Dvojka mi prodloužila dětství a trojku si upřímně moc nepamatuju. Viděl jsme jí pouze jednou, a tak bych řekl, že na mě příliš velký dojem neudělala. Ovšem čtyřka.... To je návrat do dětství se vším všudy. Velký fanservis a ze mě já opět ten malý kluk, co zbožňuje Buzze a Woodyho. Navíc má čtyřka skvěle nastavený humor. Bavil jsem se od začátku do konce. Animace skvělá, hudba super a to shledání s přes dvacet let starými postavami je prostě vynikající. Je fakt, že na tyhle dva koukám už téměř čtvrt století a to je prostě neuvěřitelná doba. Přesto jakoby to bylo včera. Myslím, že tenhle příběh hraček není dělaný, pro dnešní děti. Tenhle příběh hraček je dělaný pro lidi, kteří na ně před dvaceti čtyř lety koukali. A já byl jedním z nich. Navíc to rozloučení s postavami je krásné, emotivní a přesně taková rozlučka jaká má být. Já jsem s novým Příběhem hraček naprosto spokojen. Zavzpomínal jsem si, pobavil jsem se, zasmál jsem se a na konci byl nesmírně dojatý. Beru to jako finální tečku a pětku nechci. Díky Toy Story, bylo to krásných dvacet čtyři let. (90 %) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Woody s Vidlíkem nastoupí do kočárku Gabby, začne hrát v gramofonu píseň "Midnight, the Stars and You", která zazněla i na konci hororu Osvícení (1980). (Novko)
  • Při pohledu na zastavárny z venku si můžeme ve výloze všimnout kytary, kterou měl Andy v pokoji v Toy Story 3 (2010). Také si na výloze můžeme všimnout nápisu „1986“, což je rok, kdy se Pixar osamostatnil a oficiálně vzniknul. Nad dveřmi je číslo 1 200 – to odkazuje na 1200 Park Ave, kde má Pixar sídlo. (ČSFD)
  • Rozvozové auto „Pizza planet“ je na lýtku pracovníka karnevalu. (LaserJet)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama