Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (356)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Lesní strážci, kteří vcelku věrně kopírují Arthura a Minimoje, jsou animákem pro spíše starší děti. Tváří se vcelku pubertálně, ale humor tu není tak stupidní, jako u některých jiných pohádek, které se se svým "buďvtipnýzakaždoucenu" přístupem rozhodně řadí mezi slabší kusy. Vymazlená grafika spojená s 3D efektem vás docela uchvátí a když pominete fakt, že děj zas tak mohutný a rozsáhlý není, celkem vás i pobaví. Musím uznat, že se mi to docela líbilo, a kdybych takových příběhů neviděl už tucty, přidal bych i v hodnocení. 70% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná story z lesa, která má pomatenýho tatíka, nevěřící dceru, malinký lidičky létající na kolibřících, třínohýho psa a mluvící šneky. Jak už to tak bývá zvykem u animovaných filmů, tak hlavně vedlejší postavy dokážou pobavit, v tomhle případě šneci a pes. Co na tom, že je to vlastně tak trochu zelená agitka za zachování lesa a neubližování přírodě, když se to podá takhle tak se mi to líbí. Příjemné animáky já rád a tenhle se poměrně vydařil, takže jsem s ním spokojen. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní animák, většinu doby působí svěže a neotřele, vtipný i dobrodružný a akční je tak akorát, na rozdíl od jiných nemáte pocit, že vám cokoliv vnucuje, ani jedna postava není otravná... Ale hlavně: Odehrává se v naprosto dokonalém světě. Z toho nádherně provedeného lesa plného nejroztodivnějšího života až oči přecházejí! Prostředí je skvěle propracováno, dýchá velmi magickou atmosférou, radost pohledět. K tomu výborný (originální, český jsem neslyšel) dabing, Elfmanova hudba a pár skvostných momentů - jako třeba ten božský fór s octomilkou. Neviděl jsem to naposledy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě to teda nepřišlo moc Epic... Chtěl jsem zde napsat něco ve stylu, že mě tyhle "hard fantasy" animáky (snad chápete, o jakých mluvím) nebaví, ale pak jsem si vzpomněl na My Little Pony a uvědomil si, že bych pěkně kecal. Každopádně Království lesných strážců mě vůbec nebavilo. Celé je to slepenec nejčastějších klišé z animáků (jeden mrtvý rodič, velká láska v podobě nádherného kluka "rebela" vypadajícího jak Ken, dvě nablblé postavy, co jsou v ději zbytečné, ale starají se o humor, atd.) s totálně šablonovitými a nezajímavými postavami, blbými dialogy, chabým dějem se spoustou nudné akce, který je ve všech situacích tak předvídatelný, že i random seriál co chodí v šest ráno na Nickelodeonu je oproti tomuhle překvapivější a hlavně je to celé neskutečně nudné. První polovinu jsem ještě dal v pohodě, ale u té druhé už jsem chvílemi měl skutečně problém udržet pozornost. Ani ten svět není moc originální, když si vzpomenu na Arthura a Minimoje. A ani to se mi nikdy nelíbilo. Tak jako tak, víc nezajímavý animák než tenhle už jsem sakra dlouho neviděl... Animace hezká, nápad k zahození taky není, humor aspoň nebyl trapný, ale to je asi tak všechno. Příště si radši pustím Údolí ztracených mravenců. 2* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHÁPU TVÉ OBAVY, ALE DNES JE JEDINÝ DEN ZA STO LET, KDY MOHU VYBRAT DĚDICE. KDYŽ TO DNES NEUDĚLÁM, NEBUDEME MÍT UŽ CO CHRÁNIT....“ /// Úplněk a letní slunovrat v jeden den, Lístkové v odporným zeleným lese a Bažiňáci ze světa, kterýmu vládne hniloba…. Lístkové jako Elfové, Bažiňáci jako Skřeti – soráč, jsem nějakej nakaženej… Pohádka. Místy infantilní, ale každopádně plnohodnotná zábava pro děti, plná krásný animace, dětinskejch postav i humoru. Za mě 3*, parchanti zvedaj ČTYŘKU. Vždycky hlásám, že pohádky jsou pro děti, přesto jsem zvyklej, že animák má plně nasytit i dospělej placatej ksicht. (Ne! Tu čtyřku si nevydupeš parchante! P.S.: Vy holky jo…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,The Leaf Men and the Brave Good Bugs“, kterou v roce 1996 napsal William Joyce číst nebudu. 2.) Vzrušujou mě malinkatý lesní lidičky. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Many leaves. (tarponko)
  • Jedná sa už o druhý film štúdia Blue Sky, ktorý je založený na knižnej predlohe Williama Joycea. Tým prvým bola snímka Roboti (2005). (m.a.t.o.)
  • Prípravy, natáčanie a samotná výroba filmu trvali spolu viac ako milión hodín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama