Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (2 043)

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Pokud mate radi film a hudbu a na Bohemian Rhapsody nepujdete do kina s kvalitnim zvukem, budete toho litovat. Neskutecny audiovizualni zazitek. Rami Malek by mel byt nominovan na Oscara. Snad bude a snad ho dostane. Obecne neskutecny casting vsech postav. Ja vim, ze ta hudba proste nejde zkazit ale ten film stoji za to. Cely sel koukal na titulky a jen si uzival tu hudbu po sileny jizde do posledni sekundy ticha. A hlavne ano, mam rad Queeny. Posloucham je casto ale ted ta ikonicka hudba pro me se posunula o level vys. Myslim si, ze ted ty jejich songy budu prozivat o neco vic a to je na tom to super:) PIsnicky co meli zvuk a dusi, dostali i tvar. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rád bych viděl i nějakou tu kontroverzní, na dřeň jdoucí verzi příběhu Freddieho a Queen, ale spokojený jsem i s tímhle feel good hudebním filmem, který črtá standartní story vzestupu, pádu a smíření (a hledání vlastní sexuální identity), ovšem za doprovodu nesmrtelné hudby a s famózním výkonem Rami Maleka jako Freddieho. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Přespříliš konvenční, od jakékoliv kontroverze odproštěný biografický snímek...překvapivě vzhledem k tématu... Bublina přehnaného očekávání, jednoznačný hype roku! Ten film je záměrně plochý, natočený tak, aby hlavně nikoho neurazil, nebyl ani trochu kontroverzní a měl vysokou návštěvnost. Vysoce konvenční počin o silně nekonvenčním člověku... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pocta legendární skupině a oslava skvělé hudby, ale bohužel nic víc. Ódy většiny diváků na film mě nechávají chladným. Všichni určitě vědí, že Mercury byl rocková hvězda, výstřední gay a zemřel na AIDS. Zbytek kapely to však viděl jinak a vznikl neškodný rodinný film. Nepochopitelně se z toho navíc snaží vyjít jako Rychlé šípy. Kdo již viděl jejich životní vystoupení na Live Aid, tak v podstatě nemá důvod jít do kina. V rockovém nebi teď musí být hrozně nablito. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Příběh jedné z nejlepších hudebních skupin všech dob Queen a jejího charismatického zpěváka Freddieho Mercuryho pojali tvůrci spíš jako velkolepou oslavu jejich hudby, energie a kamarádství než jako klasický životopis. Namísto informací ze soukromí, umírání na AIDS nebo vyhrocených konfliktů mezi hrdiny se tu koncertuje, zpívá a tvůrci se pokoušejí především bavit. Fandové to nejspíš ocení, pokud ale vyrazíte do kina s tím, že se dozvíte něco víc nebo nějak výrazněji nahlédnete do Mercury soukromí, asi odejdete zklamaní. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (102)

  • Během castingu do role bubeníka Rogera Taylora se Bena Hardyho zeptali, jestli umí hrát na bubny. Ben zalhal a řekl, že umí. Poté, co roli získal, si koupil vlastní bubny a trénoval až 10 hodin denně, aby se připravil. (mikki089)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Kdo si zahraje Beatles?

Kdo si zahraje Beatles?

06.06.2024

Jakmile Sam Mendes (Americká krása, 1917) oznámil, že plánuje v příštích letech natočit filmy o skupině Beatles, šlo rázem o jeden z nejambicióznějších projektů Hollywoodu. Oscarový režisér totiž… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Reklama

Reklama