Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 1

(série)
USA, 2017, 8 h 19 min (Minutáž: 34–60 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith, Cameron Britton, Alex Morf, Joe Tuttle, Peter Murnik, Joseph Cross, Jesse C. Boyd (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dva agenti FBI se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlali ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. (Netflix)

Recenze (98)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele napísaný, nakrútený, zahraný a neviem čo ešte krimi seriál pre intelektuálov. Snaží sa o dekonštrukciu klasických scenáristických štruktúr podobných žánrových súputníkov, čím niekoho maximálne ohúri, niekoho zmätie a možno nejaké minimum publika odradí. Mňa na sto percent nepresvedčil, pretože jeho kvality zatiaľ uznávam čisto po racionálnej stránke. Viac tu funguje napätie medzi oponentmi, než pokusy o emócie medzi postavami, čo je ale viac konštatovanie než výčitka. Na dvojku som samozrejme veľmi zvedavý. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finchera nemám moc nakoukaného, tak jsem spíš očekával trošku více neuvěřitelnou variaci na téma filozofie/psychologie. Dostal jsem však chirurgicky přesný materiál s úžasnou a velmi ráznou, osobitou režií. Veškeré ty nájezdy kamery směrem ke tváři těch vrahů, když popisují své zvěrstva, anebo když nějaká postava vede dialog, který jakmile je nějako zásadní či podstatný, kolem herce se rozmlží obraz a zaostří se na něj, tim pádem veškeré důležité dialogy naberou na intenzitě. Groff je fantastickej, jeho proměna ze zelenáče, co vyzvídá na paranoidně otupeného aroganta fakt impozantní. Tam kde pro první rozhovor šel jako uhlazený frajírek, v závěru má rozcuchaný vlasy a rudnou mu oči. Jeho parťák je zase ostřílenej veterán a ačkoliv jsou oba odlišní povahově a přístupem, doplňují se výborně. Soundtrack je lahůdkovej a retro look pohlcující. Akční to není vůbec.. důvod proč dávám "jen" čtyřku, je zřejmě pár hluchých míst a bylo to na můj vkus přeci jen takové pomalejší, ale to už je můj problém. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta vůbec nejslavnější Netflix kriminálka mi dost dlouho unikala, zkusili jsme ji už předloni, abychom se na ni na úkor jiných vykašlali a správný čas nadešel až nedávno. A po první řadě je třeba uznat, že měla být zkouknuta už v době svého uvedení. Neříkám, že mi netrvalo si zvyknout na občasnou nekonzistenci, přeskakování z případu do případu či matení v samotném prostoru a čase, stylisticky a přístupem bez servítek si mě ale Mindhunter rychle zaháčkoval. [viděno na Netflixu] ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každého něco hryže. Trápí, krade mu příčetnost. Kus po kusu sžírá. Pomalu a tiše drásá zevnitř a nedá mu dlouhé noci spát, otravuje duši... Všichni máme problémy. Ujistěte se, že máte ve svém okolí někoho, komu se s těmi svými můžete svěřit! Začal jsem před devíti hodinami a teď mě to vyfluslo zpátky na gauč. Přemýšlení dlouho nebylo tak smrtelně zábavné! ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérii pre mňa 9,5/10 a absolútne zásadná seriálová záležitosť. Okrem psychologicky vymakaného scenára a perfekcionistickej réžie z iného sveta, musím vychváliť najmä unikátny spôsob zapájania samotného diváka do vyšetrovacích procesov. Spôsob, akým sú vedení herci, akoby bol zľahka "posunutý" či "asynchrónny" oproti príbehovej rovine, vďaka čomu divák samotný hľadá nezrovnalosti v gestikulácii, či mimike podozrivého, spája si súčasný prípad s predošlými, vidí nové súvislosti vďaka čomu sa začínajú nakláňať jeho "urobil to/neurobil to" váhy. Samozrejme, nie že by seriál z divákov vychovával reálnych detektívov, skôr to beriem ako veľmi inovatívny rozprávací postup, umožňujúci väčšie ponorenie do deja, sebavedomé vedenie diváckej pozornosti - ako i príjemné nepodceňovanie jeho inteligencie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Agent Holden Ford (Jonathan Groff) jezdí Chevroletem Nova z roku 1976. Debbie Mitford (Hannah Gross) má Volkswagen Super Beetle ročník 1974, který byl o něco větší než standardní model a měl více prostoru na zavazadla. (J.F.B.)

Reklama

Reklama