Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (354)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Goldthwait nepřináší nic světoborného, ani nehledá řešení problému nebo objektivní pohled. Jen všechno zveličuje a dělá si z toho srandu. A to mu jde zatraceně dobře! Takže odpustíte filmu slabší momenty a když přistoupíte na tvůrcův záměr, tak si to neuvěřitelně užijete. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale no jo, každýmu lezou na nervy dementi odvedle, tupé stádo diváků Novy a čeští politici. Ale je fakt řešením vzít bouchačku a všechny postřílet? Jako že by to druhý vzpamatovalo? Ani náhodou. Kreténi byli, jsou a budou a klackem ještě svět nikdo nespasil. Co ostatně brání odpůrcům konzumní společnosti si fakt nezajet na odlehlý statek a pěstovat tam ty kozy? Víc se mi teda na tohle téma líbil Absurdistán (a šlo to tam i bez vražd). ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V rozhodování mezi třema a čtyřma hvězdama se přikláním ke čtverce díky opravdu originálnímu a zamyšlení hodnému námětu, velice pěkným a propracovaným gore efektům a také díky vesměs inteligentním a dobře napsaným dialogům. Na druhou stranu upozorňuju na otravný xicht hlavního hrdiny a na pár scén, při kterých jsem jenom kroutil hlavou. Na červené to ale pořád má, takže dávám 4*. Ještě dvě malé poznámky - mohlo to být o klidně o deset minut kratší, ne jednou jsem si vzpomněl na Zabijáky. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konzumnost je pojem, který není zažitý jenom v Americe, přestože v Americe je asi nejvíc a nejhůř rozvinut. O tom se snaží bavit i samotný režisér a Zet z Policejní akademie, který mě se svými filmy už dříve zaujal. Tenhle se ale nesnaží zalíbit nejspíš nikomu. Jde si svojí cestou. Není to ale jenom o tom, je to také o zásadovosti samotného filmu a tak má tenhle film daleko větší záběr, než by se mohlo zdát. Joel Murray a Tara Lynne Barr jsou opravdu skvělá dvojka pro tenhle film, jenom mi příjde, že jim to všecko, co se ve filmu děje, neuvěřitelně snadno prochází. Nevím, jak to v Americe funguje, ale pokud by to tam takhle opravdu bylo, tak by to Mexičani museli mít přes hranice daleko snažší, než se o tom v novinách píše. I když co si budeme povídat, noviny jsou jenom snůška lží a polopravd. Každopádně musím říct, že nápad k tomuhle filmu není špatnej. A když už nic jinýho, tak na první pohled dost zaujme. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Podle prvních asi tak 30 minut a při první vraždě mi to přišlo jako výborná, totálně přestřelená komedie, ale pak se ve filmu začne pseudomoudře žvanit a taky Frank s Roxy střílejí lidi na základě trochu podivných parametrů. Posledních 30 minut už jsem jen skákal po živějších scénách.... Každopádně, pokud jste měli někdy chuť vzít kvér, ideálně samonabíjecí útočnou pušku, a jít vykostit všechny ty zjevy ze superstár a reality show, minimálně u dvou tří scén si budete rochnit blahem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Masový vrah, o ktorom sa Frank (Joel Murray) dopočuje v televízii, je Charles Whitman, ktorý v roku 1966 vystúpil na vežu v priestoroch Texaskej univerzity v Austine a zastrelil 16 ľudí, a ďalších 32 zranil. Po čine spáchal samovraždu a v liste na rozlúčku žiadal lekárov o pitvu svojho mozgu. Lekársky tím skutočne našiel zhubný nádor v hlave, ktorý mu tlačil na mozog. Tú istú diagnózu si vypočuje od lekára vo filme aj hlavný hrdina. O Whitmanovom besnení pojednáva film Smrtící věž (1975) s Kurtom Russellom v role vraha. (BlackTom)
  • Kniha, kterou Frank (Joel Murray) půjčuje recepční, je "Pride and Prejudice and Zombies" od Jane Austenové a Setha Grahama-Smitha. (DJDVD)

Reklama

Reklama