Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

klerik 

všechny recenze uživatele

UNITED 93 patrí k najnudnejším filmom, aké som kedy videl. Francúzi na to išli, bohužiaľ, veľmi podobnou cestou. Hulákanie teroristov v lietadle je tak trápne, pretože ich dôvody a myslenie nám nie je vôbec priblížené a vzhľadom na snahu o reálnosť je aj príbeh člena špeciálnej jednotky dosť riedky (našťastie si k tomuto hrdinovi môže divák prostredníctvom jeho rodiny vytvoriť aspoň nejaký vzťah). Takže tvrdím to, čo aj pri U93 - téma ani finálna zaujímavá scéna nedokáže spraviť funkčný film. Prepadnutie je v pár jednotlivostiach zaujímavé, ako celovečerák prehra... S.W.A.T. sa nehanbil za svoju komerčnosť a bol lepším filmom... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně rozkecaný, ale postupně přituhuje a záverečná akce je luxsní realistickej hard core. Jen mě občas přišlo chování teráčů vysloveně pitomý, ale oni nemaj mozek ani nic, to nejsou lidi, ale zmrdi, který by všude jinde mimo evropu byli odprsáknuti jak nepotřebný nic, jen v Evropě se může stát, že zmrd co naplánoval masakr v Paříži si žije spokojeně v kriminále, má právníka, odmítá vypovídat a žije a papá z daní, kteří platí mimo jiné i pozůstalí po obětech toho hnusu. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jako rekonstrukce záchrany většiny rukojmí a skonu čtyř "vymatlaných vopicí" (to jinak napsat nejde) v pořádku. Sice bych osobně uvítal větší pohled do zákulisí speciální jednotky a mnohem menší zaměření na osobní život jednoho ze speciálů, ale stačilo to. Víc od toho ale nikdo nečekejte, tajit dech se vám nebude. ~~~ PS: Vzpomínka na Rainbow Six: Rogue Spear - Operace Perfect Sword. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se na jednu stranu tváří nesmírně realisticky, ale přitom je velmi stylizovaný a ta realističnost se z něj vytrácí, ať už je to dáno barvenými filtry, anebo i zpomalovanými nebo němými záběry, které podle mě prostě nefungují a snímku spíše ubližují. "Přepadení" se za mě vůbec nepovedlo. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Tak starý abych tuto událost zažil nebo o ní alespoň nějak slyšel, to vážně nejsem. Před shlédnutím filmu jsem tedy vůbec nebyl obeznámen s tím, že je to točeno podle skutečné události. S francouzskými filmy nemám moc dobré zkušenosti a snad jich znám více těch, které se nepovedly. Přepadení je ale jiný kafe a chutná skvěle. Skvěle natočení (skutečný) příběh a ještě lepší sledování jednotlivých postav, to se mi moc líbí. Nejvíc mě ale překvapila "tmavá kamera" která mi ve filmu fakt sedla a je to velká paráda. Pokavaď se objevila nějaká nudnější část filmu v kanceláři, hnedka se pak vše zlepšilo tréninkem GIGN a nebo scénámi z letedla. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)
  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama