Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film pro frantíky a členy speciálních jednotek (podle jejich reakcí). Já se jinak dost nudil a něteré věci absolutně nechápal. Sledovat příběh z pohledů tří postav mi tu přišlo strašlivě nešťastné. Ženská, o které nic nevím, co tam furt někomu něco cpe. Arabáč, co se tam furt jen modlí, až by se 270 cestujících muselo uchechat smíchy. No a potom člen speciálních jednotek, jehož většina scén má snad navodit nějaké umění v podobě gejzíru emocí. Pak už tam jsou jen plné střechy snajprů, kteří vlastně nic neudělaj, až na jednu moc zábavnou větičku a úprk ze střechy do letadla. ()

kusaj 

všechny recenze uživatele

 DOST JSEM SE NA TENTO FILMÍK TĚŠIL, ALE PO SHLÉDNUTÍ MUSÍM KONSTATOVAT, ŽE JDE O TROCHU VYŠŠÍ PRŮMĚR, KTERÝ VYPADÁ DOST REÁLNĚ. DĚJ FILMU ZACHYCUJE PŘEPADENÍ LETADLA ČERTAMA Z ALŽÍRU A ZÁROVEŇ PŘÍPRAVU FRANCOUZSKÉ GIGN NA OSVOBOZENÍ RUKOJMÍCH. NAPÍNAVÁ JE TAK POUZE FINÁLNÍ ČÁST FILMU, KDY JEDNOTKA VRAZÍ DO LETADLA A ZAČNE STŘÍLEČKA. NECHÁPU, ŽE TAK DLOUHO TRVALO DOSTAT PÁR TERORISTŮ V LETADLE BRADOU DOLŮ - DO KOKPITU LETADLA NIKDO NEVHODIL ANI JEDEN SLZÁK NEBO FLASHBANG, ŽÁDNÝ ZE ČLENŮ JEDNOTKY SE NESLANIL PŘES OKNO A ODSTŘELOVAČI TAKY NEMĚLI MOC PRÁCE..TAK TO ALESPOŇ VYPADÁ VE FILMU (FAKTA - GIGN POUŽILA OSLEPUJÍCÍ GRANÁTY A ODSTŘELOVAČI NEMĚLI ČISTÝ VÝHLED PŘES KOPILOTA, KTERÝ SÁM Z KOKPITU VYSKOČIL). KAŽDOPÁDNĚ KLOBOU DOLŮ PŘED ZRANĚNÝM POLICISTOU, KTERÝ CELOU DOBU ZÁSAHU LEŽEL ZRANĚNÝ PŘED KOKPITEM A OKOLO LÍTALY KULKY..ZNÁM TEN POCIT MOC DOBŘE, PROTOŽE, KDYŽ JSEM BYL MENŠÍ,TAK JSEM ČASTO PODOBNĚ LEŽEL V TĚLOCVICNĚ PŘI VYBÍJENÉ NA ZEMI A VŠICHNI DO MĚ HÁZELI MEDICINBÁLEM:( ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hlavní plus je v tom filtru, kterým byl celej snímek natočenej. Vypadá to skoro černobíle a tím pádem ponuře, což působí dobře a k tomuhle stylu se to hodí. Jinak bohužel nastává situace, že se v podstatě divák neztotožní ani s jednou z postav a tím pádem je vám to všechno v průběhu sledování tak trochu šumák. To je škoda, protože filmy se zásahovýma jednotkama mám rád, většinou mě to dost baví, ale tady to bylo tak nějak napůl. Uvažoval jsem původně o vyšším hodnocení, ale závěr mě utvrdil, že mírnej nadprůměr bude v pořádku (trochu jsem nepochopil, proč do kokpitu šel jeden člen zásahovky sám a za ním už nikdo a proč těm ostatním to všechno tak hrozně trvalo, než se k něčemu zmohli - např. proč tam mezi ně nehodit slzák?!). Ale to jsou moje úvahy, který by mně pravděpodobně někdo znalej této problematiky vysvětlil... ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Tak starý abych tuto událost zažil nebo o ní alespoň nějak slyšel, to vážně nejsem. Před shlédnutím filmu jsem tedy vůbec nebyl obeznámen s tím, že je to točeno podle skutečné události. S francouzskými filmy nemám moc dobré zkušenosti a snad jich znám více těch, které se nepovedly. Přepadení je ale jiný kafe a chutná skvěle. Skvěle natočení (skutečný) příběh a ještě lepší sledování jednotlivých postav, to se mi moc líbí. Nejvíc mě ale překvapila "tmavá kamera" která mi ve filmu fakt sedla a je to velká paráda. Pokavaď se objevila nějaká nudnější část filmu v kanceláři, hnedka se pak vše zlepšilo tréninkem GIGN a nebo scénámi z letedla. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně rozkecaný, ale postupně přituhuje a záverečná akce je luxsní realistickej hard core. Jen mě občas přišlo chování teráčů vysloveně pitomý, ale oni nemaj mozek ani nic, to nejsou lidi, ale zmrdi, který by všude jinde mimo evropu byli odprsáknuti jak nepotřebný nic, jen v Evropě se může stát, že zmrd co naplánoval masakr v Paříži si žije spokojeně v kriminále, má právníka, odmítá vypovídat a žije a papá z daní, kteří platí mimo jiné i pozůstalí po obětech toho hnusu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)
  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama