Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Film sleduje pokus dokumentárního štábu nezákonně přejít společně se skupinou mexických imigrantů hranici se Spojenými státy. Dál už to přestala být zábava, protože v tomhle drásajícím thrilleru snoubícím se s politickým tématem ilegální imigrace, přestalo být do smíchu úplně všem, včetně mě. Film kázal (což nemusel), počet zabitých rostl se stopáží (což zase v tomhle žánru chápu), inteligentní divák cudně klopil zrak (dával jsem si prsty přes oči, ale to se taky snad počítá), a čekal jsem, kolik jich nakonec uteče (počet nebudu prozrazovat, ale o tom třetím jsem si myslel, že je tak půlku filmu mrtvej). Nicméně, byl to možná horror, možná thriller, v půlce jsem ho nevypnul, zaslouží poctivý žánrový tři hvězdičky a doporučení drsnejm fanouškům ruční kamery. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Násilnická rasistická hovada můžou bouchat sekt!! Po tomhle se totiž budou tetelit blahem. A to to měla být mimo jiné cesta za vysněným Disneylandem.. Jedinou dočasnou záchranou před bitím, ponižováním a popravou jsou pro ně obyčejné kamery a ozvučení. Jejich prostřednictvím se má svět dozvědět o tom, jak mexičtí přistěhovalci „znesvěcují“ ty nejlepší a nejúžasnější Spojené státy. Alespoň tak to vidí radikální organizace plná dementů, kteří rádi řežou do živého, hrají vědomostní patriotistické kvízy, a divák jen vyčkává, s čím tvůrci přijdou. Výsledek je nakonec překvapivě nápaditý, nedělá z diváka idiota a z námětu tříská „maximum“. Vraždy mimo záběr vlastně spíš potěší (dokazují, že o samoúčelnost tu nikomu až tak „nejde“), metoda found footage je skvěle využitá nejen proto, že pomáhá na přesvědčivosti. Nejprve jsem to viděl na tři hvězdy, které si tenhle neveselý kousek zaslouží spíš, ale za žánrové překvapení jdu o stupínek výš. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč sem se tomuto filmu tak dlouho vyhýbal.Naprosto mě překvapil a dokonale mě vtáhnul do děje.Určitě tomu pomohla found footage kamera a hudební podkres.Musím říct,že mě film ani na chvíli nenudil,protože se tam prakticky pořád něco dělo.Nervydrásající exploitation,který určitš nenechá nikoho chladným a který dokazal naplno využít třesoucí se kameru ve svůj prospěch.Pro mě jednoznačně jedno z nejlepších found footage co jsem zatím viděl.Nějaké chybyčky by se našly ale na to sere pes.Na to,že je to Peckoverova prvotina je to parádní filmový zážitek a jen doufám,že tohle jméno neslyšíme naposledy.DOPORUČUJU ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Samozvaní strážci americko-mexických hranic k tomu přistupují férově. Splň test a pustíme Tě dál. Neuděláš ho, smolík - jdeš na náhradní díly. Navíc jako správní humanisté pouští děti a řeknou jim, kudy mají jít. A to je hezké. Ono by možná neškodilo bubákům řinoucím se sem z Asie i Afriky dát nějaký test z evropské historie a ze znalosti alespoň jednoho evropského jazyka, než jim umožníme získat občanství. Ale to by asi odporovalo směrnicím EU. Kvalitní thriller na neustále aktuální téma, který nakonec skončil docela dobře. 70% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Sadistické drama se špatnými herci a roztahaným dějem, zato s povedenou a pestrou kamerou. S postupem času a přibývajícím počtem headshotů se vytrácí napětí, a znechucení střídá otrlost a nuda. Brutalitou se musí šetřit, chlapci. Tahleta plejáda rafinovaných sado-maso čuňačinek se pomalu blížila k humiliation pornu, spíš než k horroru. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama