Reklama

Reklama

Karlos

  • Slovensko Karlos
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní dokument o jednom z fenoménů dneška Karlosovi Vémolovi. Zápasy MMA se pohybují na pomezí sportu a zábavy, fascinují davy lidí, přitahují pozornost a plní stránky novin. Vémola je tím, kdo u nás pomáhal tuto slávu novodobých gladiátorských zápasů utvářet. Film plný unikátních a archivních záběrů vznikal 15 let. Ukáže, kdo ve skutečnosti je Karlos Vémola, jaký je mimo světla reflektorů a odkud se vlastně vzal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (59)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nevím, kolik lidí v republice nezná jméno Vémola, ale jestli se někdo neznalej podívá na tenhle dokument, tak pochybuju, že se stane jeho fanouškem. Já Vémolu jako člověka nemusím, jako sportovce ho ale uznávám. Přesně to se mi i potvrdilo v tomhle snímku. Každopádně mi po zkouknutí Karlose zůstalo stejně nezodpovězených otázek, který jsem měl před ním. Oceňuju ale, že jsou tady ukázaný i všechny kontroverzní momenty jeho života a nesnaží se ho ukázat jen jako super otce, výbornýho sportovce a milovníka zvířat. Většina jeho soupeřů by podle mě neměla koule takovejhle dokument pustit ven a sestříhalo by se to jen na kladný věci. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi rychly rust popularity bojovych sportu u nas je spojeno se jmenem Karlose Vemoli. Je sebevedomy, extravagantni s cirkusackym chovani s nevyzralou osobnosti. Jeho program je nabity, je proste porad v pohybu. Doma ma pocetny zverinec. Ale v dokumentu se o jeho povaze moc nedozvize, jakoby se ani nechtel otevrit. Ani o jeho sportovnich uspesich. Zapasy jsou vzdy jen par vterin. Jde vlastne o takovou prostrihanou dynamickou kolaz. Ocenuji zabery kde delal pred patnacti lety vyhazovace na diskotece v Londyne v problemove ctvrti, protoze jsem s Karlosem jednou cetl rozhovor v priloze MF Dnes, kde to velice poutave popisuje vcetne stavky vyhazovacu s nekolika rvackami za noc. Tento dokument asi potesi jen Karlosovi fanousky a ty, jenz ctou spolecenske magaziny. ()

Reklama

faraoon 

všechny recenze uživatele

Nojo. Já nevím, co s tím. Vémola je tak či onak fenomén. To jméno koluje úplně všude, napříč věkem i genderem, ale myslím, že v první řadě měl Karlos ještě pár let počkat s tím bilancováním protože život mu na tento nekrolog ještě nekončí. Mohl posbírat ještě povícero materiálu, dát tomu lepčejší obsah, formu a tvar podobně jako je to ve výborném dokumentu Arnold. Faktem je, že kdo znal Terminátora pouze z klecí MMA a bulváru teď už zná jeho hlas, dikci, míru inteligence i výši jeho soukromí. Co si tvůrci i Karlos rozhodně odpustit mohli v takové míře je vazba na kontroverzního několikrát souzeného, původně prodavače a veksláka, později podnikatele a lobistu Rittiga opředeného řadou skandálů. Ať je to jak je to tento úporný buldok si rozhodně své místo ve Wikipedii vcelku sebevědomě vymlátil. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Český Tiger King? You wish. Karlos z tohohle zmateného a povrchního dokuportrétu vychází vlastně jako nudný patron, jehož sportovní přínos se omezuje na nic neříkající sestřihy a slovní proklamace, “že toho u nás hodně pro MMA udělal” a osobnost na sled banálních historek o muži, co chtěl bílý dům a krásnou dívku. Vrchol režijní invence je voiceover existenciální GPS a pár montáží, které by možná uživily sítě Oktagonu, ale ne celovečerní formát. Attila byl sice blboučký dokument, ale měl aspoň nějakou primitivní energii a strukturu. Karlose tak knockoutuje v prvním. Nic nového. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Před tímhle dokumentem jsem o Vémolovi prakticky nic nevěděl a na základě plakátu a trajleru jsem čekal bizárek o nějakém namachrovaném čuráčkovi. Místo bizárku jsem dostal promo, které si Vémolovy kontroverze a negativní stránky vždy odbyde co nejrychleji, a místo čuráčka jsem dostal nijak zvlášť zajímavého jednoduchého sportovce s nijak zvlášť zajímavými osudy. Prostě tu chybí drama a možná by bylo zábavnější, kdyby Vémola tu hodinu a půl vykládal ty historky ze svého působení jako vyhazovač v londýnském klubu, které zmíní na začátku. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama