Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé téma o skupince anarchistů, natočené jako rutinní thriller o agentce, která se musí infiltrovat do uzavřené skupiny, kde později získá úctu i určité životní naplnění. Slušný a dobře zahraný snímek, který ničím nepřekvapí, ale rozhodně neurazí. Jen v hlavě nezůstane ani hodinu po shlédnutí a právě to je jeho hlavním problémem. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Na čisté čtyři hvězdy to asi není ale tady je i přesto udělím. A to proto kvůli mé slabosti k Brit Marling jak po stránce herecké tak i scénáristické. A druhý důvod, že jsem mohl nahlédnou do mě úplně neznámé problematiky. Každopádně film na zamyšlení a být v kůži Sarah a rozhodovat se kterou cestou se ona sama vydá, bych určitě nechtěl. Slabší 4*. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

The East bohužiaľ dopláca na angažovanosť tvorcov a snahu predať posolstvo. Batmanglij natočil výborný film, respektíve natočil TO výborne; originálne a ústredné dve mladé herečky sú opäť famózne, ale aspoň pre mňa; záverečné scénky prebíjajú niekoľko predošlých vynikajúcich scén aj snahu Brit Marling. A prečo? Aby bol svet krajší. Naivné. V spomienke ale našťastie zotrvá skôr to pozitívne. 85% ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Přitažené za vlasy to je, i když kdo ví, posuzuju ze svého pohledu člověka, který se nikdy aktivně neangažoval, veškerá moje činnosti začíná i končí tříděním odpadu, na druhou stranu jsem si vědoma tolika svinstvech, který dnešní průmysl produkuje a ktere se nam vedome i nevedome dostava do tela, že je mi jistý eko terorismus blizky a takže se mi to libilo, ale ty blbosti s veceri v kazajce ci vzajemné umejvani se v rybnici mi zavani etrémním fanatismem... Proste proc by se eko terorismus nemohl delat z klidu normalniho domu, kde i lidi budou chodit do prace. A hlavne, proc si zrovna barvi vlasy na blond, neni to prece proti tomu byt uplne prirodni bytost ?! :) ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Žádný blockbuster, ale hodně zajímavý nízkorozpočťák z pera Brit Marling mě naprosto šokoval. Na jednu stranu šílenost. Na druhou stranu dokonale pochopitelná. Pár drobností je tedy na můj žaludek moc - jako ošahávání vnitřností srnky nebo pohřbení kolegyně aktivistky do hrobu někde v lese, navíc ji pohřbí nahou zaházenou květinami, to je na mě moc hippies. Ale člověku takový film otevře oči. Je snadné věci nevidět. Je hodně těžké nechat oči otevřené, když je to nepříjemné. Ale u The East se jedná o poměrně snesitelná eko-témata. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama