Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ostře politický film, který se vám bude líbit/nelíbit podle toho, na kolik je vám blízké/cizí jeho téma - tedy ekologický aktivismus/terorismus. Spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role, Brit Marling, je hlavní devízou díla, režisér Zal Batmanglij však postrádá formální vynalézavost a eleganci jejího druhého spřízněného tvůrce, Mikea Cahilla. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sice se na mě celou dobu tvářil The east béčkově a neuvěřitelně, ale z mého úhlu pohledu je na něj rozhodně o level lepší podívaná oproti předešlému Zalovu filmu. Když k tomu přihodím soundtrack, tak mi dnes vychází čtyřka a víc to nehodlám rozebírat. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna příkladný ekolog a už vůbec bych si netroufnul vymezit hranici, kam až lze vlastně v zájmu ekologie zajít a přitom své činy obhájit jako správné a legální. Naštěstí v tomto případě režisér dává proměnou hlavní postavy poměrně srozumitelně najevo, na čí straně by měl divák stát a fandit se dá i kvůli nesnesitelné Patricii Clarkson a její ještě nesnesitelnější firmě snad jen jedné straně. Ta čtvrtá hvězda je hlavně za fantastickou Brit Marling, ta film vytáhla z průměru. Všiml jsem si jí už ve Smrtelných lžích, kde měla jen malou vedlejší roli, tady dostala dostatek prostoru a ukázala, co v ní tříme. Zdatně jí sekundoval i Alexander Skarsgård. Ellen Page trochu v pozadí a dost protivná, ale to ona umí velmi dobře, a byť jí takovou nemusím, tak to leccos vypovídá o jejím hereckém talentu. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Přitažené za vlasy to je, i když kdo ví, posuzuju ze svého pohledu člověka, který se nikdy aktivně neangažoval, veškerá moje činnosti začíná i končí tříděním odpadu, na druhou stranu jsem si vědoma tolika svinstvech, který dnešní průmysl produkuje a ktere se nam vedome i nevedome dostava do tela, že je mi jistý eko terorismus blizky a takže se mi to libilo, ale ty blbosti s veceri v kazajce ci vzajemné umejvani se v rybnici mi zavani etrémním fanatismem... Proste proc by se eko terorismus nemohl delat z klidu normalniho domu, kde i lidi budou chodit do prace. A hlavne, proc si zrovna barvi vlasy na blond, neni to prece proti tomu byt uplne prirodni bytost ?! :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jane je bývalou zamestnankyňou FBI. Jedného dňa prichádza na pohovor do nového zamestnania. V špionážnej agentúre dostáva ihneď po nástupe neľahkú úlohu. Infiltrovať sa do skupiny "East", ktorá má na svedomí niekoľko útokov voči vysoko postaveným funkcionárom rôznych spoločností. Podarí sa jej splniť inštrukcie nadriadeného, alebo je pravda trošku iná? Thriller s výbornou myšlienkou a nápadom, avšak pomerne nezáživne spracovaný. Až na záverečnú desať minútovku, takmer bez napätia. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama