Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (169)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Eko-teroristický Donnie Brasco aneb velmi originální variace na téma infiltrace agenta/tky do extremistické buňky a jeho/její postupná indoktrinace vedoucí až k přepólování jeho/jejích hodnot a světonázoru. Navíc to velmi kontroverzní téma dělá z The East hlubší film, jdoucí ve šlépějích Fincherova/Palahniukova Klubu rváčů. Fuck the System... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príbeh agentky v utajení, čo sa snaží preniknúť do teroristicko-aktivistickej skupiny "The East", ktorá začala útočiť na korporačných bossov. V rámci moderných, komerčných eco-thrillerov je to fajn, ale predchádzajúci indie počin dua Batmanglij – Marling (Sound of My Voice) sa mi zdal zaujímavejší, pútavejší a celkovo vydarenejší. Toto je miestami zbytočne klišé, nehovoriac o značnej predvídateľnosti, prvoplánovosti a vytknúť by sa dalo určite ešte viac, no zlé to proste aj tak nebolo. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Úplně nevím, co si z toho vlastně mám odnést. Hyzdění a zabíjení životního prostředí je špatné? Eko-terorismus je špatný? Přece jen existuje i nějaká zlatá střední cesta? Forma filmu pro mě byla lákavá a pohlcující, nejen stylem a obsazením, nicméně zanechala ve mě hořkosladkou pachuť něčeho, co poukazuje na očividnosti, ale zároveň nic neřeší, což vlasně mořná byl ten "message"? Asi jsem čekala něco "osudovějšího"? Nevím. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé téma o skupince anarchistů, natočené jako rutinní thriller o agentce, která se musí infiltrovat do uzavřené skupiny, kde později získá úctu i určité životní naplnění. Slušný a dobře zahraný snímek, který ničím nepřekvapí, ale rozhodně neurazí. Jen v hlavě nezůstane ani hodinu po shlédnutí a právě to je jeho hlavním problémem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sice se na mě celou dobu tvářil The east béčkově a neuvěřitelně, ale z mého úhlu pohledu je na něj rozhodně o level lepší podívaná oproti předešlému Zalovu filmu. Když k tomu přihodím soundtrack, tak mi dnes vychází čtyřka a víc to nehodlám rozebírat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)
  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)

Reklama

Reklama