Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Považuji za seriózní, aby existovala skupina dobrovolníků, která provede zúčtování s magnáty, kteří zbohatli výrobou nebezpečných léčiv, otravováním životního prostředí či jen prostou krádeží úspor drobných strařadatelů. Každý z nich by měl mít možnost okusit účinky své medicíny, vykoupat se v radioaktivní přehradě nebo si jen tak s bosým nohama zaškemrat u dveří Armády spásy. Je tedy pravdou, že toto zúčtování bych asi nenechával na bisexuálních hipících, ale svěřil bych je nějaké transparentní, čili lehce úplatné, společnosti, která by po navýšení základního kapitálu vše shledala v pořádku. Pak by mi patrně došlo, že občanská verze terorismu není asi tím nejhorším způsobem. Přiznám se, že mne tento snímek zaujal nejen námětem, ale hlavně tápáním Jane alias Sarah při hledání správného řešení situace. Vlastně jsem jsem přitom prolezl obrazovkou do filmu, byl jsem celou dobu s ní a kdyby ti roztančení teroristé méně běhali po lese a více nakládali zmetkům, tak by mne to bavilo ještě víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má v sobě pořádnej kus pravdy ohledně kritiky mocipánů, jen je škoda, že do filmu až na Ellen byli obsazeni herci jejihcž charisma může soupeřit leda tak s charisma maďarskýho poníka. On i samotnej děj měl několik nelogik, při kterých si člověk připadá jak Vinnetou v iglů a který mu nedovolí se vcáknout do děje se vším všudy. Rozhodně to není film o napětí, ani o nějaký akci, spíš nakusuje zajímavý téma. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Dalsi zajimavy film s uzasnou Brit Marling. Zabyva se eko-terorismem a poklada celou radu zavaznych otazek. Film ma nektera slabsi ale i velmi silna mista. Jako celek me bavil. Stopaz utekla prekvapive rychle. Tema velmi sympaticke, provedeni bez zbytecneho citoveho vydirani na cca tri a pul hvezdy. Kolem Brit se pohybuje spousta hodne zajimavych lidi. Zal Batmanglij je rozhodne jednin z nich, coz naznacil uz predeslym snimkem. V budoucnu jej urcite budu bedlive sledovat. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

K zamyšlení. Zahodil bych kariéru a byl ochotný překročit zákon, pokud bych zjistil, že svou prací napomáhám společnostem páchájícím nepravosti, nebo bych zavřel oči a držel krok? Nebo bych šel úplně jinou cestou? Celkem originální snímek, kromě trochy napětí a notné dávky lidského dilematu nenabízí nic zásadního, ani akčního, ani líbivého, ale mně se celkem líbil. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 7 | hudba 5 | humor 0 | akce 2 | napětí 3 | pustil bych si znovu 6 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Alexander Skarsgard a Ellen Page - dva dôvody, prečo som na snímok takmer okamžite vrhol, dokonca aj bez prečítania obsahu a priebežného skúmania ala "či ten film vôbec za zhliadnutie stojí". A či stál? Stál. Teda film. Nič iného nestálo, to by počas 116tich minút muselo byť obnažené aj ženské telo a nielen Alexova holá prdel. No, ženy sa určite potešia, o to pokoj, ja im doprajem. Čo sa príbehu týka, o originalitu niet núdze. Síce story v štýle agentka infiltrujúca určitú skupinu porušujúcu zákony tu už bola mnohokrát. Ale ekoteroristi? Spoločné nažívanie s prírodou? Izolácia od spoločnosti? Priznám sa, že táto myšlienka grínpísákov berúcich spravodlivosť do vlastných rúk ma pomerne oslovila, i keď sa osobne medzi žiadych bojovníkom proti farmaceutickým firmám neradím, hlavným hrdinom som s radosťou držal všetky palce (a nielen preto, že slečna Pageová je rozkošná a pán Skarsgard veľký sympoš). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)
  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)

Reklama

Reklama