Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má v sobě pořádnej kus pravdy ohledně kritiky mocipánů, jen je škoda, že do filmu až na Ellen byli obsazeni herci jejihcž charisma může soupeřit leda tak s charisma maďarskýho poníka. On i samotnej děj měl několik nelogik, při kterých si člověk připadá jak Vinnetou v iglů a který mu nedovolí se vcáknout do děje se vším všudy. Rozhodně to není film o napětí, ani o nějaký akci, spíš nakusuje zajímavý téma. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ostře politický film, který se vám bude líbit/nelíbit podle toho, na kolik je vám blízké/cizí jeho téma - tedy ekologický aktivismus/terorismus. Spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role, Brit Marling, je hlavní devízou díla, režisér Zal Batmanglij však postrádá formální vynalézavost a eleganci jejího druhého spřízněného tvůrce, Mikea Cahilla. 70% ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Východ - dosť neprimeraný názov pre skupinu dobrovoľných aktivistov. Vo mne toto pomenovanie evokuje skôr susednú Ukrajinu, či Rusko, tak som trocha očakával, že to bude mať s týmito krajinami nejakú spojitosť. Nevadilo mi, že sa to týmto smerom neuberalo, ale vadilo mi amatérske vystupovanie hercov ako aj slabé prevedenie filmu. Filmu zazlievať aj ďalšie nedostatky ako napríklad 70 percentné venovanie pohľadu len do hniezda beznádejných anarchistov, ktorý sa živia výhradne zvyškami z odpadkových košov, či nedôveryhodné počínanie si najlepšej agentky. Reálne bolo akurát ich povaľovanie sa v lesnom poraste a spôsob odplaty aký sľubovali v úvodnej vete ostal úplne zanedbaný. Týmto počtom akým disponovali a spôsobom akým chceli svoj názor demonštrovať bol zakrpatený a neúčinný. Porušenie klasického scenára, že super agent splní svoje úlohy bez problémov a že obráti kabát a pridá sa na stranu odporu bolo jediné plus. Film sa síce nesie v pochmúrnej a dramatickej atmosfére, ale nezaslúži si viac ako 10%. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filosofický moudra a extremismus v jakýkoli podobě a je jedno, jestli se jedná o principiální pojídání zbytků z popelnice, principiální žhářství (protože mamon je kurva a jedině žitím v lesní chajdě můžu splynout s přírodou a nebýt jako "oni") nebo principiální demonstrace sounáležitosti krmením v kazajkách. I dobrý skutky jsou snazší s prachama. Všechno z principu jsou jen pózičky. Leč majitele korporace, co vědomě vypouští jinejm rodinkám do potůčku před baráčkem sračky, ale vlastnímu dítěti by pochopitelně zakázal se k Čertovce jen přiblížit, bych v něm s čistým svědomím vyráchala. Jenže jen úmysl je potrestatelnej tímhle "oko za oko" způsobem a zjistit, jestli tam byl, je na čas náročnej koníček, při kterým by už ho moc nezbylo na alotrie. Cílem lekce je oči otevřít, ne všechny vypíchnout. Shrnuto: nic novýho ten film neříká, ale opakování je matka moudrosti, ty oči vás otevřít donutí a přechroustat si to v sobě taky. Byť třeba jen na dvě hodiny a byť se těm kydům často budete smát. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Když jsem včera ráno posnídal makrobiotickou stravu z popelnice paní Vraždimůry Konzumové, vůbec mě nenapadlo, že o tom někdo dokáže natočit film, byl bych se učesal páteří z makrely... škoda přece každé energie, hlavně pozitivní. Pokud je navíc konečný výsledek tak nudný, zaslouží si zakompostovat mezi hovna bratrů a sester ve zbrani a dál se o něm nešířit... napadá mě asi bžilion vejšplechtů, jak se vysmát ekologickým břídilům, ale byl by to stejně černobílý pohled na věc a stejně fašisticky tendenční, jako tahle východní pitominka. Tedy se nebudu pouštět do rozborů, co na světě změnit, aby nám všem bylo líp...no, dredy to nebudou, miláčkové. Tedy film je v rámci žánru neskutečně slabý, doporučuji recyklovat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno