Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 360)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $101,200,044Tržby Celosvetovo $362,637,473Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,713,762Tržby za predaj DVD v USA $11,806,096║ tak Darren Aronofsky nadmieru prekvapuje, ponúka až nečakane stráviteľnú verziu pre širšie publikum a to tam s citom dokáže dopasovať všetko čo treba, všetko čo treba vypovedať, ponúka silný drsný príbeh, v doprovode z ohromujúcim vizuálom, trikmy a monumentálnou hudbou, Russell Crowe opäť brávurne, z jeho postavy srší rovnako ako démonickosť aj citlivosť, dravosť, neha, digitálne zvierence fakt podarené, dokonca aj anjelsky kamenožrúty sú v pohode, jediný kto mi tam vadil bol Logan Lerman a tam výtky začínajú aj končia, bonusom navrch sú snové sekvenie a konečne fantasy ktoré ma skutočný ráz, poetiku a epickosť, konečne niečo s poriadnou atmosférou a miestami prídu aj na príjemné zimomriavky,... a Slovenský dabing opäť sadol, veľké plus /videl v kine 3D verziu: 90%/ __tomuto by sa zádumčivý krestani mali radšej vyhnúť lebo utrpia újmu na mysliteľskom zdraví ako moja mamka __moja recenzia ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I osmého dne Lachtan zřel Noa a viděl, že to bylo dobré. Ale ne na tolik, jak by mohlo, ne tolik, jak by mělo. Je to sice dobré, ale jako Blockbuster to moc nefunguje a přes snahu o epické záběry se zdání velikosti vytvořilo jen na pár místech (například je tu hrozně málo záběrů na sídla zkaženého lidstva), jako dramatický a lehce artový film je to zase hrozně moc blbé a některé scény, které mají jasný (pseudo)filozofický podkres působí jen humorně, naštěstí ale v tom dobrém slova smyslu (borůvky, např.). Další mínus je hlavní padouch, sice vypadá dostatečně zlořádsky a jeho vous se už dávno snažím vypěstovat, ale za celý film neudělá ani JEDINOU ďábelskou věc, krom toho, že se snaží zachránit sebe a svůj lid a že požírá maso, u filmu, jehož námětem je smetení lidstva z povrchu zemského pro jeho zkaženost, úchylnost a všeobecné zatracení bych očekával něco poněkud démoničtějšího. Ovšem pořád je to dobrá pre-apokaliptická věc, jen neví, čím chce vlastně být a nedokáže vytěžit námět do dostatečné hloubky, dobře zahraná, řemeslně zvládnutá a zábavná, ale... PS: asi minutu po mém návratu z kina začalo pršet, vskutku vhodná tečka za celým filmem (o=´ ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokud se Aronofsky i Mansell vrací stylem k Fontáně, je všechno v nejlepším pořádku a jen zírám, jak se takhle známé téma může v epických kulisách vyprávět čistě skrz postavy. A dokonce nevadí ani to, že si Darren připsal do scénáře Transformers: Origins. Jenže ve chvíli, kdy Noemova rozjetá paranoia začne vysloveně rozčilovat, už jsem chvílemi kroutil hlavou a dramaticky neskutečně vyzrálá Emma v tu chvíli musí zachraňovat víc, než je zdrávo. Vlastně ani den po projekci jsem ten hlavolam s neuvěřitelným vizuálem a otrávením z neustálých dialogů o Stvořiteli či o tom, co je správné, nedokázal rozluštit. Protože si ale případnou druhou projekcí vůbec nejsem jistý, nevyškrábu se výš ani při nejlepší boží vůli. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Noe je podivný film na pomezí nesourodých významových, vypravěčských i filmařských vzorců. To žel neznamená osvěžující pohled na klasické téma, nýbrž prostě jen galimatyáš. Noe je výsledkem práce relativně zkušených filmařů, takže zaráží naivita, s níž ignorují předpoklady pro funkčnost a účinnost volených postupů. Tak předně… příběh o potopě světa je sice potenciální podívaná, ale troufám si tvrdit, že působivost příběhů o zkáze se odvozuje od dvou elementů, které filmovému Noemu palčivě chybí: (a) ničí se něco, k čemu má divák nějaký vztah založený buď kulturní zkušeností, nebo vyprávěním příběhu; (b) nebezpečí hrozí někomu, na kom divákovi záleží. Více viz tady. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komiksová předloha (od stejných autorů jako scénář) se mi líbila více především proto, že svět, v němž se celý příběh odehrává, je v ní mnohem zajímavější - je to vlastně klasická postapokalyptická krajina se zbytky různých měst, továren, vraky strojů a podobně. Ve filmu zůstalo jen u náznaků, ani Babylonská věž se do něj nedostala, a zajímalo by mě, co Aronofského s Handelem vedlo k tomu, aby se v adaptaci od vlastního původního díla tak odklonili. Jinak ale Noe není vyloženě špatný, ačkoliv pro mě Darren Aronofsky i nadále zůstává režisérem jednoho jediného výtečného filmu (ano, Fontány). Russelu Croweovi fanatická poloha velmi sedla. ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • V jedné z vedlejších rolí se objevil také Mark Margolis (Magog), který s Aronofskym, podobně jako skladatel Clint Mansell, spolupracoval na všech jeho předchozích celovečerních filmech. Jedná se tedy již o jejich šestou spolupráci. (Itar)
  • V některých islámských zemích byl film zakázán, protože korán zakazuje zobrazování proroků. Židovská i křesťanská tradice Noema (Russell Crowe) řadí mezi patriarchy, nikoliv mezi proroky. (AGAMENON)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama