Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Mi Nü-Chai

Mi Nü-Chai (hodnocení, recenze)

Obohraný námet?

Nemám dojem, že by se o arše Noemově točil film každého půl roku, ausgerechnet snímek do kinotěatru a ne pro TV.

PetrPan

PetrPan (hodnocení, recenze)

flanker.27

Nelze předstírat víru, tedy lze, nicméně to neplatí, tak jsem to myslel já.  Lze však uvěřit, tedy přejít ze stavu nevíry do stavu víry. Tohle jsem tak nějak zažil sám na sobě, není to nic velkého, v člověku nic nepraskne,  nepocítil jsem nějaké prozření, neslyšel Boží hlas, ovšem každý to může mít jinak :) Prostě jsem začal věřit tomu, že můj život má smysl a někam spěje ..nikoliv ke GAME OVER. Má víra není nijak silná ani neotřesitelná, ale je tam prostě :) Navíc nechovám dokonce ani ten názor, že kdo v Boha nevěří, nemůže  být v ráji, koneckonců nakonec by mělo být odpuštěno všem, kteří o to budou stát. 

na příspěvěk reagoval flanker.27

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

Ainy , Holubicqa

Tak mne sa tiez z tych fotiek Rasel celkom pozdava, ale musim dat za pravdu Ainy, Vlada Kulich je proste cislo jedna a urcite by mi tam pasoval viac. Inak, mne ani o clekovy obsah filmu nejde, ten je viac ci menej jasny, som nedockavy iba z jedneho dovodu, a to kvoli dvojke Aronofsky-Mansell. Po peckach ako Requiem, fontana, wrestler nic ineho ako film roka ani necakam :) A tiez som zvedavy, co z tak obohraneho nametu dokaze tento reziser vytazit.

Mi Nü-Chai

Mi Nü-Chai (hodnocení, recenze)

Ta všeobecná gramota fakt nebyl dobrej nápad. Vidět tohle Marie Teresie, tak tu povinnou školní docházku odvolá, na to vezmu Arsén Lypén.

na příspěvěk reagoval ElrondBig

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

já jsem ti snad napsal že koukáš na akčňáky? přečti si pořádně co jsem napsal a pak to komentuj. Děkuji.

Holubicqa

Holubicqa (hodnocení, recenze)

Ainy

No to se tu řešilo už dřív, že Russel k tomu nesedí. Jak komu, já jsem spokojená, Russela mám ráda a Noeho mu věřím už z těch fotek.

na příspěvěk reagoval misterz

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Holubicqa

určitě mi unikla ještě spousta skvělých filmů, Requiem jsem si už zapsala a večer doma se k tomu budu snažit dostat. Taky jsme se tady ráno bavili o představiteli hlavní role a že mi tam Rasl v tom moc nesedí, navrhla jsem, že víc by se mi tam líbil Vláďa Kulich ;-)

na příspěvěk reagoval Holubicqa, misterz

PetrPan

PetrPan (hodnocení, recenze)

hallelluja

Rozhodně, nevím jestli je nadpozemský, nemám tak rozvinutou schopnost vnímání, nicméně oslovil i neotesance mého zeleného formátu :)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

niethustra

Kdyby ses raději soustředil na obsah než se pokoušel dokázat, že nevěřící nemá podle tebe užít citát věřícího. JInak tvůj příspěvek neobsahuje nic, s čím bych měl potřebu polemizovat, protože se nevyjadřuje k ničemu řečenému, pouze k osobě řečníka.

Holubicqa

Holubicqa (hodnocení, recenze)

Ainy

Jo, pochytila jsem, že si neviděla Requiem. To naprav. Je to brutální, ale výjimečné, Fontána je prostě filmová báseň, óda na život a smrt. Nějakým způsobem mi to formou trochu připomíná Faunův labyrint, nevím proč.

na příspěvěk reagoval Ainy

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

PetrPan

To asi ano, cítí to jako zločin a trest, nicméně se zdá, že to chápe jako konkrétní trest vykonaný na konkrétních hříšných národech. Tedy alespoň tak chápu jeho příspěvky.

Že se věřícím nejde udělat, tak bych to chápal taky, že by ta víra měla být upřímná. Právě proto nechápu tu úvahu (radši se dělat věřícím), která je vlastně "racionální", ne postavená na víře.

na příspěvěk reagoval PetrPan

Holubicqa

Holubicqa (hodnocení, recenze)

419 příspěvků? Vážně? Co se řeší? To už číst fakt nehodlám :D

na příspěvěk reagoval Ainy

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

Deryll

Presne tak. Strasne dlho mi trvalo kym som k nemu dokazal napisat koment. Nevedel som najst tie spravne slova, proste to neslo, ved ako opisat neopisatelne? :)

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

Ainy

Sem nevedel, ze jsi Requiem nevidela. Ainy, prosim te, nemarni cas a mrkni na to. Naozaj, v ramci zanru najlepsi film vsetkych cias, RESPECT.

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

misterz

mně "Logan" ve Fontáně seděl ... dle mého to zahrál velmi dobře, těším se ale na ten Requiem :-)

na příspěvěk reagoval misterz

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

mm13

Ano, cierna labut a fontana boli celkom fajn, ale mna dostal Requiem za sen, asi to najlepsie co som videl, zatial (v ramci zanru) :)

na příspěvěk reagoval Deryll

hallelluja

hallelluja (hodnocení, recenze)

PetrPan

tam som ešte nežiadala o prijatie....  mám skúsiť?? Počkám si však, čo povie Beckett..... ak ide o ďalšie "nadpozemské dielo" (cit. Beckett, 11:04), idem do toho

na příspěvěk reagoval PetrPan

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

flanker.27

Vyznění nějakého odněkud (v tvém případě z internetu) sebraného citátu určuje v diskusi kontext, proto jsou nějaká tvá upřímně udivená no a? lichá (a samozřejmě jsem nenapsal, že se nejedná o Pascalův výrok, což zase a znovu dokazuje, jakou zabedněnost vůči jakémukoli, byť prostému, textu jsi schopný projevit. Když tu pak šermuješ citáty textů nepoměrně složitějších, než je diskusní příspěvek, je to směšné.). S tou pascalovskou sázkou tu zase reprodukuješ nějaké wikicitáty nebo jaký jiný internetový plevel, jak na to ostatně vtipně poukázal tady PetrPan. Ne, člověk věřícího ze sebe opravdu neudělá (joke dne, díky za něj), ale ty bys se sebou rozhodně něco dělat měl. S podobně zabedněným postojem a s podobnou arogancí vůči něčemu, čemu vlastně vůbec nerozumíš, jsem se nesetkal ani u těch zaslepenějších věřících.

na příspěvěk reagoval flanker.27

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Beckett51

Fontána nie je žiadne veľdielo, ktoré by posúvalo hranice filmovej reči či sa mohlo pýšiť hĺbkou výpovede. Neberiem tebe ani nikomu inému, ak ho to uchvátilo, dokonca si dovolím tvrdiť že vcelku rozumiem, čo na Aranofskom istá kategória divákov vidí a obdivuje (hlavne čo sa Fontány a Čiernej labute týka), ty zase rešpektuj, že jeho tvorba nemusí osloviť každého a že tí neoslovení nie sú nutne povrchní ani pohodlní diváci... ono to nakoniec v istých konkrétnych prípadoch môže byť presne naopak.

na příspěvěk reagoval misterz

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama