Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 360)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Udělat z Noeho asociálního zmrda a bijce všeho lidského je sice zajímavá biblická inovace, ale zrovna od Aronofskyho jsem čekal definitivní potvrzení vlastní extratřídy a ne směšné zaprodání se tupé většině. Vydat se komornější cestou s filozofičtějším přístupem a především bez potřeby šokovat, tak v tom možná i Darrena poznám a hlavně ocením, jenže to by na zakázce nesmělo stát "blockbuster". Největším zklamáním jsou tak jednoznačně akční fantasy scény s chodícími kameny (WTF?), které jsou jak vystřižené z nějaké parodie na Transformers (tzn. sračka na druhou). Má tohle Aronofsky se svou reputací vůbec zapotřebí? V rámci současné tvorby čistý průměr, v režisérově filmografii malá tragédie, ale díky sympatickému obsazení (Connelly, Watson, Lerman, Hopkins) mu ty tři hvězdy dám. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus jít proti proudu: poslední dobou se točí filmy nemastně neslaně tak, aby vyhovovaly úplně všem, rating i pro miminka, myšlenka tak mělká nebo tak důkladně vysvětlená, že ji pochopí i ti méně bystří. Tady Aronofsky naopak jako by chtěl naštvat všechny. Biblický příběh, který celkem berou snad všechna náboženství a ateisti ho shovívavě tolerují, odvyprávěl tak, že nemohl být přijatelný snad pro nikoho, pro každého z trochu jiného důvodu. Zůstává divoký střih a zarputilost, ale... no, rozmluvte mi někdo, že je to jeho nejhorší film... ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Darren Aronofsky, Ari Handel | Hudba: Clint Mansell | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Regency Enterprises, Protozoa Pictures | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 111,354,000 $ || Biblické téma podané v naturalistickom kabáte, a pritom so sci-fi elementmy. Osobne mám radšej bezexperimentálny prístup tvorby, keď ide o veľké príbehy, pretože materiál, ktorý divák už pozná, vždy ťahšie unesie nové prílohy - i u nového Noeho mi prišlo viac vecí nasilu, hlavne čo sa týka kamenných elementov. Naservírované to je bez akýchkoľvek zkrášlovaní, je to temné, drsné, ale zároveň emočne tupé a trošku bez dostatočného vyvrcholenia na konci - tam je dej najviac skratkovitý. Najrozporuplnejší zážitok posledného roka. 50% | CineStar Černý Most, Praha, 26.3.2014 | ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Změť jakéhosi filozofična, zabalená v atraktivním, vizuálně vybroušeném hávu. Obrazově plné grácie a fenomenálních triků, akce tvrdá a kontaktní (skvělý Libatique), spousta zajímavých scén jak obrazovou estetikou, tak silou emocí. Celkově ale prapodivně uchopený biblický příběh, který střídá čistokrevou epičnost (panorama, hudba, bitvy) s ponurou melodramou (loď, vztahy, sociální problémy). Zvlášť to funguje ok, s prolnutím už je to horší. Navíc Aronofsky je i tentokrát v některých scénách příliš psychedelic a nechává se zbytečně unést svojí vlastní fantazií, která mne ve všech jeho filmech neskutečně irituje, neboť je z toho tak akorát bolehlav. Poselství, či nějakou message jsem z toho cítil pouze lokálně, nežli ikonicky. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tohohle filmu jsem se bál. Neuměl jsem si představit, jak by se tohle dalo zfilmovat, aniž by se z filmu nestala jen náboženská slátanina. Nicméně po zhlédnutí musím říct, že Darrenovi se to zřejmě povedlo. Takhle, Noah není film, který bych si chtěl pustit znovu, nicméně při jeho sledování jsem nemusel převracet oči v sloup, teda alespoň ne tak často (obři?) Co mě vyloženě potěšilo, byl casting. Russell se pro tuhle roli neskutečně hodil, Emma Watson už po několikáté dokazuje, že si ji lidi nebudou pamatovat jen z filmů o Harrym Potterovi no a Ray Winstone byl parádní záporák. K tomu menší, ale pro příběh podstatná rolička Anthony Hopkinse, no jak říkám, casting povedený. Efekty taky musím pochválit, zvířata vypadala opravdu reálně a bylo vidět, že nad tím mnoho lidí strávilo hodiny a hodiny práce. Ale jinak zde není nic, co bych chtěl nějak vyzdvihnout. Doufám, že Darrenův příští film bude zajímavější a že se vrátí do temnějších vod, kde mu to svědčí o něco víc, než v těchto komerčních a náboženských. 55 %. ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • Darren Aronofsky použil pro film záběry tropické bouře Sandy, která se prohnala New Yorkem koncem října 2012, tedy přesně v době natáčení. (Struhy)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama