Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie dorazí na opuštěnou benzínovou stanici po brutálním masakru. Jediné důkazy, které zůstaly na místě činu, jsou elektronické zařízení, videokamery a dva mobilní telefony. Detektiv, který si vzal případ na starost, musí analyzovat kousky záznamů a dát tak dohromady totožnost vraha. (Gyorgy)

Videa (2)

Trailer

Recenze (69)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Byl jsem spokojený s Osunsanmiho Čtvrtým druhem a jsem v rámci možností spokojený i s Evidencí. Ve skutečnosti jsou to hodně slabé čtyři hvězdy, ale nenechám to tady strhat, když už i hovadina jako The Tunnel má 60%. K filmu - jedná se FFko uchopené tak, že jacísi "sběratelé kostí" analyzují nahrávky z něčeho, co by se dalo nazvat "Nevadský masakr švajcem". Sice se ani náhodou nejedná o žádný gore festival, nahrávky jsou místy "poničené", takže o kameře se ani mluvit nedá, ale na druhou stranu se po krátkém začátku pořád něco děje, což se od klasického FF shitu překvapivě v dobrém liší. Je to 60% a jedna hvězda z trucu... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neotřele využitý koncept "found footage", kterou průběžně sledují a zkoumají kriminalisté. Občas napínavé, ale přemíra těch digitálních ruchů, zrnění a artefaktů spíše ruší, o totální ztrátě přehlednosti nemluvě. No a pointa je opravdu nečekaná, nepravděpodobná, nereálná a blbá, ovšem takovým tím WTF "guilty pleasure" způsobem. :-) ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Žádnej zázrak to opravdu nebyl. Pár nezajímavých postav je postupně likvidováno vrahounem se svářečkou, který se ale moc nepředvede, jelikož mordy nejsou extra vidět. Jediné co člověka trochu baví tak to jak byl film udělán. Osobně se mi nápad filmu ve filmu, kdy vyšetřovatelé sledují nahrávky s masakrem a snaží se odhalit kdo je vrah, líbil podstatně víc, než kdyby film jel klasickou linii bezduché vyvražďovačky bez detektivní vsuvky. Ani fajn nápad ale nezachrání to, že film je absolutně bez napětí a charaktery mi byly naprosto ukradené. Konečné finální odhalení neurazilo i když jsem nepochopil, proč to vrahoun nakonec všechno prásknul sám když se tam celou dobu snaží svést na špatnou stopu :-D ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavá variace na klasický found footage koncept (detektivové sledují nalezené nahrávky a snaží se z nich vypátrat pachatele trestného činu), zajímavé a poměrně originální vyústění. Škoda že v jinak dosti špatném filmu, jehož detektivní část je značně nepřesvědčivá a found footage část nadprůměrně nepřehledná. Jo a jinak tento film objevil dosud nepoznaný level lacinnosti hororových lekaček. Dvakrát jsem sebou trhnul, když za značně hlasitého zvukového doprovodu začal šumět obraz. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Evidence patrí medzi filmy, ktoré sa v závere pokúšajú o šokujúci zvrat. Podľa mňa nevyšiel. Pôsobí skôr ako zvratok, než zvrat. Pripadal mi samoúčelný a zbytočný a v podstate nešokujúci, čo je u šokujúceho zvratu problém. Vycucaný z prsta počas obedňajšej prestávky. Lenže práve pocit, že na konci nás čaká Veľké Odhalenie, umožňuje pozabudnúť na to, že to začalo relatívne inteligentne (úvod z miesta činu a samotná zápletka pripomínajúca skvelú Identitu), no rozhodne to tak nepokračovalo. Po sviežom úvode sa to zvrhne v „klasiku“: noc, opustené desivé miesto uprostred nebezpečnej púšte, hysterické výkriky, chaos, samoúčelné hádky, nesympatické postavy. Prvé, čo urobia po tom, čo zistia, že je kúsok od nich psychopatický vrah, je to, že sa začnú hádať o to, či si to majú nahrávať na kameru/mobil (!). Nepomáhajú ani nelogické rozhodnutia veľakrát odporujúce tomu, čo postavy pred chvíľou povedali (autobusár vyhlási, že ísť v noci k zhavarovanému vozidlu územím plným hadov by bolo nebezpečné aj bez naokolo sa potulujúceho vraha, no v nasledujúcej scéne už veselo hopsá k autobusu v spoločnosti bezbrannej blondíny a je úprimne prekvapený, keď na nich zaútočí vrah). ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama