Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (429)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Za všechno, co jsem na Bondovi miloval jako dvanáctiletý kluk. Bylo jich určitě víc (č. 5, 7, 10,13), ale tahle můj raný vztah k Bondovkám vystihuje snad nejlépe. Stejně, jako maximální sebeparodizující nadhled, kterého nositelm jsou především Bondovky s Rogerem Moorem. K tomu navíc svými hudebními citacemi tentokrát přispívá i John Barry, který tu opět čaruje a jeho dva vesmírné opusy (ještě "You Only Live Twice") řadím na špici všech Bondovek. Ať si každý říká co chce, ať už jednotlivé pokusy dopadly různě, bez změny stylu by Bond nepřežil. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Pořád mám tuhle bondovku rád, je patřičně vtipná i epická, ale závěrečná půlhodina je poněkud over the top, takže Bond dostal do slepé uličky. Ale vše zachraňuje Jaws, honička v Benátkách (okopírovaná o deset let později Stevenem Spielbergem), melodie z Blízkých setkání třetího druhu a Sedmi statečných. Příjemná oddechovka. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Snad pro svůj nadhled, sebeironii a jasně zřetelnou nevážnost má nejoblíbenější a dle mého skromného názoru nejlepší bondovka vůbec. Místy až popkulturní humor (vstupní kód do Draxovy chemické laboratoře v Benátkách vás nemůže nerozesmát), typově zajímavý záporák, povedená romantická vsuvka v hlavní roli se Zubem/Čelisti (ta jeho milá je prostě rozkošná) a i ta sci-fi zápletka není vůbec na škodu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád klasické Bondovky. Přiznám se, že jsem dosud neviděl ani jednu s Danielem Craigem, ale jinak mám několikrát zhlédnuté všechny od Dr. No, až po Dnes neumírej a některé mám i doma na DVD. Je to jedna z nejslavnějších sérií, která má své neodolatelné kouzlo a miliony fanoušků po celém světě a právě MOONRAKER je moje nejoblíbenější Bondovka. Je tady totiž úžasný Roger Moore, vrací se fantastický záporák Čelisti, potěší několik odkazů na dnes již klasická filmová díla a navíc je zde i sci-fi zápletka, což je přesně můj šálek kávy. Já mám jasno, skutečná jednička mezi 007. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V roku 1977 jeden sci-fi snímok zmenil nielen svoj žáner, ale aj pohľad na film ako taký. Nebudem ho menovať, všetci predsa vieme. Malo to za následok vzniku množstva podobne ladených filmov, či už väčšej alebo menšej kvality. Tejto mohutnej vlne sa nevyhol ani populárny James Bond a vsadil na spektakulárne dobrodružstvo odohrávajúce sa tým pádom samozrejme aj vo vesmíre. Ohromujúci rozpočet ( na svoju dobu ) dovolil rozbaliť náležité trikové scény, ponúknuť nám tie najkrajšie lokácie a dekorácie takmer všeho druhu. Čo sa týka atmosféry, opäť sa rozhodlo pre odľahčený štýl z dostatkom gagov takmer ako z RUŽOVÉHO PANTERA, ale samozrejme nesmie chýbať aj tradičná veľkolepá akcia. Zaslúžený úspech. Totižto kombinácia bondovky a sci-fi mala u mňa stále väčšie plus, ako klasickejšie bondovské špionážne príbehy. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (39)

  • Film se odehrává ve vesmíru také kvůli snaze soupeřit s filmovou sérií Hvězdné války. (Folky)
  • Kvůli scéně, v které se Bond (Roger Moore) a padouch ve volném pádu přetahují o jeden padák, musela dvojce kaskadérů vyskočit z letadla osmdesátkrát. (DominikV)
  • Při honičce v Benátkách používá jeden z Draxových zabijáků samopal MP 40, který používala německá armáda za 2. světové války. (Axarus)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama