Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 11 – Znovu originální úvodní titulky, které odstartují po vzdušné sekvenci a ve vzduchu/vesmíru se to ponese ještě několikrát. Takový podivný vesmírný úlet, slušel by se podtitul Star 007 Wars. Velmi nákladné bondovské dobrodružství reaguje na toho času velmi výnosnou vlnu sci-fi. Režie nedotažená do detailů, příběh je slabší, obsahující několik (možná nechtěně) sarkastických momentů – zatímco Bond se projíždí v gondole, jeho první postelová „oběť“ skončí ve spárech bojových psů, svou zbrklostí pak nervovým plynem odkrouhne dva chemiky. Choreografie soubojů je místy hodně úsměvná (třeba ta na lanovce), postavy padají na zem o vteřiny později, než něco bouchne. Hlavní záporák je nevýrazný. Ženské hrdinky naopak velmi přitažlivé. A nutno pochválit i výpravu a na svou dobu strhující efekty. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I ve smrti má velkomyslnost nezná mezí. Až tato raketa odstartuje, budete mít soukromé krematorium." Bondovo povolení zabíjet evidentně platí i pro kosmos a já jsem s ním velmi spokojen. Jamese totiž nezastraší lanovka, anakonda, minomet, vodopád, kendista, rogalo, hladovej Zub, volnej pád z letadla, sex s Dr. Goodheadovou a ani rozlobenej magnát Drax, kterej nedostal vývozní povolení na odvoz Eiffelovky. Jamesův harmonogram k rozpoutání hvězdnejch válek je zkrátka napěchovanej zábavou a mě nečiní problém kdykoli s ním nasednout do raketoplánu a krýt mu záda při záchraně lidstva. Jen s tím sexem jsou trošku problémy, ale naštěstí se zatím vždy našla nějaká slečna, která ode mne odvedla Bondovu pozornost. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Christopher Wood. Kamera : Jean Tournier. Film byl nominován za vizuální efekty na Oscara. Hudba : John Barry - ve filmu zazní - Shirley Bassey - Moonraker http://www.youtube.com/watch?v=c7EUmYnCzCA CHYBA VE FILMU - Asi okolo 30 minuty utíká jedna žena k lesu před dvěma psy. Žena má boty na vysokém podpadku. Když pak běží lesem už má jakési tenisky bílé barvy. CITÁT - Doufám, že vaše přítomnost je náhodná. Nesnáším špehování.......... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.11__Sci-fi bondovka? Proč ne. Jako experiment dobrý. Celý svět zrovna šílel po Star Wars, takže ta závěrečná bitka s paprskomety se dá z producentského hlediska celkem pochopit, ačkoliv se mi líbila na celém filmu nejméně. Ale jinak celý film běží jak správně namazanej stroj, honička na člunech, boj na lanovkách, souboj v muzeu skla, zkrátka akce střídá akci (někdy dost komiksově laděnou, za což může hlavně Jaws a jeho téměř nadpřirozené schopnosti, přeci jenom překousnout ocelové lano od lanovky není tak běžná věc :o)). Oblíbenec tehdejšího diváckého publika - nezničitelný zabiják Jaws v podání Richarda Kiela - tu slaví comeback a stal se tak jediným záporákem, který se objevil ve dvouch bondovkách (Blofelda nepočítám). Roger, přehoupnuvší padesátku, se tady ještě celkem dá.... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nazývejte mě konzervou a tradicionalistou, ale agent jejího veličenstva s povolením zabíjet nemá na oběžné dráze co pohledávat. Moonraker je ztělesněným zoufalstvým scénáristovým, dokud se drží na Zemi, je to slušná bondovka s několika výtečnými akcemi (honička na gondolách, souboj s kendistou v muzeu skla) a typickým moorovským sebeparodováním, která se sice po čase vleče jako kočka s přeraženým hřbetem, nicmémě snést se dá. Jakmile se 007 vydá ke hvězdám, stává se z toho čirá trapnost bez kapky nadhledu a s velmi nuceným humorem (Bondovy bonmoty ztrácí na kousavosti a parodické vsuvky na trefnosti). Závěrečnou bitvu po vzoru Star Wars jsem už vyloženě protrpěl s neodbytným pocitem, že tohle by možná obstálo jako béčková bondovská parodie, ale jako oficiální bondovka to spíš dělá ostudu než cokoli jiného. Moore prostě uměl Bonda o dvě třídy lépe a to samé v bledě modrém platí pro režiséra Gilberta... ()

Galerie (134)

Zajímavosti (39)

  • V scéne na konci filmu, keď umiestňujú jed v guli do vesmíru, je vidno lano ako ho vyťahuje von z raketoplánu. (Budisovie)
  • Při honičce v Benátkách používá jeden z Draxových zabijáků samopal MP 40, který používala německá armáda za 2. světové války. (Axarus)
  • Zvuky počítačů jsou totožné jako na vesmírné lodi Nostromo z filmu Vetřelec (1979). (keyzersoze)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama