Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (342)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér John Glen sa drží receptu, ktorý sa mu minule toľko osvedčil, teda žiadne experimenty, len tradičné bondovské rošády a rekvizity. Tentoraz síce dejová linka trpela miernym kŕčom a slušnú úroveň sa z ťažka podarilo udržať. Navyše účinkovanie Kabira Bediho je pre našou sandokanovskú generáciu veľkým lákadlom. Roger Moore mi už ale časom liezol na nervy a prvý krát som pociťoval, že by som ho rád vymenil. Stavím sa, že o 10 - 15 rokov bude hrať Bonda 20 ročný zajac a vtedy príde tej súšasnej generácií vtipné, že Bond mal niekedy nad 55 rokov. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

klasicka moorovka, ktera ale trochu trpi jednim typickym bondovskym neduhem - mirnou roztristenosti pribehu, zpusobenou nizkym charismatem nekterych vedlejsich postav. jinak receno kvalita snimku ve chvili, kdy ze sceny mizi roger moore jde rapidne dolu. a to je velka skoda, protoze do setkani bonda s bondgirl na ostrove jde vsechno skvele, jenze maud adams (nejen) me zrovna moc nesedla, popravde je to asi nejhorsi bondgirl vubec a neujasnena postava hlavniho zaporaka (general orlov ma charisma asi jako zidle a khamala khana a jeho partu by vyridil i martin tomsa) film stahuje hodne dolu, ale to se vzdy na scene zjevi roger moore, ktery dela co muze a nechava zapomenout na nektere nudnejsi pasaze, kterych ale nastesti neni tolik. krome bondgirl a 2! hlavnich zaporaku se tu nastesti vyskytuje dostatek zajimavych vedlejsich postav, at uz je to 2.bondgirl, gobinda nebo "mishka und grishka". potesi i nebyvale velky prostor pro Q. da se rict, ze narozdil od moonrakera se v octopussy podarilo z te rozvleklosti obratne vybruslit a za to patri dik zejmena skvelemu vykonu rogera moora. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To byl úvod : sexy řidička, zdvihací koňská prdel, a letadlo u benzínové pumpy pro doplnění paliva. V rámci poznávání světa s Bondem jsme se přesunuli do Indie, která vypadá opravdu překrásně, ovšem Roger Moore už s ohledem na svůj věk překrásně nevypadá a Bondgirl vypadá jenom krásně,což je málo. Jelikož ani padouch mě ničím nezaujal, tak vše musí zachraňovat, akce a nápady, což se naštěstí podařilo, bylo to, ale o chlup. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Co naplat, úvod zase nejlepší. První hodina ale celá celkem ujde. Indie je fajn. Docela zajímavý a zábavný průběh. Druhá polovina však začíná těžce zmatkovat. Záporňáci vsadili na kvantitu, a zapomněli na kvalitu. Zlom nastává u WTF polibku s hlavní bond girl. Od té doby se z toho stává opět čím dál tím větší ptákovina. Z druhé hodiny si pravděpodobně nezapamatuju vůbec nic. I když ono asi ani z té první. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Moore po na začátku zesnulém 009 definitivně převzal roli klauna série, který místo sofistikovaného užití agentských dovedností uniká padouchům pomocí zvířecích a cirkusových převleků. Přesto je předposlední mooreovka (poslední je už jen vydechnutí) tak akorát zábavná, tak akorát absurdní a také asi nejvíce sebeironická, jelikož náležitě zesměšňuje kondici hlavního představitele. Ten už bohužel nikoho nepřesvědčí, že se v devadesáti procentech akčních scén vůbec vyskytuje. Estrádní pojetí však definitivně z této bondovky dělá už hotovou komedii, které lze přiznat jisté brakové kvality, ale nechat se jí strhnout a ne jen se jí vysmát, je vlastně už nadlidský úkol. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Mercedes, kterým Bond (Roger Moore) prchá po kolejích, byl pro potřeby natáčení speciálně upraven a osazen železničním podvozkem. (Martin_Happy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. června 1983 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama