Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (342)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejslabší Mooreova bondovka. Po uměřeně akčním Jen Pro Tvé Oči se někdo zbláznil a ověsil Bonda vpravdě cirkusáckými rekvizitami, a práci příliš nezvládl. Hlavní padouch je nula, Kabir Bedi taky předvede malé kulové, bond girl je možná na svou dobu hezká dáma v nejlepších letech, ale bond girl musí být výjimečná i něčím jiným než svojí druhou účastí v sérii, navíc pod jiným jménem a tak vůbec, prostě celé je to nedotažené. A být zastáncem SSSR, pěkně mě vytočí jak ostře střeženou hranici mezi Západem a Východem v pohodičce přebíhá klaun s balónky:) 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] CHOBOTNIČKA, coby šestá a předposlední Bondovka s Rogerem Moorem. Oproti předchozí a slabší části Jen pro tvé oči je toto opět skok dopředu. Na starosti to má zas režisér John Glen, který mě v předchozím počinu moc nepřesvědčil. Zde se mu to povedlo snad ve všech ohledech. Samozřejmě, nejedná se o úplnou pecku, ale moc kritiky bych zde nepřipisoval. Hlavně tohle je moje třetí viděná část o Jamese Bondovi a první s Moorem. Takže nějaká nostalgie či vzpomínka z dětství zde zafunguje. Dějově je to lepší než předchozí díl. Sice nic světoborného, ale funguje to. Nemá to ani moc hluchých míst. Sem tam je nějaká sekvence trochu delší, ale to mi moc nevadilo. Moore je zde v první cca půlce opět skvělý jako vždy. Má už nějaký věk (zde 55 let), hláškuje, to své charisma stále má. V druhé půli filmu je už Moore vážnější, ale s ohledem na postupující napínavost a vážnost mise to chápu. Hlavní bondgirl zvaná Chobotnička mi moc nesedla. Taková moc odtažitá, chladná, nevím, ale co už. Co se týče akce, musím ještě kladně zmínit úvod, který nebyl nijak dlouhý, ale nadchl mě. Průlet hangárem s letounem byl prostě top! Záporáci byli vcelku v pohodě, nic extra teda, ale lepší než v jiných částech o Bondovi. Hudba od Barryho opět vydařená – tam není o čem. Robert Brown zde v roli M nahradil zesnulého Bernarda Lee.  Lee mi přišel o chlup lepší, ale ani tento nebyl hrozný (v dalších dílech vyniknul o něco více). Potěší i tradiční Q, který si ve finále zalétá s balonem. Co k tomu ještě více dodat? Akce je tu dost, odsýpá, je různorodá, ve vlaku možná zdlouhavější, ale tak jako tak je Chobotnička ukázková Bondovka na kterou nedám dopustit. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z tech slabsich Mooreovo bondovek, proste takova tuctovka, ktera nicim zvlast nezaujme. Nicim moc zajimavej pribeh, kterej se docela tahne, neni ani moc napinavej, ani moc akcni. Prestarlej Moore nema vlastne poradnou bondgirl, ani se nesnazi hlaskovat. No a zaporak, skoda mluvit. Furt jsem si rikal, to snad ne, to je jen nakej trapacek na uvod, velkej zaporak prijde. Samozrejme - neprisel. Je tu sice Kabir Bedi, kterej ale bohuzel nema dostatek prostoru a je minimalne vyuzitej. Navic Leeho v roli M nahradil nakej desnej vosoust, jehoz jmeno me ani nezajima. Aspon, ze obcas je akce docela napadita. Slabsi 4*. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bond nijak nezakrývá, kým se v další mooreovské reinkarnaci stal - klaunem. Klaunem, kterému ujel vlak. Mladí se mu vysmívají, na jeho slabší kondici v závěru poukazuje i bondgirl. Bez dam, jimž bylo dříve dovoleno pouze nechat se agentem 007 povalit na postel, by Bond svou misi nedokončil. Právě za vědomí si vlastní dýchavičnosti jednu hvězdičku přidávám, ale bylo to stejně natěstno jako (SPOILER) závěrečná deaktivace bomby. 75% Zajímavé komentáře: berg.12, Desperado ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak poslední Rogerovy bondovky bohužel trpí jeho věkem. Ano, skoro na šedesátníka zvládá stále dost (pomineme-li samozřejmě kaskadéry-dvojníky), ale už to jaksi nezapadá do filmu a představy agenta 007, co by neodolatelného šarmantního vykonavatele vůle Jejího Veličenstva. A to se mladší, mrštnější a pružnější 007 objeví až za 12 let. ~~~ Dalším mínusem jsou zase pokusy o parodování, což prostě nechápu, který chorý mozek je do filmu furt tlačí (Tarzan např.). Jinak ale zase trochu návrat k "bondovkám" ve smyslu, v jakém si je představuji (a pro rejpaly, ano, knižní předlohy ignoruji, mluvím o filmech). ~~~ Za Kabira o půl * víc :) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Scény z východoněmeckého nádraží se natáčely v britském Petereboroughu. (Martin_Happy)
  • Robert Rown sa tu objavil po prvý krát ako "M". (Mihail123)
  • Posledná bondovka, ktorá oznámila názov nasledujúcej bondovky počas záverečných titulkov. (Mihail123)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama