Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (342)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak poslední Rogerovy bondovky bohužel trpí jeho věkem. Ano, skoro na šedesátníka zvládá stále dost (pomineme-li samozřejmě kaskadéry-dvojníky), ale už to jaksi nezapadá do filmu a představy agenta 007, co by neodolatelného šarmantního vykonavatele vůle Jejího Veličenstva. A to se mladší, mrštnější a pružnější 007 objeví až za 12 let. ~~~ Dalším mínusem jsou zase pokusy o parodování, což prostě nechápu, který chorý mozek je do filmu furt tlačí (Tarzan např.). Jinak ale zase trochu návrat k "bondovkám" ve smyslu, v jakém si je představuji (a pro rejpaly, ano, knižní předlohy ignoruji, mluvím o filmech). ~~~ Za Kabira o půl * víc :) ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Bond, James Bond." Jasně, při natáčení Chobotničky nebyl Roger Moore žádný mladík, ale pořád mu to sekne a navíc mu vyšel scénář hodně vstříc, protože předložil agentu jejího veličenstva o něco méně akce (Za zmínku stojí perfektně natočená úvodní sekvence a bitka na vlaku) a do postele mu přihrál starší ale stále sexy Bondgirl... Na Chobotničce je hodně cítit ten sebeparodický nádech, díky kterému mám Moorovky tolik rád (Honička v Dillí, kdy jako zbraň posloužila tenisová raketa, Tygr, který poslechne Bonda na slovo atd.), takže filmu klidně odpustím i to cirkusácké balení, ale neodpustím mu hluchou prostřední pasáž, kdy začne lehce nudit a fakt, že závěrečné dobývání paláce je také trochu chudokrevné. I přesto za 4*. ,,Alespoň jsem si zlepšil backhand." ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Scénář mi nepřijde špatný,ale proč se musí podařit deaktivace bomby ve filmu vždycky až na poslední chvíli,když stejně všichni ví,jak to dopadne,to mi hlava nebere.Chobotnička je taková "bondovka" pro starší a pokročilé,věkový průměr poskočil nahoru,herecké výkony adekvátně tomu sestoupily.Jedna z mála postav,které ještě zůstal jasný zrak,je Sandokan,ale ten zas nemá loď. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát čtyři za sílu Bondovy osobnosti, která tento film opět táhne a za pár skvělých hlášek (tvrdá měna, psaní sžíravých dopisů) a vtipných rekvizit (koňská prdel, krokodýl). Ale nedám a to z jednoho prostého důvodu. Tahle bondovka vůbec nemá spád (a není jediná). Krácení by jen prospělo. A bondovská píseň nestojí za nic. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stále Bond nechápe, že netreba sa uhýbať guľkám, pretože zomrieť nemôže, stále prírodné zákony nehrajú v jeho cirkusovom fikčnom (tentoraz doslovne) svete žiadnu úlohu, stále má aj napriek (alebo práve preto?) úspech u žien. Prečo teda tentokrát hodnotím vyššie? Pretože raz za čas treba byť veľkodušný a viac oceniť drobné nápady pri akčných scénach. Tých je tu neskonale a najmä úvodná dvadsať minútovka ma potešila zo všetkých mooreovských sekvencií najviac. Nemecko už tak príťažlivé ako India nie je, vlaky tam ale ako všade inde sú rýchle a zbesilé a pokiaľ by vám porušovanie gravitácie nestačilo, počkajte si na záverečné momenty v/na/pod lietadle/om. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Na začátku filmu prostřelí James Bond (Roger Moore) pneumatiku automobilu, ze kterého předtím unikl, v následující scéně automobil sice skončí mimo cestu, ale s plnými pneumatikami. (Vitasex)
  • Prvá bondovka s MGM logom na začiatku. (Mihail123)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama