Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak co nám zůstalo z původního Psycha? Atmosféra strachu a hrůzy je pryč, děsivý Norman Bates je nahrazený postarším unaveným pánem, kterého je Vám spíše líto a přejete mu, ať ho nechají na pokoji. Do toho pár zbytečných a klišoidních postav (starý šerif, hodný psychiatr atd...) Jinak nám zůstává klasický docela slušně rozehraný thriler (horor to podle mě není), který chvílemi docela dost nudí, ale nabízí pár slušných vraždiček a fajn finále. Co mě ovšem fakt dostalo je závěrečná pointa, která filmu sedí jako prdel na hrnec a je vzhledem k osobnosti Normana Batese velice logická. SPOILER - Bates si prostě zvykl mít svoji maminku mrtvou KONEC SPOILERU. Celkem slušný průměr, ale nic víc. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Zamotaný príbeh plný zvratov dáva prvému filmu nový rozmer. Chudák Norman Bates sa z toho musel zblázniť a vy si musíte dávať pozor, aby ste sa nezbláznili tiež. Perkins je vynikajúci herec. Dokázal to v prvom Psychu i v iných filmoch, ale to jeho/Batesovo "moja mama" je neuveriteľne otravné. Režisér Franklin samozrejme nie je žiaden Hitchcock, no niektorými scénami pekne odkazuje na pôvodný film. Scenár poskytuje zaujímavé a nepredvídateľné momenty. Na konci síce vyrukuje s jednou zásadnou absurditou, no pred záverečnými titulkami z nej pekne vykľučkuje. Psycho 2 môžem odporučiť fanúšikovi prvého filmu- realistovi, ktorý nebude očakávať žiaden kultový opus podobný Hitchcockovmu dielu, ale rád sa opäť stretne s Normanovou chorou mysľou. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hitchcock to síce nie je, ale keďže jednotka pre mňa nemá status kultového filmu, tak som nemal prehnané očakávania. Aj táto dvojka je slušný triler s omamujúcimi hudobnými vložkami a dusným napätím. Zvraty v deji sú zaujímavé, až nečakané, nikdy nevieme, kto skončí o pár minút s nožom v krku, až sa nakoniec dočkáme slušného šoku. Len netreba vopred čítať obsah. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl ze série. Nevím, možná je to tím, že jsem ho kdysi viděl jako první a dodnes mě neomrzel. Na rozdíl od originálu. Což neznamená, že by mě orig. omrzel, či tak...ale rozhodně si ho nepouštím tak často jako pokr. A samozřejmě hudba od Jerryho Goldsmithe. Je sice slabší ve srovnání s bezchybným scorečkem od Herrmanna, ale i tak stojí za to. Však taky complete score z 2014 bylo pro fajnšmekry včetně mě, velkým svátkem. Za všechny ty lid (páč hudbu jsem již ocenil;) bych rozhodně pochválil scénáristu. Vše šlape, jak má. Což je zase zásluha režie, samozřejmě.;-) Překvapil Robert Loggia, který zde (k mé hrůze, checht) nehraje snad po1. v životě...mafiána.;-) Sestra Jennifer Tilli (mj. několik dílů Child´s Play) Meg, je sympatická a její postava má svůj význam. Její II. absolutně protivná a panovačná a amorální (Norman je ve srovnání s ní, vzor racionality, na což také naráží v jedné scéně šerif Hunt) matka, která ještě za svobodna, strkala ten svůj všetečný noc, tak kam neměla, jest v tomto dílu po zásluze (konečně!) odměněna. A vůbec celé obsazení je taky ok.;-) A vůbec všechno. A má nejoblíbenější věta/věty? Odmítám v př. série Psycha psáti hláška. ,,Normane, co jsi mi to dal do čaje? Teď uvidíš, co se stane ošklivým malým chlapečkům, kteří sypají matkám do čaje jed. Za tohle tě zabiju´´. ;-) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mile prekvapenie.Velmi dobre vymyslene, Perkins vyborny, vrazdy chrumkave. Ale Hitchcock to proste nie je. Podobny pripad ako druhe celuste. Velmi solidna zanrovka, ktora ma hlavny problem v tom, ze nadvazuje na jeden z najlepsich pocinov historie. Akurat rozuzlenie niciace original je na facku 7/10 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 30. června do 13. srpna 1982 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Režiséra Richarda Franklina můžete viděl ve filmu v občerstvení, kde Norman pracuje, jak sedí v rohu a hraje videohry. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno