Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Achjo. Moje pocity po filmu jsou naprosto smíšené, protože film má velké zápory, za to však ještě větší klady. Budu nejdřív pozitivní: Tak nejvíc chválím modrý filtr, lépe řečeno stylově natočeno, kamera je luxusní, nehází sebou, při akčních scénách drží s děním, takže se nedá říct, že by si kameraman někam odskočil. I samotná akce je super, hodně realistická, kulky padají, je tu jeden bullet-time záběr, alá Max Payne. Hudba je parádní, pro film ideální, zejména na konci jednoznačně top! McAvoy a Strong, skvělá chemie, Strong je frajer, často tasí hlášky // "Udělej s ním něco, nebo se neznám!" McAvoy v roli Lewinskyho mně naprosto ohromil, oba hráli naprosto realisticky, chovali se přirozeně, něco podobného jsem dlouho neviděl. Film, spíš akce má spoustu vychytávek, sympatická přítelkyně Lewinskyho, dost dobrý záporáci, tedy ty, kteří si šli zastřílet, proti Strongovi a Jamesovi. Příběh tohoto tipu mám velmi rád, krásnej Londýn, sem tam hlášky, dobrej výběr zbraní, přebijí se, dojdou náboje do kulometu, jde na řadu brokovnice, přesně, jako podle realistické šablony, jak to mám rád! Film však trpí obrovskýma nevýhodama: Mám spoustu otázek, po skončení filmu, takže si přeju pokračování. Co se stalo s Lewinskym?! Co kámoš Stronga?! No a co Strong?! Na konci je neuvěřitelně otevřený konec, možná je to škoda, ale pokud se pracuje na dvojce, je se nač těšit. Další věc, která mi tady vadila, tak, že akce je málo na můj vkus, odehrává se jenom ve tmě, navíc je krátká a pořád se střílí. Náznaky fightů jsou, ale je jich málo. To "překvapení", respektive; Hlavní záporák filmu mně ani nějak nepřekvapil, konec je prokličkovaný, ztrácel jsem se, nevěděl jsem, vo co go, kdo střílí koho. Nevěřte obsahu, že se jedná o velkou korporaci, konec měl být akčnější, jednu politickou scénu jsem přetočil, i to kecání mně dost vadilo. Potom mně vadí stopáž! 100 minut není taková hrůza, jenže ono se spíš kecá, než střílí a skáče, bral bych tak 120 minut s větším obsahem akčních scén + fighty, naháněčky, navíc se McAvoy se Strongem dají do kupy, až 20 minut, před koncem. Škoda, jsem malinko zklamán, snad bude pokračování, film by si ho zasloužil. Tak doufám! Dávám 7/10 ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, která by moc chtěla být něčím víc, z Welcome to the Punch se určitě nestane žádná klasika, ale rozhodně se jedná o příjemnou žánrovku, Scénář je dobrý, i když má své mouchy, trochu mi chybělo větší prokreslení postavy Marka Stronga a lhala bych, kdybych řekla, že jsem se v samotném závěru necítila přece jen o něco ochuzená, vyvrcholení filmu zkrátka něco chybí, ale jako celek mě to bavilo a sledování jsem si užila. Režisérovi se povedlo navodit správnou atmosféru, jeho vizuál je zajímavý, přestřelky byly také moc fajn a hlavně James McAvoy a Mark Strong jsou výborní herci, mezi nimi to klapalo. Eran Creevy je mladý britský tvůrce, který podle mě stojí za pozornost, líbí se mi, že se nebojí. 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když se v nás probudí vizuální cítění, můžeme si druhý snímek britského režiséra a scénáristy Erana Creevyho docela užít. Jinak je ale jeho dítko poměrně nekomplexní, utahané, psychologicky matné a co do korupčnosti povrchní. Buldočí policajt, stejně zarputilý gangster, jejich komplikovaný vztah a uvědomění si, že společně dokážou víc. Na papíře možná fajn, na plátně je to místy až otravně nefunkční. Když si příště tvůrce, kterému na druhou stranu náramně jdou modré filtry, ponurá atmosféra i přehledné přestřelky, vybere cizí scénář, může to zafungovat. V tomhle případě ale u mě bez chuti a zápachu, bez emocí, navíc po delší době film, u kterého jsem (naneštěstí) ochutnal český dabing. PS: Mark Strong se jen tak neokouká.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mírně nadhodnocená akční kriminálka, která dokáže zaujmout úvodem jako vystřiženým například z Inception a akčními přestřelkami. Překvapilo mě, že z poměrně hodně zajímavých herců jakými jsou Strong s McAvoyem charisma netryská na všechny strany. Film se tváří mnohem ambiciózněji než ve skutečnosti je. 50% ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Když pominu neskutečně pitomý český název a neskutečně pitomou pseudointelektuální elitu národa československého, chodícího na tento server, tak dostanu vynikající thriller se skvělým obsazením a stylovou akcí. Vrtkavá je inteligence a proto je tenhle opravdu dobrý film podhodnocený jako děravé holinky. Ale co, srát na ty kecy. Fakt dobrej filmek, kterej jsem si užil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Automobil, kterým jezdí hlavní hrdina ve filmu, je Alfa Romeo 159. (rainman93)
  • Keď si Max (James McAvoy) doťahá vodu z kolena, poslednýkrát si potiahne z cigarety, ktorá je očividne dofajčená. Keď ju ale hodí do hrnca s vodou, je vyfajčená iba asi do polovice. (sWONDER)
  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)

Reklama

Reklama