Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Pěkné prostředí, do kterého byl zasazen nepěkný děj. Pěkné kostýmy, ve kterých se proháněli debilně hrající herci a herečky. Přesně tohle je Útěk. Obdobně ubohý příběh jsem nepotkal pěkně dlouho. Scénář jistě psal totální retard. Veškeré postavy jsou naprosto nudné až trapné. Očekával jsem, že vzduchem budou létat ruky, nohy a občas i hlava a ono hovno. Půlku stopáže 5 dementů honí v lesích 2 tupá děcka. Jsem nucen napálit odpad, protože čím více se nad filmem zamýšlím, tím se mi zdá primitivnějším. Norská krajina je pěkná věc, ale obdivujme ji v dokumentech. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný survival odohrávajúci sa v stredovekom prostredí a nádhernej nórskej prírode. Máme možnosť sledovať boj o prežitie dvoch dievčat a následnú pomstu tej staršej. Príbeh je síce jednoduchý, ale našťastie nenudil, z časti možno aj preto, že bol film tak krátky. Atmosféra je síce slabšia, ale vydrží až do konca. Najlepšie na filme je realistické zobrazenie stredovekej spoločnosti, kde hlavnú úlohu hrá špina, surovosť a určite aj smrad. Ako kratšia jednohubka celkom ujde, ale rozhodne nenadchne. 60/100 ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Až sa mi nechce veriť, že tento človek natočil jednotku Fritt Vilt. Tak nudný historický film som našťastie nevidel od Valhalla Rising i keď sa tu samozrejme jedná o diametrálne odlišné podanie a tie charaktery tiež boli slabo rozvedené ako keby na to nebol priestor ale bol a tak záporáci pôsobia totálne neschopne čo je poriadne na škodu keďže sú v podstate hlavnými postavami. Zaujímavé ako Ingrid Bolsø Berdal (Fritt Vilt, Hansel and Gretel: Witch Hunters), pekná blondínočka, hrá vo väčšine filmoch nie veľmi pekné a nesympatické postavy. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na Flukt, resp. Escape som sa tešil už dlhší čas, keďže sa tu znova stretli režisér Roar Uthaug a herečka Ingrid B. Berdal, ktorí spolu pred rokmi pripravili dokonalý Fritt Vilt. A sklamanie sa našťastie nedostavilo, hoci v tomto prípade už ide o celkom iný film a vlastne aj žáner. Drsný dobrodružný thriller s detskými hlavnými hrdinami, ktorý miestami, ako to už bolo spomenuté; pôsobí nielen historicky, ale až postapokalypticky. Hutná severská atmosféra, dobrý spád, jednoduchý, ale postačujúci dej, kvalitný audiovizuál a uveriteľné herecké výkony vytvárajú šikovnú, nenudiacu jednohubku. A aj keď film na niektorých úsekoch trochu stráca dych, myslím že si zaslúži oceniť, aj preto, že to celé dokázali natočiť behom 28 dní s rozpočtom 2,6 mil. usd, za čo by slávni a preceňovaní americkí tvorcovia nevyrobili ani trailer. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hento historický severský filmek neni nic světobornýho, ale na jedno vidění to stačí. Příběh je jednoduchej a neni zde nic, co by nebylo vidět někde jinde. I konec je lehce předvídatelnej. Hlavní hrdinka mi nepřišla ničím zajímavá. záporáci v poho, hnusný zabijáci, co s e s nikým nemažou. Co se mi ve filmu hodně líbilo bylo prostředí a parádní soundtrack. Za mě 60% :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama