Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

Othello 

všechny recenze uživatele

Naprosté obtažení šablony vztahu oběť-kořist-oběť, jejíž neochota obohatit tohle spojení se jeví až jako záměr. Výhoda Norska, kde se vizuál udělá tak nějak sám, pak stačí jen sehnat árijskýho hermafrodita, co umí držet kuši, 3000 krone a skladatele, co si vehementně myslí, že dělá soundtrack k dalšímu LoTRovi. Jediné vybočení od schématu je fakt, že postavy se většinou ve filmu chovají jak pitomci, ale jsou na to od sebe zvyklí, takže dokáží aktivně reagovat na okamžitý výsledek své demence. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

SPOILER JAKO PRASE! Originality "Flukt" tedy opravdu moc nepobral, ale má to spád, slušnou atmosféru, úžasnou (a výborně nasnímanou) přírodu a v neposlední řadě zde figuruje banda neodolatelných špinavých zlotřilců, vedených škaredou, psychopatickou albínskou čarodějnicí. A jako třešinka na dortu je tu dětským střevíčkům sotva odrostlá, nepříliš hezká, ale zato silná a zdravá dívčina, která, ač původně nominovaná na "Miss Raped", vlastnoručně (až na jednu jedinou výjimku) vykidlí celou zločineckou bandu a ještě všechny hezky pohřbí a postará se o osiřelou kamarádku. No nevemte to! ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Bdělost a pozornost přeji, pokud právě sedíte u filmu! Já u něho seděl před chvílí a mé pocity jsou smíšené.. Dost jsem se těšil, začátek fantastický, nabudil mě ještě více na prvotřídní historickou řež, ale pak se stáhnul na příběh stokrát vyprávěný, se zvraty předvídatelnými, prostými.. Žádné další překvápko se nekonalo.. Vizuálně zdařilé, na čas a pozornost nenáročné, do paměti se vám to ale nevtiskne.. Docela škoda.. Mějte se filmově, Woo. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tu vôbec nemám čo riešiť, lebo tento typ filmov milujem z celej duše. Nekompromisný survival, v ktorom musí hlavná hrdinka zlikvidovať pár hajzlíkov na čele s jednou škaredou modrookou blondýnou, aby ostala nažive, a tak sa naháňajú v nádhernej prírodnej panoráme. Už dlho som si nejaký historický film neužil tak ako tento. Keď severania využijú hory, lesy a skaly ako hlavný oporný bod filmu, nepáru sa so zabíjaním detí a ďalších kladných postáv, a celé to obalia do melancholického, smutného, pomaly až "pohrebného" hudobného doprovodu, tak nie je možné, že by to nezafungovalo. Úžasný film, ku ktorému sa budem ešte mnohokrát vracať. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako je to paráda, to jednoznačně!! Ale je to takovej "malej" film, na který si asi po měsíci už moc nevzpomenu. I když mluví všichni o "survivalu", trochujsembyl zklamán, protože survival mívá tradičně většinou hodně pomalé vyprávění a svojí houstnoucí bezvýchodnou situací drtí diváky... Ne, že by to bylozavedené pravidlo, ale u většiny kousků to tak vždycky bylo. No nic, tady máme rychlý "survival". Je to hodně akční a děj se valí kupředu jak lavina. Špičková hudba dokresluje už tak drsně "nasranou" honičku po severské přírodě a krátké klidné momenty střídají rychlé a dynamické scény. To bylo super. Partička herců fajn. Jen ta krátká stopáž, sakra už tak to bylo na mne až moc rychlý a když to bylo v nejlepším, byl konec ... Kdyby ... ano nemám rád kritikovo slovo "kdyby", ale tady si jej neodpustím... Kdyby do party hrdlořezů přidali tvůrci takaspoň ještě dva zabijáky, celý děj by se mohl krásně nastavit o 15 min a rozhodně by to u mě bylo na 4*. Ono to vlastně je tak dobré, že mi bylo líto, že to není delší, protože jsem si to fakt užíval ... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama