Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tvůrci mé nejoblíbenější americké indie komedie Little Miss Sunshine přišli s novou povedenou americkou indie komedií. Ruby Sparks je originální (do jisté míry - podobný nápad už byl použit minimálně ve Forsterově Horší už to nebude), zábavný a příjemně plynoucí film. Škoda ale, že režijní dvojice neměla dost velké koule na to, aby film utnula asi deset minut před koncem. V takovém případě bych byl asi nadšen, vyznění filmu by bylo velice silné, byť ne romanticky-komediální. Takto jen spokojenost. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Calvin mi príde tak trochu ako "woodyovská" postava, vďačná pre herca a šikovne napísaná. Rovnako postavu Ruby si napísala Zoe Kazan rovno na telo, pričom táto malá žienka je skutočný talent. Ruby Sparks je príjemným, zábavným a zároveň neprvoplánovým filmom, ktorý je zároveň dostatočne chytrý. Parádna oddychovka... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale od tvůrců Malé Miss Sunshine jsem čekal o třídu lepší podívanou!! Nemyslím si, že bych byl až takovým cynikem, ale tahle indie vztahovka postrádá lehkost a soudržnost výše uvedeného filmu. První housle tu hraje tvůrčí krize zakomplexovaného mladíka, který před dlouhými deseti lety ohromil kriticky ceněným románem. Teď se trápí, nemá přátele, navštěvuje psychiatra a z donucení se potí v posilovně po boku svého bratra. V tu chvíli mu do života vstoupí Ruby. Což by určitě nevadilo, kdyby nebyla oživlou fiktivní postavou z jeho právě vznikajícího románu. Netuším, co celé ty roky dělalo režijní duo Jonathan Dayton a Valerie Faris, ale je vidno, stejně jako ústřední hrdina i oni lehce zápasili se svým druhým dítkem. Chytrý nápad se nezužitkuje, jak by mohl (scénář vyšel z pera samotné představitelky Ruby, rusovlasé Zoe Kazan), protože (přiznejme si) v určitých pasážích potřeboval pevnější režijní uchopení. Ač to tak možná nevypadá, Ruby Sparks se nakonec vydává na cestu moderní vztahovky, která je sice místy plodná, ale o vztazích toho příliš neví – a koncovce (stejně jako zbytečné návštěvy rodiny) se tvůrci vážně mohli obloukem vyhnout. Milé, příjemně plynoucí, ale pořád jen na tři slušné hvězdy!! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako zaznie v závere na vlastnú adresu - trochu príliš ambiciózne. Avšak za to uvedomenie si vlastných limitov, že reflexii nechýba ani sebareflexia, plus tá mrazivá tretia štvrtina... no dobre nie za plný počet. A Paul Dano rastie do Herca! Vlastne ním už asi aj je. Dá ešte pár takých rolí, a budem si musieť prerobiť topku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá romanťárna s hodně sympatickou ústřední dvojicí. Škoda, že se ta pozitivní nálada začala postupně vytrácet a film až moc zabředl do dramatu. Na druhou stranu se mi líbila myšlenka, že vztah je hlavně o toleranci toho druhého a jakmile začne jeden druhého k něčemu něčemu nutit, tak je to zpravidla začátek konce. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Kniha, kterou ve filmu pes roztrhá, je román „Kdo chytá v žitě“ od amerického autora J. D. Salingera. Jak autor, tak kniha jsou ve filmu několikrát zmíněni. (džanik)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno