Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Mělo to náběh na něco docela zajímavého a originálního, ale zhruba po polovině se ztratí tempo a scénář začne zabředávat do čím dál otravnějších klišé. Posledních dvacet minut už nezbývá než čekat, kolik "závěrečných" scén je ještě připraveno. Jinak je to docela čistě natočené, režisérská dvojice má řemeslo indie filmů v ruce, ale nejlepší na celé Ruby Sparks je (bohužel) dvojice Annette Bening a Antonio Banderas - nesympatická Zoe Kazan (roli femme fatale si mohla jako autorka scénáře napsat opravdu jenom sama) a prvoplánově obsazený Paul Dano opravdu příliš nefungují. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

50 % Mohl v tom být magický realismus, ale to by tvůrci nesměli mít ambice natočit v mnoha směrech typickou vztahovou komedii. Nápad s napsáním dívky svých snů sváděl k zajímavýmým dialogům a postřehům, ale dočkáme se jenom jedné poznámky o tom, že roztomile nevyrovnané mladé ženy ve skutečném světě neexistují. Větší část filmu tak Calvin svoji dívky zkouší upravovat a měnit - a chválím, že film si je dobře vědomý toho, jak je tenhle přístup problematický a že nefunguje. A konec je, pravda, jenom úlitba romantickým duším. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl poděkovat uživateli larelay za její komentář, který ve mě vzbudil zvědavost a donutil mě se na tento film podívat. A k filmu: Z mého pohledu asi nejlepší romantická komedie (která svým vážným tématem zachází až do dramatu) kterou jsem kdy viděl. Stále ještě tuhle dokonale natočenou a zahranou pecku vstřebávám, přesto s chutí používám takhle silná slova. Je až k nevíře jak dokonale vyvážený tenhle film je. Za mě 100% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

6 let trvalo než dvojice, která dala světu jeden z nejkrásnějších filmů, dohromady další, skoro stejně parádní film. Zoe Kazan je nová Zooey Deschanel, jen ne tolik otravná (ale jestli bude hrát pořád stejné role, hrozí to i u ní), ale plusové body jí přidává i fakt, že si tohle dílo sama napsala. Láska je téma nevyčerpatelné a je supr, že se pořád dokáží najít jiné způsoby jejího znázornění. Akorát škoda toho happyendu, já radši konce typu Like Crazy, protože jak asi všichni víme, láska na 99% procent stejně skončí špatně (ale to je dobře, bez melodramat se prostě neobejdeme). Jen se modlím, aby v téhle zavedené šestiletce Jonathan Dayton a Valerie Faris nepokračovali dál, my totiž potřebujeme tyhle svěží 'nezávislé' americké (komediální) filmy! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá romanťárna s hodně sympatickou ústřední dvojicí. Škoda, že se ta pozitivní nálada začala postupně vytrácet a film až moc zabředl do dramatu. Na druhou stranu se mi líbila myšlenka, že vztah je hlavně o toleranci toho druhého a jakmile začne jeden druhého k něčemu něčemu nutit, tak je to zpravidla začátek konce. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)

Reklama

Reklama